Az egykori kormányfő blogjában a választások előtti tv vitáról értekezik.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1951
Nem lenne -e itt az ideje az ízléstelenséget befejezni, abba hagyni??!!
Csubaka
„Menekülni, elbújni nem egyszerűen gyáva, de férfiatlan dolog is”

Hát ez igen érdekes vélemény attól, aki előbb kierőszakolja pártja feltétlen támogatását aztán két héttel később összhív egy rendkívüli kongresszust, bizalmatlansági indítvány nyújt be saját maga ellen és a hívek legnagyobb megdöbbenésére a nyílt színen lemond minden funkciójáról.!
Aki neki vezette a hajót az menekül elsőnek és gyávának mondja azokat aki megpróbálják menteni a menthetőt!
Csubaka
Aki neki vezette a hajót a jéghegyniek....

Bocs
kacsa0707
" Na de elnök úr ne akarjon igaztalan vádakkal jogtalan előnyhöz jutni nem lesz vizitdíj."
" És lassan mondom, hogy mindenki megértse nem lesz gáz áremelés."

Csak ennyit egy bátor ember igazmondásáról.
furfang
Merthogy ő, Gyurcsány lenne a férfias és a bátor ezek szerint? Az tény, hogy egy szájhős, és azt is el tudom képzelni, hogy bizonyos férfiak még férfiasnak is látják, de a rikácsolásai, a handabandázásai, a riszálásai nem férfias megnyilvánulások. Ég és föld Orbán javára e tekintetben- is!
És hogy Orbán nem áll ki cirkuszolni a tv vitákban, jól is teszi. Ne is idegesítsék a választókat. Van annyi tapasztalata mindenkinek, hogy el tudja dönteni milyen életet akar a következő 4 évben. Pénz úgysincs, akkor mi a fenéről győzködjék egymást? Orbán rendet akar, és a nemzeti irányvonalat képviselni. A balliber társaság meg ugyanezt ami van, szabad a vásár, aki kapja marja. A radikális jobb meg majd produkálja magát, ahogy sikerül.Át kell vészelni 2010-11-et.
csutak
Elég gyenge dolog valakinek a külsejét bírálni egyértelmű vádak helyett.
Ne csak az újságokból olvasható marhaságokat írd, mert azokban én már nem hiszek.
vukkocska
@furfang: én is azt mondom, gyáva Orbán Viktor. Sem Mesterházyval, sem Bokrossal, sem Vonával nem áll ki vitára. Azért négy évvel ezelőtt nagyon szép, programot egyeztető viták voltak, melyek segítettek eligazítani azoknak, akik bizonytalanok voltak, vagy nem volt számukra ismert a jelölt. Gyenge dolog azt mondani Mesterházyra, hogy hazugokkal nem áll szóba. Nem azért, mintha félne Mesterházytól, hanem azért, hogy nehogy megtudjanak valamit arról, hogy mit terveznek. De az is lehet, hogy még ők maguk sem tudják. Azért azt nem mondhatnám, hogy Orbán nagyon férfiasan viselkedett Gyurcsánnyal szemben, amikor volt a vitájuk. Jobban hasonlított inkább egy nyuszikára. Gyurcsány szerintem egy nagyon karizmatikus egyéniség. De ugye, kinek a pap, kinek a papné, mondja a mondás.

@kacsa0707: a vizitdíj az SZDSZ találmánya volt, s az, ha pillanatnyilag is, de jobbá tette a kórházi ellátást.
mandiner
@vukkocska: Valóban nem viselkedett férfiasan..miután akkor ott két ember tudta hogy a böszme férfiasan megvezeti az egész magyar társadalmat...ők ketten, meg a maszopos díszpintyek..a sok birka meg elhitte ennek a vásári ripacsnak a komédiázását! Az egyetlen férfias az lett volna OV-tól, ha feláll és azon nyomban fogorvost játszik! Nem gyenge dolog..okos dolog bájgúnárral nem leülni, ..az én szememben nincs olyan mszp-s politikusnak mondott köztörvényes akiről feltételezhető hogy néha mondd igazat is! Az én szememben azt is el kellene itélni bűnpártolásért aki még mindíg védi őket és odaszavaz!
mandiner
@vukkocska: Komolyan mondod hogy eligazítást segítő "vita" az, amelyikben az egyik fél szemrebbenés nélkül hazudik?
Csubaka
@vukkocska: "Azért négy évvel ezelőtt nagyon szép, programot egyeztető viták voltak..."

