Mirkóczki Ádám egri polgármester a felvételen arról beszél, hogy csak az érdemi részek kitörlésével adna ki közérdekű adatot.

„Ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli” – hangzott el Mirkóczki Ádám egri polgármester szájából egy nem nyilvános hangfelvételen, melyet az Egri Ügyek ismertetett "Mirkóczki igazságbeszéde" cím alatt csütörtökön.

Újabb titkos hangfelvétel szivárgott ki – Ezúttal az egri városházán bátorodtak fel Magyar Péter önjelölt utódai

Fotó: Mirkóczki Ádám Facebook oldala

A polgármester egy beszélgetésben kifejtette, hogy nem szeretné nyilvánosságra hozni az önkormányzat bizonyos fontos adatait. A hangfelvétel nem egy folyamatos beszélgetést rögzít, hanem több részletet összevágva tartalmaz. A leírtak alapján Mirkóczki ezt mondta:

Nagyjából semmit nem adnék ki, úgy vagyok vele, hogy pereljen mindenért, minden érdemi részt kiveszek belőle vagy kicsontozom úgy, hogy tessék itt van egy semmi, amivel nem tudsz mit kezdeni.

Tehát például most a várnak is ez a cirkusz (…) munkadíj, ennyi. Fejezetszám… Itt a költségvetése, tessék…, és akkor nem tud mit csinálni, odaadtuk. Ja, hogy ez neked nem elég? Kit érdekel? Tehát én esetleg még ezt az irányt tudom elképzelni, hogy tegyünk is eleget meg nem is, és akkor olyan információt adunk, hogy, vagy ha konkrét szerződést kérnek ki, akkor meg pont kitörlök olyan részeket, ami őt érdekli. Hát kiadtuk, csak szerintünk, a mi jogi álláspontunk szerint az a, üzleti titok, b, személyes adat, c, mittudoménmi.

Mirkóczki Ádám elismerte ugyan, hogy ő hallható a felvételen, de azt mondja állításai valójában egyetlen személy tevékenységével kapcsolatban fogalmazódtak meg, aki "elszabadult hajóágyúként viselkedik”, olyan mennyiségű adatot kér ki rendszeresen az önkormányzattól, ami már a hivatal működését veszélyezteti. Mirkóczki a hangfelvételen Domán Dániel független egri képviselő-jelöltről beszél.

Domán 2023 júliusától igyekszik feltárni a Lenkey-ház felújításának költségeit. A projekt hivatalosan 475,2 millió forintba került, de túlárazottnak tartja, ezért perre vitte. Mirkóczki Ádám a felvétellel kapcsolatban csak az illegális felvételkészítést látja bűncselekménynek, és lépéseket tervez tenni az ügyben.

Forrás: https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/titokban-keszult-hangfelvetel-szivargott-ki-az-egri-varoshazarol-266989

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Több napos hír, de azé : Mirkóczi is totálisan NER konform lett .
Mindenki meghülyült csak Magyar hülyült ki??
Yoda69
Nagyon helyes. Kezd beindulni a domino-effektus.
mirkoci azonnal vonuljon vissza kozelettol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.