A The New York Times jelentése szerint Jair Bolsonaro, a volt brazil elnök, két éjszakát töltött a magyar nagykövetségen, ahol menedékjogot kért. A nagykövetség biztonsági kameráinak felvételei alapján derült fény erre az eseményre.

Puccsot tervezett a brazil elnök, le akarták tartóztatni, a magyarok pedig elbújtatták Orbán régi barátját

Február 8-án a brazil rendőrség elkobozta Bolsonaro útlevelét és letartóztatta két korábbi segítőjét azzal a váddal, hogy puccsot terveztek, miután Bolsonaro elveszítette a 2022-es elnökválasztást.

Február 12-én Jair Bolsonaro a brazíliai – magyar nagykövetség bejáratánál várakozott, ahol Halmai Miklós magyar nagykövet és a személyzet tagjai várták. A biztonsági kamerák felvételei szerint a volt elnök február 14-ig a nagykövetségen tartózkodott, két biztonsági őr kíséretében. A felvételeket a nagykövetségről készült képekkel összevetve ellenőrizték, beleértve a műholdas felvételeket is, amelyeken az autó, amellyel Bolsonaro érkezett, február 13-án a felhajtón parkolt.

A magyar nagykövetség egy névtelenséget kérő tisztviselője megerősítette Bolsonaro fogadását. A The New York Times szerint Bolsonaro azért ment oda, mert ott nem lehet letartóztatni senkit, mivel a nagykövetségek jogilag tiltott terület a hatóságok számára.

Bolsonaro és Orbán Viktor évek óta szoros kapcsolatot ápolnak, és a brazil elnök 2022-es magyarországi látogatása során Orbán Viktort „testvérének” nevezte. A kérdéses esetről megkérdezték Bolsonaro ügyvédjét és a magyar nagykövetséget is, de ők egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Forrás: hvg

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Trumpot is bujtatja a geczi, haetélik?
o)
minden bűnöző itt lel menedékre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Trumpot is bujtatja a geczi, haetélik?
o)
minden bűnöző itt lel menedékre.
rücsü41
A délszláv államok egyik vezetőjét is itt bujtattuk Magyarországon, amit Orbánék rendben levőnek találtak.Ő is a felelősségvonás elől szökött védelemért Magyarországra.A volt brazil elnöknek csak a követségünk nyújtott"menedéket"de ez is olyan mintha Magyarországra szökött volna, a vendégszeretetünket élvezte az "úr", és mi minden jóval ellátuk, gondolván biztos arra hogy kölcsön kenyér visszajár!
balos
@rücsü41: A kultúrha megvédi "gyermekeit"!A baj,hogy akik itt születnek csókra azokat meg leszarja!
jáger laszló
A volt brazil elnök!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Cherry
Ettől a cigány mosléktól mit várni?? a békegalamb, zsiros aljas szemét
Béla333
Hülye Tarajos! Ennyi eszetek van csak?

"Diplomáciai botrány: Brazília visszahívta magyarországi nagykövetét"
"
Brazília külügyminisztériuma beidézte a magyar nagykövetet, hogy magyarázatot adjon arra, miért töltött két éjszakát Jair Bolsonaro korábbi államfő februárban Magyarország brazil nagykövetségén bujkálva.
Halmai Miklós, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott brazíliavárosi nagykövetét mintegy 20 percen keresztül hallgatták ki – idézi a helyi médiát a Népszava.
További fejleményként Brazília visszahívta magyarországi nagykövetét."
index.hu/kulfold/2024/03/26/jair-bolsanaro-brazil-elnok-nagykovetseg-buntetoeljaras/

Toporzékolj egy sort!
Lepényleső
...bűnözők menedéke,- ahol az egyik legnagyobbnak szülőhelye,- természetesen mindezt adók sokaságából fizetve?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.