Azt kérik, hogy semmisítsék meg az erre vonatkozó törvényt.

A Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybírósághoz fordult az államosított budapesti közterek ügyébenMTVA/Bizományosi: Róka László

Mint ismert, tavaly augusztus elsejével került ingyenesen az állam tulajdonába négy fővárosi közterület: a Podmaniczky Frigyes tér, a Vörösmarty tér és a Széchenyi István tér. Most a Fővárosi Törvényszék eljáró bírói tanácsa az Alkotmánybírósághoz fordult ezek ügyében – értesült a telex.hu. A Fővárosi Önkormányzat beperelte az államot a Fővárosi Törvényszéknél, amely most azt állítja, hogy az ügyben Alaptörvény-ellenes jogszabályt kellene alkalmaznia.

Az ügyben eljáró bírók a támadott törvény egyes paragrafusai alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését, valamint a perben való alkalmazhatóságuk kizárását kérték az Alkotmánybíróságtól.

A tereket az állam egyébként azonnal tovább is adta: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n (MNV Zrt.) keresztül 99 évre szóló ingyenes vagyonkezelésbe adta a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzatnak.

Karácsony Gergely főpolgármester „törvényesített rablásnak” nevezte a döntést, és a határozat ellen Budapest Főváros Önkormányzata keresetlevelet terjesztett elő a Fővárosi Törvényszéken.

Mint kiderült, az ügyben eljáró háromtagú bírói tanács idén júniusban felfüggesztette az eljárást, és egyedi normakontroll iránti indítványt terjesztett az Alkotmánybíróság elé. A törvényszék arra hivatkozva kéri a rendelkezések megsemmisítését, hogy azok több ponton is sértik az Alaptörvényt.

Forrás: telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
A törvényesített rablás 2010-ben kezdődött. Jó reggelt.
jesz
-óóóvóóónéééni...Pistike elvette a dömperemeeet...
-hülyegyerek...jácc a nélkül...
jancsipapa
Pedig lehetne visítani,hogy az állam nem tartja rendben ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.