Szerint te négy évvel ezelőtt nem voltál itthon amikor a választások voltak, különben nem írnál el ilyeneket!

Pacsirta két linket be tett ami az ellenkezőjét bőven bizonyítja, és azóta már maga a párt, az egykori koalíció tagjai és maga Gyurcsány is elismerte a hazugságait, mára már az i köztudott, hogy a rendszerint negyedévente a KSH által feldogozott gazdasági adatok egy részét meghamisították és jó részét nyilvánosságra sem hozták. Sólyomnak az ezzel kapcsolatos mondata is figyelemre méltó. Amikor közvetlenül Gyurcsány tájékoztatta őt az ország állítólagos helyzetéről és kiderül, hogy az egész szemenszedett hazugság volt, a legfőbb közjogi méltóság hatáskörével élve soha többet nem egyeztetett Gyurcsánnyal, mert "abban a boltban amelyikben egyszer becsaptak többet nem vásárolok".
kopeba
Gondolod hogy megint te leszel Feri ?
zenei
kedves fletó! magyarok megnyomorítója és kirablója!!! el kell húzni ebből az országból, mert közeleg a végelszámolás!!! braziliát javaslom Önnek ( direkt írtam a nagy Ö -t ),...ott még a Mengelét sem tudták megfogni!
zenei
gyurcsány, "miniszterorrú" szekeres,veres,demszky és a sok ingyenélő, annyi név van itt, had' ne soroljam,...jön a végelszámolás!!!! ...fiúk irány brazilia
zenei
...ja de a saját pénzeteken,...a többit vissza fogjuk venni!!!!!
zenei
Dr Drábik honlapjáról! mindenkinek ajánlom, aki mer gondolkodni:

"A világ lakóinak a fejlett ipari országaiban élő 20%-a fogyasztja el a világ erőforrásainak a 86%-át, míg a világ többi lakójának jut az erőforrások 14%-a. Ez az aránytalanság még növekszik is a kamatautomatizmus miatt. Világunk tehát krízishelyzetben van, küszöbön áll a pénzrendszer összeomlása, és új status quo kialakulása. Az új helyzetre fel kell készülnünk. Az együtt gondolkodást kívánja elősegíteni ez a könyv.

A világ szupergazdag pénzdinasztiái által létrehozott, és több száz éves múltra visszatekintő HÁLÓZAT olyan sok rejtett szállal, sűrűn egybekapcsolódó hierarchia, amely a háttérből irányítja az időközben globálissá növekedett pénzhatalom széles körű intézményrendszerét.

A pénzvagyon-tulajdonosoknak ez a magánkézben lévő világrendszere napjainkban már uralja a fejlett ipari államok politikai rendszerét, és csekély kivételtől eltekintve a világgazdaság egészét. A pénzügyi ellenőrzésnek ezt a globális rendszerét a HÁLÓZAT vezetői hierarchiája, elsősorban rejtett kapcsolathálója, az illuminátus szabadkőművesség, valamint az általa létrehozott központi bankok segítségével irányítja.

A HÁLÓZAT felső és ismeretlenségbe burkolódzó vezetői a demokratikus államok ellenőrzése alatt nem álló központi bankok segítségével, feudális módon kontrollálják az egyes államok gazdaságát és politikai rendszerét, összhangban azokkal a titkos megállapodásokkal, amelyeket a rendszeresen tartott nemzetközi magántalálkozókon és konferenciákon fogadnak el.

