A most kiadott közleménnyel a taxitársaságok arra szerettek volna reagálni, hogy az Országos Taxis Szövetség elnöke nemrég megkérte a fővárost, hogy semmisítsék meg a Bolt Taxi engedélyét, mert szerinte az jogellenes.

Közleményt adtak ki a taxitársaságok: Az a baj a Bolttal, hogy az engedélyezett tevékenységét nem maga végzi
Forrás:123rf

Véleményünk szerint a védjegyeknél súlyosabbnak minősül, és egyben az általunk képviselt társaságok, mint versenytársak méltányos érdekét és a tisztességes versenyhez való jogát sérti az elmúlt napokban ugyancsak sajtóvisszhangot kapott, a Bolt HTX Kft. által alkalmazott számlázási gyakorlat

– írja sajtóközleményében több fővárosi taxi társaság, például a Főtaxi és a 6x6 Taxi. 

Az a baj a Bolttal, hogy az engedélyezett tevékenységét nem maga végzi. Ez pontosabban azt jelenti, hogy szerintük a cég a számlázást kiszervezi külföldi partnerének annak érdekében, hogy az uniós adószabályozást kihasználva látszólag kedvezőbb feltételeket biztosítson a vele szerződött személyszállítóknak. Alapvetően a költségvetés, vagyis valamennyi adófizető rovására.

Mi egyértelműen a jogszabályok szerinti működés és a pártatlanul szabályozott egyenlő verseny mellett foglalunk határozottan állást. Álláspontunk szerint a jogszabály világos megfogalmazásával szemben a védjegyek váratlanul tág jogértelmezése a Főváros által és egyfajta ”könnyített„ eljárásban való jóváhagyása, sérti a tisztességes versenyt. Ezen elvek mellett, ahogy eddig is, ezután is ki kívánunk állni: mindannyian hiszünk a tisztességes versenyben, amelyet egyenlő feltételek mellett magunk is vállalunk

– fogalmaznak közleményükben.

Metál Zoltán azt kéri a fővárostól, hogy semmisítsék meg a Bolt szerződését személyszállításra, mert az szerinte jogellenes.

A fő probléma, hogy nem azonos feltételek mellett kell versenyezniük a szereplőknek

– mondta.

Forrás: Telex

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A Taxisok is vezessenek be online értékelő rendszert! Ja, hogy akkor nem lehet hiénáskodni.
Tessék fejlődni a korrar. Akkor versenyben maradnak.
izéke
Ezt az ócska metált olvasszák már be egy kohóban,hátha valami haszos lesz belőle. Kb ugyanaz mint a fradistáknál a hypós (volt míg el nem patkolt)v kiafasz,vezérürü.
terlasz
Leginkább az a baj a Bolttal, hogy konkurencia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.