Emlékszik még valaki a budapesti olimpiára vagy a 14. havi nyugdíjra?! Itt a legújabb elképesztő néphülyítés! A sosem hazudó politikus, aki Loki sállal a nyakában parolázik a BL-selejtező után a tv2 kamerája előtt és jelenti ki, hogy már rég lenne Debrecenben stadion ha 2002-ben maradhatott volna kormányfő, de a jövőben erre tuti lesz pénz, szóval az ő pártja 1 éves(!!!) szabadságot ígér a tanároknak!

Feltöltő: spiral
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vera1944
És miután 1 évig kimaradt a tanitásból, nem biztos hogy ujra alkalmazni fogják, mert időközben lemaradt...
gondolkodo
Igen! Helyes! Igen helyes!
Így kell ráugrasztani a társadalmat azokra, akik eddíg is a periférián voltak/vannak, pedig Tőlük függ, hogy kellően kulturált legyen a magyar polgár!
1951
De ugye fizetés nélküli 1 éves szabadságra gondoltak a "tervezők"?
zsolti
1 év szabadság után kinek lenne már kedve dolgozni? Hozzászokik a jóhoz, utána nehéz visszarázódni. Meg egyébként is, mintha folyton arról lenne szó, hogy kevés a tanár - akkor most ezzel tovább fokoznák a hiányt? Inkább a heti kötelező óraszámot kellene lejjebb vinni, nem olyan hangzatos lózung, mint az 1 éves szabadság, de lehet, hogy többet érne.
zsolti
@1951: szerinted elmenne bárki is fizetés nélküli egy éves szabadságra? nem éppen olyan a gazdasági helyzet...
zia
@zsolti: Önként nem is, de ha kényszerítik?
Egyébként az állam miből finanszírozna ennyi szabadságot?
kamazuka
Kiváló remek ötlet,csak az az egy év fizetés nélküli szabi legyen.
Viki elég már az ingyenélőkből.
Ha a választásokon sok szavazót szeretnél megnyerni,akkor a holdutazást el kell felejtened.
gondolkodo
@kamazuka: Ne feledje, sőt, vigye udvaroncait is a mostani ellenfeleivel együtt, hogy legyen kikkel egyetérteni és veszekedni is!
Feltétlen NE retúrt vegyen!
reallatas
Kérem nincs ebben semmi meglepő, hisz itt van nemsokára a kanpány időszak. Amely magában rejti plebbejjus nyelven fogalmazva, a tudatos parasztvakítás mega szintű szólamait. De magunk között szólva nem csak fidesz specialitás, az effajta kanpányfogás gyakorlata. Ugye a politikai osztály, népemért, de prioritásként hatalmamért mindent. Egyél társadalom, aztán mérlegelj és válaszd az egy vagy több rossz közüll a neked semmi esetre sem babért termőt.
gesa
Kevés az alternatíva. Van a rossz a "jó" meg a csúf. Na, mindenki gondolja tetszése szerint, hogy melyik melyik. A jó átvitt értelmű:valójában rosszabbat jelent.
eberti
Akkor már legyen 2 év+ 13.-14.-15. havi nyugdíj.Ha már lúd,legyen kövér.
Ezzel bekerülhetnének a rekordok könyvébe...
Garnela
Akkor úgy látom egyedül vagyok azzal, hogy üdvözlöm a gondolatot!Egyébként ezt nyolc éve is bedobta a Fidesz, és nekem nagyon tetszett! Mert nem arról szól a dolog, hogy egy évig nem dolgozik a pedagógus, hanem arról hogy egy évig továbbképzésekre jár, tanulmámnyúton van mád intézményeknél, stb, stb...és ez messze nem elvetendő ötlet! Én nagyon tudnék neki örülni!!!