A HÁLÓZAT a nemzetközileg intézményesült magánpénzvagyon sűrű szövedékű globális rendszere és hatalmi apparátusa: egy háttérből központilag irányított, integrált, fegyelmezett és olajozott gépezet. Azért tudunk róla keveset, mert legfőbb működési elve a maximális titoktartás. Van ereje ahhoz, hogy ezt a titoktartást kikényszerítse.

A HÁLÓZAT tehát nem egy maroknyi “összeesküvő” megmosolyogható csoportja, hanem a már korábban is létezett, a XVIII. században viszont nemzetközileg is megszerveződött pénzoligarchia több mint 230 éves múltra visszatekintő, nagy hagyományú és sok tapasztalattal rendelkező autonóm intézményrendszere, a világtörténelem önálló célokkal, stratégiával és taktikával rendelkező szereplője, saját külpolitikával, pénzügyi és gazdaságpolitikával.

A HÁLÓZAT létezését nem etnikai alapon működő rendszerként kell felfogni. Ebben az uralmi rendben egy privilegizált csoport a magánpézrendszer globális monopóliuma segítségével gyakorolja az uralmat úgy, hogy magánellenőrzése alá vonta a csak szuverén államokat megillető felségjogokat: a pénzkibocsátást, a kamat- és árfolyam-szabályozást, a monetáris politika teljes eszközrendszerét. Ez a rendszer a magánpénzvagyon koncentrálódása révén alkalmas arra, hogy egy szűk elit irányíthassa a világgazdaságot, és általa a nemzetközi politikát."
Csubaka
Hajaj! Most veszem észre, hogy a modnál, kihúztam a gyufát!
mandiner
@Csubaka: Leverte a kalapodat?)))) Nem is állt jól neked))) Valahogy kilógtál a sorból))
Csubaka
@mandiner: Szerintem viszont azért, mert Csutakot annyit kritizáltam, hogy Komlóra menekült.
vukkocska
@mandiner: azért ennyire ne ragadtasd el magad. Inkább beszélek Veled az oktatásról, mint politikáról. :) Én soha nem írnék olyat, hogy bünpártolást követ el, aki másként szavaz vagy gondolkodik mint én. Te és a többiek is leírták a más véleményüket, melyet - ha nem is fogadok el -, de tiszteletben tartok. Nem egymás meggyúzése itt a cél, mert az csacsi aki arra gondol. Beszélgetünk, írogatunk. Minél kultúráltabban,annál jobb. A többi felvetésedre tudnék reagálni, mint pl. a hazudozásokra, de tényleg nem érdemes. Másként gondolkodunk.
mandiner
@vukkocska: Ne csúsztass! Nem azt mondtam hogy aki másként szavaz! Azt mondtam, hogy aki rájuk szavaz! Mert aki az intézményesített lopást támogatja, abban ugyanúgy tolvajvér folyik!
vukkocska
@mandiner: nem csúsztatni akartam, elírtam a szót. Én nem fogalmaznék ilyen agresszívan. Nem kell letolvajozni azt, aki az MSZP-re fog szavazni, mert ez egy szélsőséges gondolkodás. Te arra talán nem gondolsz, hogy Magyarországon az emberek másként éltek, gondolkodtak 1990 előtt. Volt Magyarországnak 1 millió párttagja. Azok közül nem mindenki a Fidesz padsorában ül, vannak, akik maradtak baloldali érzelműek. Miért llenne az jó, ha az országban mindenki le akarná enni a másik fejét. Kell egy csendes többség, aki nem "hőbörög", hanem csendben teszi a dolgát. S hogy mennyien vannak, majd kiderül árpilis 11-én.
mandiner
@vukkocska: Én is baloldali érzelműnek vallom magam..de ez az mszp mióta baloldali? Hogy meri magát szocialistának nevezni egy olyan párt amelyik a spontán privatizáció által milliárdossá vált oligarchia működtet és vezet?? Inkább valami kolompár orbán csoprtosulás mint ezek egy perccel is tovább! Még a jobbik is baloldalibb mint ez a börtönválogatott!
inkvi
@mandiner: Nem lehetsz Te baloldali érzelmű......
furfang
@mandiner: Nagyon egyetértek! Annak idején én is kétszer visszaszavaztam az mszp-t, de pontosan a baloldali, mindmáig a konzervatívizmusommal igen jól megférő érzelmeim miatt én sem szavaznék erre a garnitúrára. Ahogy mondod a FIdesz és a Jobbik ötször több szociális értékrenddel és tervekkel bír mint ez a link tolvajbanda (mszpszdszmdf)
furesz007
@zenei: ugye ez a nagy szojuzra nem vonatkozik?
zenei
furesz: a szojúz nyerúsímij reszpublik szvabódnijre gondoltál?
zenei
...gyerekek,mi ez a nevek mellett lévő piros vip zászló, megint valami belenyugvó kommunista kitüntetés???...brrrr
zenei
ez nekem olybá tűnik, mint brezsnyev elvtárs tökéig lógó jelvényeinek a halmaza
zenei
...egyébként mit szóltok a mesterházy úr bajai latin plakátjához???
zenei
kicsit gáz, nem??? CICERO rosszul összeszedett idézeteit kell most rátukmálni a bajaiakra?..ennyire hülyének nézik a népet, vagy ők ennyire hülyék?
Hát mesterházy és CICERO között azért van egy kis különbség!! ..de talán a véletlen ismét " elkúrt" egy - két dolgot!...már megint, és megint???
zenei
Verres ellen (Orationes in Verrem)...ez egy színtiszta CICERO anyag! ...Krisztus előtt kb 100 évvel. Látjátok, hogy a történelem mindig ismétli önmagát!...nos most akkor mi a helyzet piros cimkések??? nézzetek utána a neten
zenei
itt egy megoldás van! Orbán békét fog kötni a nép akarata végett a Jobbikkal!
Ha ezt nem teszi meg, akkor az ilyen gyurcsány és megyopitekuszok meg veresek( szó szerint ), újra fognak sarjadzani. Ez lesz a magyar nép halála!!!
zenei
..ja és kőkemény elszámoltatást akarunk!!!
51kacsa
@mandiner: Szerinted csak az egyik hazudott???????

