Egyelőre titok, hol működik tovább a cég májustól.

Nagy a bizonytalanság és a felháborodás a MÁV Zrt. Könyves Kálmán körúti központi székházában – értesült az economx.hu. Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke szerint a rapid lépés meggondolatlan. Úgy véli, az épületben 2100 ember dolgozik, ez egy nagyobb falunak felel meg, s nekik május 6-ig át kell költözniük valahova.

 Egy nagyobb falunyi munkatársnak kell költöznie a MÁV székházból – 2026-ban készül el az új székház, addig hol fognak dolgozni

A MÁV Könyves Kálmán körúti központi épületéből rapid módon kell a dolgozóknak kiköltözniük/Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A Vasutasok Szakszervezete a VDSZSZ Szolidaritás Szakszervezettel együtt levélben fordultak Lázár János építési és közlekedési miniszterhez az ügyben.

Azért kell költöznie ennek a rengeteg embernek, mivel az irodaházra kötött bérleti szerződés május 6-val lejár és a dolgozóknak április 12-ig össze kell csomagolniuk és el kell vinniük a személyes tárgyaikat az épületből. Arra számítottak, hogy az irodaház egészen addig a központjuk marad, amíg elkészül a BudaPart komplexumban kiszemelt új épületegyüttes. Ez 2026 elejére várható, ezért a hirtelen hurcolkodás mindenkit meglepett.

Aggasztónak tartják azt is, hogy a cégvezetés egyelőre titokban tartja, hova költözi át a MÁV központja.

Forrás: economx.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.