Garnela
És elne kezdjétek ezt a hülye ki fizeti a révészt dumát, mert falra mászok tőle!! Nem kerülne annyiba mint a BKV-nál, Máv-nál és egyéb helyeken egy év alatt elsíbolt milliárdok! És még haszna is lenne!! Sok!!
luciferi
@Garnela: A továbbképzés, az továbbképzés. Azzal nem is lenne semmi gond. De! Itt, most ezek s z a b a d s á g r ó l ! beszélnek. És fizetett? Vagy nem? Ki tud erről vmit is? Senki! Megint egy bedobott blöff. Jó emésztést hozzá.
juliaschadt
különvélemény: van aki nem konzekves, van aki dilettáns, van hozzáértő, na és van még sok sok ember nemcsak ped. ,aki szintúgy eljut az empatiától-az apátiáig. /azaz: a kiégési szindróma ,mint olan , más területen dolgozókat is érint. Azonban tegnap ezt már elég sokan el-, meg, ide-oda, összevissza ,de magyarázták, Egyébként a továbbképzés naggyon jó dolog , és persze a szabadság is. Van aki pár éve ki sem tudja venni, nézőpont kérdése. , és emésszen mki ahogy tud,v nem t u d.
Garnela
@kevijeni: Nem az!!! Ők ezt tervezték 2002-ben, úgynevezett pedagógus életpálya program keretében! Ismertetést is tartottak róla az iskolákban, és nagyon jó ötlet volt!
reallatas
@gesa: /ma, 11.49/ Na ez a teoretikus megközelítés lenyűgözően tetszik. Tudniillik belső mondanivalójának van zamata. Üdv.
marlin
@Garnela: "Pedagógusi életpálya"?? program?? NE MÁ!! Mese, az volt!!

Köztisztviselői Életpálya Program!! AZ IGEN!! az volt, azóta is isszuk a levét !!
reallatas
@Garnela: /ma, 12.34/ No ilyen megvilágítassal, már nem hiszem, hogy ne lenne elgondolkodtató, a felvetés. Nyilván az optimumokat kellene kidolgozni alaposan hozzá, már ami a működést illeti. Tudod hol erodálódik ma a továbbképzés fogalma, hogy rendszeresen a továbbképzés után, mintha semmi látszata nem lett volna, megy minden a régi kerékvágásban. S tudod miért, mert a továbbképzés szavunk nem egyéb a pillanatnyi helyzetet tekintve, mint vidámkodás állami közpénzeken. Hangsúlyozni kívánom, nem a képzendők sansza ha ílyenné tették teszik. Álltalában felső hason példamutatás eredményezi a továbbképzésekkel, nem egésszen komolynak tekintett eredménytelen mivoltát. Senkit nem kívánok sérteni, tisztelet a kivételnek, de az már kevés manapság, hogy láttam már karon varjút, most szinte folyamatosan látok. Üdv.
Garnela
@marlin: Én meg idióta vagyok ugye, aki nem zudja mit hallgatott végig háromszor!
Garnela
@reallatas: az igazi lényeg a különböző hospitálások voltak más intézményeknél..ha valahol igazán fontos a tapaszatlatcsere, hát a ped. pálya az! Volt tervezve külföldi tapasztalarszerzés, ..nagyon biztatónak indult, csak attól félek ez álom marad((( Igazad van az ilyen, olyan 10-20.-30 órás továbbképzésekkel kapcsolatban..azok tényleg értelmetlenek, de ez nagyon jó lett volna((
spiral
Kapnának fizetést a szabadság alatt!
marlin
@Garnela: Más hallani a mesét, és más megélni valamit. Ami nincs, azt nem lehet megélni!! (bocs. ha sértésnek vetted! nem annak szántam!!)
gesa
@Garnela: 12:34 Végül is ebből a szempontból volna értelme, feltéve ha ténylegesen valami mást tanulnának közben amit majd tudnak hasznosítani. No, de mi lenne az? Minden tanárnak naprakészen kell lenni, haladni a napi eseményekkel mind a politika, mind a tudomány és gazdaság területén. Amennyiben kérdez a diák a tanárnak "illik" tudni mindenre a választ, mert ha nem akkor neki annyi. Viszont nem tudja elsajátítani 1 év alatt, de még 100 alatt sem, hogyan kell ezekhez a mai "liberális" gyerekekhez viszonyulni. Egyszerűen nem kellene ilyen gondolatokkal foglalkozni, hanem helyrepofozni ezt a fiatal generációt. A tanár adhat jó tanácsokat a gyereknek, "nevelgetheti" is a helyes irányba, de igazán a szülő feladata a nevelés. Olyan mértékben elszabadult a pokol az iskolákban, aminek kezelése legalább olyan drasztikus sebészeti beavatkozást igényel, mint tették most a gazdasági válság enyhítésére.