@furfang: Hogy meg fogtok lepődni, ha ne adj Isten ez a páros lesz a befutó! Csak úgy szedhetitek fel az állatokat a flaszterről!
Csubaka
@51kacsa: Ha Gyurcsány csak hazudott volna!!!!
Felvette az IMF hitelt a parlament felhatalmazása és tudta nélkül.
Megkötötte a Déli-Áramlat szerződést az Oroszokkal úgy, hogy abból egy dkg gázt nem kap a magyar és szintén a parlament felhatalmazása nélkül. Egy csomó törvény áterőszakolt, átzsarolt saját parlamentjének frakcióján amit baloldali értékek mentén működő párt csípőből elutasított volna.
Közvetlenül a beavatkozott a rendészeti és igazságügyi szervezetek munkájába ami nem csak hatáskörének túl lépését jelenti, hanem bizonyos esetekben felveti a büntetőjogi felelősségét is.
Nem a hazugság a legnagyobb hibája, hanem annak mértéke, módszere és a következményei.
furfang
@51kacsa: nekem tetszett az Orbánék 1998-202-közötti kormányzása! Restelltem is utólag, hogy 98-ban még a Hornékra szavaztam, holott totálisan kiábrándultam belőlük a közművek szinte teljes nyugati kézbe adása miatt
( potom fillérekért) . A legnagyobb privatizálást ugyanis Hornék követték el, Bokros erős asszisztálásával. Most már az egyének ingatlanjain van a sor. Aki ezt nem látja az vagy hülye, vagy vak. Ezért nem szabad Bokrosékat még csak a hatalom közelébe sem engedni, mert tényleg kíméletlenül földönfutóvá tennék a jónépet, és mindezt a " rövidesen jó lesz ", meg a reformok című varázsige mellett.
marlin
Akkor néhány tény a '98-'02 közötti "boldog időkből", ami velem együtt sokaknak nem tetszett annyira!!

