Orbán Viktor évértékelő beszéde előtt egy nappal kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, rendkívüli időpontban, a szokásos csütörtök helyett most pénteken 14 óra 30 perctől. Vajon lesz érdemleges válasz arra, hogy a kegyelmi-ügy kapcsán Balog Zoltán püspök miért nem mondott le?

Orbán évértékelője előtt csitítaná a kedélyeket a kormány – A rendkívüli időpontban meghirdetett kormányinfón Balog Zoltánról is lehet kérdezni

A kormány rendkívüli időpontban, a szokásos csütörtök helyett pénteken 14.30-tól tartja a tájékoztatóját, az adás követhető az M1 műsorán és a kormány Facebook-oldalán is. Ezt követően pénteken este tüntetés lesz a Hősök terén. Rá egy nappal, szombaton pedig értékeli az évet Orbán Viktor miniszterelnök. Nyilván nem véletlen tehát ez a péntek délutáni időpontválasztás a korányifóra. 

A kormányinfó témáit előre nem közölték, mindenesetre ez az első kormányinfó, amióta Novák Katalin bejelentette lemondását, Varga Judit egykori igazságügyminiszter pedig visszavonult a közélettől.

A kormányinfónak szokás szerint a

Mit, miért tesz a kormány?

címet adták. A kegyelmi ügy kirobbanása óta ez lesz az első alkalom, hogy a kormány képviselői nyíltan kiállnak a sajtó elé. Az újságírók várhatóan elsősorban erről az ügyről és Balog Zoltán református püspök ebben betöltött szerepéről kérdezik majd a kormány képviselőit.

A kegyelmi-ügy február 2-án, pénteken robbant ki, arra a kormány nagyon sokáig hivatalosan nem reagált. Orbán majdnem egy héttel később jelentette be alkotmánymódosító javaslatát, szombaton lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter is.

Vasárnap aztán elsőként a Telex és a Direkt36 írta meg, hogy Novák valószínűleg Balog Zoltán egykori miniszter, jelenlegi református püspök tanácsára adott kegyelmet K. Endrének. Balog beismerte, hogy a kegyelem megadását javasolta Nováknak, mégsem mondott le. 

Szombaton a Várkert Bazárban tartja idei évértékelő beszédét a miniszterelnök. A kormánypártok kihelyezett frakcióülése pedig február 21-én kezdődik.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
Jómagam inkább arra lennék kíváncsi , hogy még orbán miért nem mondott le ?! Neki kellett volna kezdenie a sort !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.