pelikan61
Ne ilyen baromsággal jöjjenek, hanem a gazdaság felemelkedését jelentő tervekkel. De csak olyanokkal, amit meg is lehet valósítani!
bigyibogyo
@pelikan61: megvan a gazdasag elenkito hatasa: lesz 1 tanar (/tantargy/varos) aki minden evben masik iskolaban tanit, ahol epp az 1 eves szabadsagat tolti a tanar :P
farbe
Talán az oktatást a XX. szd. első felének szintjére kellene emelni és minden rendben lenne. Eddig csak lerombolták.
Erről jut eszembe az a hírdetés, hogy fel lehet venni iskola kezdésre hitelt a bankoktól!
Szép kis kép rajzolódik ki rólunk a külföldieknél!
Ilyenkor hol vannak a cucliálisan érzékeny elvtik?
Csubaka
Nyilván ugyan ilyen logika mentén aztán egy év fizetetett szabadságot kapnának az egészségügyben dolgozók is, hogy az alatt az egy év alatt megfelelő "tovább képzésben" vegyenek részt.A kérés csupán az, hogy mire jó ez az egész hebehurgya ötlet. A versenyszférában a szakmai képzést (ha támogatja is a munkáltató, ami a jelen körülményei közepette közel nem általános) a munkavállaló a saját fizetése és szabadideje terhére teszi. Tíz, sok esetben tizenkét óra a munkahelyen és utána 4-6 óra az iskola padban a saját fizetésből, ami az esetek többségében alig valamivel több mint a minimál bér.
A képzések folyamata is megérne egy komolyabb szakmai tanulmányt.
Engem viszont leginkább az gondolkoztat el, hogy olyan gazdaságpolitikai légkörben amelyet a társadalom jelentős része drasztikus, durva leépülést, megélhetési forrásainak jelentős csökkenését, ugyanakkor a köz terheinek brutális emelkedését éli meg, akkor, amikor az állam mindent elkövet a közellátás és társadalombiztosítás finanszírozásának csökkentésére miközben a polgárokat terhelő ilyen jellegű elvonások megszüntetésére, sőt csökkentésére sem hajlandó, szóval, ilyen körülmények között egy felelősnek mondott politikus, miért tesz olyan kijelentést amely nyilván az oktatásban dolgozóknak pozitív üzenet ugyan, a társadalom más szereplőinek viszont már most a pozitív diszkrimináció értelmével hat.
farbe
@Csubaka: És mi van a 20-25 év munka utáni fizetéssel felérő nyugdíjasokkal. Az is krimi.
pacsirta
Garnela! Egyetértek veled!
Most csak arra megy a játék, hogy a Fidesz mennyire csúnya. Inkább a BKV rablással kellene foglalkozni. Szabad rablás! Ez a jó!
Minél jobba besározni Orbánt. Ő a patás ördög. Hú, de mérges vagyok!!!
Megy a hülyítés!
muhari
Úgy látszik a Fidesz kimeríthetetlen a jól hangzó, de megvalósíthatatlan ötletekből. Azt furcsállom, hogy ezek után van még olyan, aki hisz ennek a "sohasem hazudunk" illetve "bezzeg ha mi lennénk kormányon" hülyeség maszlagnak.
Lajos10
Meg kezdődik a licit vajon az MSZP mit ígér rá Két év szabit a sofőröknek.?És mit ígérgetnek a Kohászoknak ,a bányászoknak.stb stb mert azok jóval nehezebb munkát végeznek.A nyugdíjasoknak meg 12hónapi plusz pénzt.CSAK ÍGY TOVÁB!!!
furfang
A Fidesz azt mondta, hogy mást, és másképp csinál, mint ami eddig volt. És én egyet is értek ezzel, mert szinte semmi nem jó, ami van. Akkor most mit kell hitetlen- tamáskodni? És már előre leszólni mindent. A jó, építő kritika, javaslat helyén való, de zsigerből elutasítani csak azt érdemes szerintem, ami negatív dolog lenne.