A Fidesz „40 kampány-pontja” az 1998-2002 közötti kormányzás tükrében, avagy mi várható 2010 után,

1.Mindenfajta bizonyíték nélkül megvádoljuk az előző Kormányt, hogy időszaka alatt törvénytelenül, titkosszolgálati eszközök felhasználásával, közpénzen megfigyeltették az akkori ellenzék egyes politikusait.
2. Meghirdetjük a "Működik a parlament ellenzék nélkül is!" programot. Ennek jegyében úgy alakítjuk az Országgyűlés működését, hogy az a legkevésbé se zavarja az a Kormány kényelmét, ne lehessen ellenőrizni a Kormány működését, s felesleges kérdésekkel zavarni a minisztereket.
3. Egyoldalúan felrúgjuk a Magyar Országgyűlésben 1990-ben elfogadott és 1998 őszéig töretlenül alkalmazott hetenkénti ülésezési rendet.
4. Megszüntetjük a munkavállalók, a munkáltatók és a Kormány képviselőinek részt vételével működtetett háromoldalú érdekegyeztetést.
5. Kedvenc gazdasági szakemberünket kinevezzük az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal élére, aki az APEH számítástechnikai rendszerének ellenőrzése címén gondoskodik a számunkra kínos adatok megsemmisítéséről. Egyébként soron kívül elrendeltetjük mindazok adóellenőrzését, akik kekeckednek a Fidesszel, s ezt addig tesszük, amíg nem találunk valami szabálytalanságot.
6. Ha 1998-ban a Fidesz elveszíti az önkormányzati választásokat a fővárosban, akkor semmisnek fogja tekinti a négyes metro építésére vonatkozó kormányzati megállapodást.
7. Elvonjuk a nyugdíjasoktól a törvényben garantált ötvenkét milliárd forintos nyugdíjemelést, majd bebizonyítjuk, hogy így többet kaptak, mintha már 1999-ben megkapták volna a törvény szerinti járandóságukat.
8. Képviselőinket szenátornak kinevezve kezdeményezzük az Egyesült Államok budapesti nagykövetének lecserélését.
9. Eltűrjük, hogy nagyobbik koalíciós partnerünk szabad rablás terepévé tegye a magyar mezőgazdaságot, politikai zsákmánynak tekintse az ágazat fejlesztésére a parlamentben megszavazott forrásokat.
10. Szó nélkül hagyjuk, hogy a környezetvédelmi tárcánál egy Pepó nevű úr szakembereket üldözzön el, munkatársai úri-muri keretében festményekre lövöldözzenek, s számolatlanul szórja az adófizetők forintjait.
11. Milliárdokat fordítunk nekünk tetsző gondolatok és történelmi események megfilmesítésére, miközben a magyar filmgyártás támogatására nagy kegyesen megalázó mértékű pénzt fordítunk. Állami pénzből megrendeljük a Bánk bán című operafilmet, majd amikor kiderül, hogy százötven milliót el akarnak síbolni, akkor úgy teszünk, mint aki nem tudja, miről van szó. A film teljes bevételét biztos, ami biztos alapon a gyártónak adjuk.
12. Elvetjük a Nemzeti Színház felépítésére kiírt érvényes pályázat eredményét. Elutasítva a hazai építész szakma álláspontját, házi építészünkkel saját ízlésünknek megfelelő színházat építtetünk, hitelből.
13. Több milliárd forint állami költségvetési pénz felhasználásával Országimázs Központot hozunk létre a Fidesz és Kormánya hazai népszerűsítésére.
14. Kisajátítjuk a Millennium ünnepségeit, azokat a nemzet egységének összekovácsolása helyett a velünk egyet nem értők kirekesztésére használjuk.
