Egymillió forintra büntette meg az APEH azt a pécsi boltost, aki az adóellenőr lányának kabátján szívességből megjavította a cipzárt. Az ellenőr azt kifogásolta, hogy nem kapott számlát a munkáról. A boltos szerint ő magánemberként járt el, mert a bolt csak árusítással foglalkozik, javítással nem.

Forrás: boon.hu
Feltöltő: vikingman
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sara
Ki hazudik ? az ördög tudja de, az igen furcsa hogy egy boltost tízszer is ellenőriznek és a 150 forintos nyugta a legfőbb gondjuk, mig a 15-20 millás autók vásárlóit valahogy nem kérdezgetik a leadózott jövedelméről, vagy arról hogy miből él . Még akkor sem ha soha nem töltött ki adóbevallást. Na persze érthető, mennyivel egyszerübb a sok kicsit megfogni.
Evikati
Ez olyan eset lehet, mikor egy tanár pikkel a gyerekre. Azért is meg akarja buktatni. A vállalkozó ostoba volt, ha már annyiszor rászedték és büntették. Egyébként én is ismerek olyan szolgáltatókat, akik gátlástalanul nem adnak számlát, minimál bérrel adóznak és luxus körülmények között élnek. Aki az fizetési kötelezettségének nem tesz eleget (törvényesen) az igenis büntessék meg. Akkor is ha csak 100 Ft-ról van szó és akkor is ha milliókról. APEH ellenőrök most már vannak elegen. Feltöltötték a létszámot.
meghato
Adhatott volna számlát,mondjuk -1- pár zokniról!Akkor kérték volna a zoknit érte!
Mit írhatott volna a számlára?mit ...... miért.......mert..........azértis....most már CSAK AZÉRT IS!
sara
Evikati
igen úgy lenne igazságos ha

"Aki az fizetési kötelezettségének nem tesz eleget (törvényesen) az igenis büntessék meg. Akkor is ha csak 100 Ft-ról van szó és akkor is ha milliókról. APEH ellenőrök most már vannak elegen. Feltöltötték a létszámot. "

Csak hogy erről szó nincs , különben a milliárdos bűnözőkkel lennének tele a börtönök, akiket az adóhatóság jutatatott oda,Megjegyzem ez az APEH-os a gyerekkabát cibzárját csináltatta meg egy boltban, tehát mégis csak sántít ez a történet valahol.Mégis csak csőbe húzták az eladót,
adsl70
Elozo cikknel irtam a kicsiket mindig lehet sarcolni. A nagyoknak ugye van ugyvedje vagy ha bodzas akkor egy Morvai vagy Mohacsi kepviselo vedo szarnyai alatt.
www.propeller.hu/belfold/410655-a-nap-hihetetlen-sztorija-egymillios-birsag-cipzarjavitasert
Ja es nagyon de nagyon sok a balga ember. Meg mindig sokan esznek be minden dolgot amit igy normal emberrel nem lehet megetetni.
adsl70
Ha volt olyan buta, hogy a jegyzokonyvben nem elt a "panasz " lehetosegevel akkor sajnos az APEH verzio a valaos. Sot maga az ellenorzes sem volt hibatlan , mert az ellenorzest csak ket hivatalos ember vegezheti el akinek mind a kettonek jelen kell lennie. A masik kint volt az utcan, akkor az szabalytalan. Arusnak rogton a jegyzet rovatban kellett volna jeleznie o semmit nem kapott, mert csak az egy szemelyben volt jelen a dolgozo es nem tudja bizonyitani azt hogy fizetet-e valamit a boltosnak.
rendor, fogyasztos, vpop ezek mindig min: parban vannak jelen,mert a masik a tanu. Ha egy ember szava nem partikepes.
Ha mar a becsapas akkor itt par kep a Romaniai arusok hogyan verik at a hulye magyart 70000ft-al :
Stihl furesz :)
kepfeltoltes.hu/090324/DSC05186_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Erdekes ugye hogy egy ilyen szegenyes kereskedoknek honnan van a leguljabba Merci legkondis busz?
kepfeltoltes.hu/090324/DSC05187_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Es milyen fura a vamosok nem szurtak ki a Stihl es Hilti gepeket! mondjuk eleve 230V keszuleket piacon arulni tilos!!!
kepfeltoltes.hu/090324/DSC05188_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
tudom genya vagyok, de olyan fura a retteget VPOP hagyja futni a roman arusokat amint eppen hamis gepeket arulnak? Miert csak a nike polokat ismerik a vamosok?
sara
adsl70

Morvai biztosan nem védi a bodzásokat :-)) jobbikos
A mohácsi meg bárkit véd aki bodzás , lásd a Cozma gyilkosait !
Diamont Frost
Emberek! Gondolkodjatok!!!! Ez a szerencsétlen boltos SEGITENI akart egy "anyán", aki sirt a gyereke kabátja miatt!!!
Ezzel a szemétséggel el kivánja érni a T. Hivatal,,hogy a legkisebb szikrája is kihalljon az emberekből a segitőkészségnek!!! Hát milyen országban akartok élni??!!!
---Ahol mindenki leszarja a másik nyomorát!!!!???......
---Most ne azt nézzétek ,hogy a nyomorult kb. 30 Ft "adócsalást" követett el..... rohadtul meggazdagodott.....
-----Persze....a törvényt BE KELL TARTANI!! Egyetértek!!!
---DE, miért csak a kicsiket b.-ják nap-mint nap!!!
---A multi ugyanennyit fizet, ha valamin elcsuszik......, a sikkasztókis "házi őrizetben " lehet, csak ki kell perkálni 50 millát!!!!
A törvény csak EGYESEKRE vonatkozik,,, a nagyoknak KETTES van a hátán!!
---Ez egy gátlástalan "behúzás" volt. Szegény csókának nem volt annyi esze,hogy letagadja.....
---Én nem varrtam senkinek semmit!!! Volt tanu???
----Szemtanuja voltam :egy piacon, megcsiptek egy kissebbségit, , nem adott nyugtát.
Odaszólt a másik romának:" te, ugye mi szoktunk nyugtát adni??
---Hát persze!volt a válasz...
--Akkor maga LOPOTT!! orditott az apehosra,és azonnal ott termett 3-4 "családtag"
--Menten elkotródott az ellenőr, nem mert újjat huzni....
Evikati
@Renrol: Nem voltunk ott! Ki hazudik? Lehet, hogy a boltos, mert már többször megbüntették. Több forrásból olvastam, amit itt is. Nem volt szó sem fázós gyerekről, sem sörről. Szóval én is megszántam volna a szegény gyereket ha fázik, de ha ez csak mese? Hát akkor bizony nincs min felháborodnunk. Bár én hetente háborgok a piacon, ezért nem szeretek járni már oda sem. Elszemtelenedett mindenki. Egyre drágábban adják a portékát és soha még senki nem adott nekem blokkot. Pedig nagyon sokan vannak.
Diamont Frost
@ Evikati!
--- Hát igen :nem voltunk ott, de láttam a TV-ben,hogy az Apeh szóvivője megerősitette:-- "igen,megfelel a valósának,amit a boltos "előadott" "
_Ezt másnap természetesen már "megcáfolták".
--/Ugye láttunk már ilyet/
Evikati
@Renrol: Ez a cél, hogy összezavarják a fejünket. Addig sem foglalkozunk "súlyosabb" ügyekkel.
ugyeugye
Ezek szerint kellett egy nap, gondolom este jól leteremtették az APEH-eseket, másnapra meg kész volt a sztori. Az őket igazoló. Annyira tipikus!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.