Garnela
@muhari: meg minden kétkedő!! Ez igenis nagyon jól működik már svédországban ,Hollandiában, Svájcban és angliában!! Ez csak az amit én biztosan tudok! Tudom, hogy nem mérhetjük sajnos hozzájuk magunkat , de mikor a Fidesz ezt először bedobta(tulképp 2001-ben, nagyon reálisnak tünt a megvalósíthatósága! És nagyon hasznos is lett volna!
Gésa: amit leírsz, az az álom! És idea az, hogy a ped. mindent tud! Igenis el kell vállalni ha valamire nem tudsz válaszolni..meet ha úgy van, és nem teszed, hülyét csinálsz magadból! Tőlem mikor megkérdezték a gyrekek, hogy miért pont a kézilabdát meg a kosárlabdát tanuljuk labdajátékokból, megmondtam nekik, hogy azért mert ahhoz éttek! választható lett volna még a röplabda, meg a foci, de én megmondtam nekik hogy olyat nem taníthatok amit nem tudok! Nem tudok focizni, főiskolán nem is kellett, röplabdából meg kegyelemkettes voltam mert megfogtam a labdát( én kézilabdáztam(NB-IB-ig jutottam, mert mikor Békéscsabára kerültem 22 évesen 5 helyen tört a bal bokám és örökre abba kellett hagynom)Ezt értékelték a gyerekek, és nem lenéztek! De ragyogó kézicsapatom volt)! Igenis el kell vállalnom ha valami nem megy! Sőt! Azt is megmondtam nekik hogy 3x repültem a gerenda miatt, mert félek tőle, de meg tudom tanítani amit én nem tudtam..ki vállalja? Minden lány vállalta..azán vagy sikerült vagy nem!De napra kész voltam a filmekből, a zenéből amit szeretnek, a foci csapatokból, játékosokból, fogadást kötöttem velük, amit hol buktam, hol nyertem..és nagyon jó volt a viszonyom a gyerekekkel, az óráimon rend volt és fegyelem, és jó hangulat!
trabi
Az a hülye, aki ezt néphülyitésnek nevezi! Nem hallottatok róla, hogy ez már nagyon sok országban - tőlünk nyugatabbra - már régen igy van???
Gondolkodjatok el arról is, hogy vajon miért? No, ugyanazért, amiért ti, akik ezt irigylitek, a világ minden kincséért sem mennétek erre a pályára.
Garnela
@trabi: Köszi trabi) végre valaki aki egy kicsit egyetért velem)
Garnela
@Calvin: Hál istennek sok van! Én azoknak nem hiszek tudod, akik ki is mondják, "nyilvánvaló volt, hogy amit mondunk az nem igaz! Nos ez az egy amit elhiszek nekik!
pelikan61
@furfang ma, 18:05 – válasz erre.

98 ba is ezt mondák. 2002 be mégsem úgy látták a választok. Pedig én is rájuk szavaztam. Nem új irányt, hanem új erőt kel belevinni a magyar politikába! Én már segédkeztem felépíteni ezt az országot egyszer a romjaiból. Leg közelebb megnézem, kivel vagyok hajlandó meg ismételni. Amié csináltam, mert mondák hogy a gyerekeinknek építsük. Végén kiderült, hogy kiderült, hogy a Gyurcsány papa, meg Orbán papák gyerekeinek építettük.
furfang
@pelikan61: 2002-ben a választókat meghülyítette az mszpszdsz az addig nálunk ismeretlen gyűlölet-keltéssel.És ezért a hülyeségért, már megbocsáss olyan magas árat fizetünk, amibe rengetegen belepusztultak : azért mert elszegényedtek, azért mert nem jutottak időben orvosi ellátáshoz, azért mert tudatlanok maradtak a jól megszervezett oktatás miatt és alkalmatlanok maradtak munkavégzésre, azért mert a drogliberalizáció és propaganda miatt és a piszok nagy szexuális szabadság miatt szabadabban élhettek ezek összes következményével és sorolhatnám mindazt a rombolást, amit a most uralkodó pártok tudatosan, a választókat átverve a modernizáció bűvös igéje mellett megtettek és tesznek a mai napig. Ha még most sem látjátok, hogy a politikájuk nem áll másból mint lopásból, csalásból, a Fidesz és Orbán lejáratásából, és ha ennek még most is bedőltök, akkor végkép elveszejtitek ezt az országot és benne magatokat is.