15. Házi történészeinkkel új legendákat gyártatunk: fátyolos szemmel idézzük fel, hogy Szent István királyunk Magyarországot Alcsútdoboz mellett ajánlotta fel Szűz Máriának.
16. Milliárdokat fogunk fordítani tüzijátékokra, ünnepségekre, kiadványokra, saját történelmi nagyságunk megörökítésére. Az ellenzék és a sajtó pimasz kérdéseire, hogy "mibe kerül ez a haccáré"? egyszerűen nem válaszolunk.
17. Egy méter új autópályát sem fogunk átadni a kormányzati ciklus ideje alatt. Ugyanakkor egy vegyipari építő cégnek nyilvános pályáztatás nélkül megbízást adunk autópályák építésére úgy, hogy a közpénzek felhasználását ne lehessen ellenőrizni.
18. Gondoskodunk arról, hogy a rendőrség és az ügyészség még véletlenül se találjon bizonyítékot azon harcostársaink ellen, akik elővigyázatlanul ugyanazon a napon adtak el tizennégy, sokmilliós adóssággal terhelt céget ismeretlen horvát és török állampolgároknak.
19. Intézményessé tesszük a közpénzek lenyúlását: állami megrendeléseket előszeretettel biztosítunk rokonoknak, iskolatársaknak, barátoknak és üzletfeleknek.
20. Jót mulatunk, amikor az ellenzék nem tud megállapodni média-felügyelet ügyében barátunkkal, a MIÉP-pel, s sajnálkozva fogjuk a felelősséget az MSZP-re és az SZDSZ-re hárítani.
21. Tűrni fogjuk, hogy a Magyar Televízió elnöke röpke két év alatt többmilliárdos adósságot halmozzon fel, majd szolgálatainak elismeréseként külszolgálattal bízzuk meg.
22. Listát fogunk összeállítani azokról az újságírókról, akik szerintünk Magyarország rossz hírét keltik azzal, hogy a nyilvánosság előtt bírálják a Kormányt.
23. Ki fogjuk sajátítani a közszolgálati rádió és televízió hírműsorait, házi mozit csinálunk "A hét" című tv-műsorból, kedvenc műsoraink között tartjuk számon a rádió "Vasárnapi Újságát".
24. Vállvetve fogunk harcolni a MIÉP-pel a szociál-liberalizmus ellen. Amikor Csurkáék kissé messzebb mennek "a galiciai gyütt-mentek" emlegetésében, akkor csendben hallgatunk és kuncogunk.
25. Megszerezzük a Dunaferrt, mert üzletfeleinknek szüksége van rá. Egyébként is ez a Zarándok nevű vállalkozó nem viseltet kellő alázattal Viktor édesapja iránt, nem hajlandó önként elismerni, hogy a Dunaferrel kötött szerződése zavarja Orbán Győző érdekeit.
26. A hatályos törvényeket figyelmen kívül hagyva úgy döntünk, hogy nem nyújtunk be évente költségvetést az Országgyűléshez, mert számunkra teljesen felesleges a költségvetés feletti nyilvános parlamenti vita.
27. Hátba szúrjuk a koalíciós partnerünket miután elfogadta a kétéves költségvetést, s felháborodva leplezzük le a kisgazdák azon törvénytelenségeit, amelyeket éveken keresztül ismertünk és elfogadtunk.
28. Példát fogunk statuálni: a tv kamerák előtt rabszíjon fogjuk elvitetni, azokat törvénysértő közszereplőket, akik már nem kellő alázattal gazsulálnak a Fidesz-hatalomnak. Azok a törvénysértők, akik betartják a Fidesz-regulát, azok továbbra is menlevelet kapnak.
29. Az inflációt minden évben alul fogjuk tervezni, mert így több százmilliárd forintnyi olyan közpénzzel fog rendelkezni a Kormány, amely elköltésébe nem tudja beleütni az orrát az Országgyűlés.
30. Erőteljesen lecsökkentjük az önkormányzatok gazdálkodási szabadságát. Az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat hátrányosan megkülönböztetjük az állami támogatások és pályázatok elbírálásakor.
31. Magán titkosszolgálatot hozunk létre Defend néven. A céget állami megrendelésekkel, a konkurencia ellehetetlenítésével, kölcsönnel és milliárdos tőkeemeléssel mesterségesen életben tartjuk. Minden olyan feladat elvégeztethető vele, amelyet a hivatalos titkosszolgálatokra nem akarunk bízni.
32. Előszeretettel fogunk hivatkozni üzletfeleink személyiségi jogaira, üzleti és más, törvény által védett adataira, amikor ellenzéki képviselők és a sajtó munkatársai a nyilvánosságot kívánják tájékoztatni a közpénzek felhasználásáról és az állami megrendelések sorsáról.
33. Közpénzből folyamatos Fidesz-kampányt tartunk fenn. Ennek haszna kettős. Mivel a kampányt az állami költségvetésből finanszírozzuk, ezért a Fidesznek egy fillérjébe sem kerül. Mivel a Happy End és az Ezüsthajó a kedvezményezett, ezért biztosítani tudjuk barátaink cégeinek az állandó bevételt.
34. Természetesnek tartjuk, hogy az egészségügyi miniszter saját testvérét tüntesse ki, s amikor a sajtóban ezt szóvá teszik, akkor vele együtt nem értjük, hogy mi a kifogás oka. Eközben asszisztálunk a magyar egészségügy teljes ellehetetlenüléséhez.
35. Egyetlen ellenzéki kezdeményezésű parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását sem engedélyezzük. Ha az ellenzék holmi Házszabályra hivatkozna, akkor megbízzuk az Ügyrendi bizottság elnökét, hogy készítsen olyan értelmezést, amely mindenkor a Fidesz igazát bizonyítja.
36. A Házelnök meg fogja vonni a szót, azoktól az ellenzéki képviselőktől, akik csúnyát mondanak a Fideszről. Hiszen meg kell értetni azokkal a képviselőkkel, akik az hiszik, hogy az ország házában véleményüket szabadon kifejtetik, hogy súlyosan tévednek.
37. Megszervezzük, hogy az ellenzék vezető politikusait nemzeti ünnepünkön kifütyüljék, majd farizeus módon sajnálkozunk, hogy ők tehetnek az egészről.
38. Megadóan vesszük tudomásul, amikor az MDF elnöke elhelyezi a hála virágait a második magyar hadsereg doni katasztrófájának évfordulóján annak a tábornoknak emléktáblájánál, aki a túlerőtől meghátráló magyar honvédek felkoncolását parancsba adta.
39. Kioktató és nyegle módon tárgyalunk Európa kormányfőivel, s megsértődünk, amikor Európa nem érti meg középhatalmi ábrándjainkat. Elvesztegetjük a csatlakozási tárgyalásokon Magyarország előnyét.
40. Paktumot kötünk a román miniszterelnökkel, amelyben a Parlament által jóváhagyott kedvezmény törvény egyes pontjait átírjuk a hazai munkavállalók érdekeit semmibe véve.
Csubaka
@marlin: Ennek a több mint a fele süketelés.Az MSZP hatalomra kerülése után leváltotta a főügyészt, és az ő irányításával működő ügyészség sem talált bűncselekményt. Egy idő után pedig kénytelenek voltak abba hagyni az ügyek forszírozását, mert a sorozatos kudarc kikezdte az MSZP szavahihetőségét.
Csubaka
@marlin: A 2-es ponttal nagyrészt egyet értek, abban valóban sok az igazság, azzal kapcsolatban akkor nálam Kövét köteles beszéde verte a biztosítékot.