Calvin
Én is az érvek híve vagyok, de sajnos amit ő mond az csak fikció! Nagyotmondás mestere! Kecskére ne bízd a káposztát! Főleg ne mégegyszer!
Garnela
@Calvin: Talán ha végigolvasnád a kommentjeimet...kedves Calvin!))
5hazi
Csak egy kérdésem lenne a téma felvetőjéhez: Mi a véleménye az emberiségről mint KIVÜL ÁLLÓNAK ??!!
Calvin
@Garnela: Nekem is vannak tapasztalataim az úriemberről! Nem kell elmagyaráznod, és is értelmes embernek gondolom magamat.
Calvin
@Calvin: Nem valami megnyerő a modorod azzal, aki nem a te szájad íze szerint vélekedik!....kedves Garnela!))
Calvin
@Garnela: Nem valami megnyerő a modorod azzal, aki nem a te szájad íze szerint vélekedik!....kedves Garnela!))
ugyeugye
alkotói szabadság, ahol továbbképzi magát a pedagógus - miért rossz ötlet?
az más, h mi a jelen helyzetben ennek a realitása, de az, ha egy tanár elmélyül a szakmájában, minden gyereknek hasznos. ugye ezt nem vonjátok kétségbe?
Garnela
@Calvin: Mivel sértettelek meg kedves Calvin?))
Garnela
@ugyeugye: De ugyeugye, kétségbe vonják..a többség sajnos igen((
Calvin
@Garnela: Látszik hogy nem fogod a jeleket amiket küldök!
Ki mondta hogy megsértettél?
Csak azt büfögtem, hogy nem valami megnyerő a modorod azzal aki nem bólogat neked! Le kellene venned a szemellenzőt, mert még az írásaimat is kiforgatod!
Ebből okulva hogyan is lennél számomra hiteles!?
Csak ennyi, kedves Garnela!
ugyeugye
@Garnela: :( sajnos a társadalom rétegeit, a szakmák képviselőit sikerült teljesen egymás ellen hangolni. pedig nekünk kellene összefogni. az oktatásra fordított pénz mindig ezerszeresen térül meg.
Garnela
@Calvin: Akkor azért nem értettem)) Én az emberi beszédet értem)..a büfögésnél elfordulok))
juliaschadt
@Calvin: nem érti az emberi beszédet !! -talán a metakomm. jobban bejönne neki , ne add fel! /veb.kam.jól jönne!!
Garnela
@Calvin: Én? Nekem itt csak diszkrét vitáim voltak calvin! És jó viszonyban vagyok a többséggel! Tudod a vita érvekből és ellenérvekből áll? Olvass már vissza, mi volt a te beköszönésed a beszélgetésbe? azt te érvnek hívod?
juliaschadt
@Garnela??? érvelj!!! vagy diszkréten vitázz a többséggel)) . , ha érted!!
juliaschadt
@Garnela: okks. )) részemről semmi gond . hali.juli
kamazuka
Fizetés nélkülire mehetnek nyugodtan,mert az ingyenélőkből már elegünk van.
imike
csak olyan emberek osszák az észt akik el tudnak a múltjukkal számolni,a mai politikusok nem ebbe a kategóriába tartoznak,az ő nevüket csak csupa kis betűvel lehet leírni és nincs kivétel
vanek úr
Te szerncsétlen 2002-ben ez még nem lett volna nép hülyités mint ahogy a stadion -se lesz néphülyités !! az elvtársaidnak nem kellet volna anyit lopni
imike
vanek úr tanulj meg helyesen írni,aztán szerencsétlenezz
Dr.luigilongo60
Ezt Podgornyíj elvtárs miért nem akkor mondta, mikor hatalmon voltak.Ezek a fütyeszesek mindig más farkával verik a csalánt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.