Ugyanezt viszont a 2002-es választásokat követően 8 éven keresztül kapta vissza a FIDESZ s ami baloldaliként számomra tökéletesen érthetetlen volt, hogy az Uniós csatlakozás küszöbén az MSZP erős fölényével rendelkezve meg sem próbálta a konszenzus keresését az ellenzékkel. Mint Lendvai Ildikó egy sajtó tájékoztatóján el is szólta magát, az ellenzéket nem ellfélnek, hanem ellenségnek tekintette.

31. Magán titkosszolgálatot hozunk létre Defend néven. A céget állami megrendelésekkel, a konkurencia ellehetetlenítésével, kölcsönnel és milliárdos tőkeemeléssel mesterségesen életben tartjuk. Minden olyan feladat elvégeztethető vele, amelyet a hivatalos titkosszolgálatokra nem akarunk bízni.
No ezt nem véletlenül emeltem ki!

"A héten menesztik Csintalan Sándor volt szocialista politikust a Defend éléről - tudta meg a Népszabadság. Csintalan május óta vezeti a defendet, miután barátjától, Földi Lászlótól megvásárolta. A Defend most azért került ismét a figyelem középpontjába, mert a Magyar Fejlesztési Banknál előkerült adatokból az derült ki: a titkosszolgálatok irattáraihoz, banki titkokhoz, adótitkokhoz is hozzáférhetett az őrző-védő cég. Ebben az ügyben az ORFK hétfőn feljelentés-kiegészítést rendelt el."
mandiner
@Csubaka: És mint kiderült az is böszme által kreált ügy volt! Még el is dicsekedett vele, mennyire neg tudták vele cumiztatni az embereket!
igazmondó
Gyáva ? Kérdés ki nem merte felvállani a nyilvánosság előtt azt hogy, idézet " HAZUDTUNK .............................." Csak éppen kiszivárgott. Akkor hazugokkal ki állna le vitázni. Én sem. Példa. Mesterházi most éppen magyarázkodik az orvosok felé. Hát elég nehéz lenne nem megérteni a szavait a komcsiknak.
einstein19
Az a baj hogy megint nem arra figyelünk amire kéne ilyen politikus ez olyan politikus az, kit érdekel.Nem látjuk hol tart az ország?De senki nem mer kiálni mindenki csak lábujhegyen zajong.Menni kell és rendet kell csinálni különben elveszünk:(
Csubaka
@mandiner: "Baranyay László, az MFB menesztett vezetője lényegében megerősítette, hogy a pénzintézet megfigyeltetett cégeket, embereket. Mindezt azzal magyarázta, hogy például új munkatársak felvételénél az MFB nem kérhetett állami szervektől információkat, ezért jött kapóra a részben az MFB tulajdonában lévő, magánnyomozást is végző Defend. Továbbá azért volt szüksége a banknak a megfigyelésekre, hogy a pénzintézet kapcsolat rendszerébe ne kerüljenek olyan emberek, üzlettársak, üzleti csoportok, akik az állami tulajdonra károsak lehetnek."

Vagyis a FIDESZ vezette állami cégek nem adtak ki adatokat an MFB-nek, ráadásul a DEFEND nem a FIDESZ, hanem az MFB hozta létre.
Szóval Marlin írása szép nagy szarkavarás, mint a többi irománya.
mandiner
@Csubaka: Én arra már nem reagálok, csak mosolygok...kinek kinek tehetsége szerint.....neki ez adatott!
marlin
@Csubaka: Ez csak a Fidesz 40 pontja!! Ennál sokkal többet loptak, raboltak "ők is"!!
Mit tudsz szembeállítani TÉNYEKKEL??
Ne menj be te is a "szellemi rövidnadrágok" utcájába, akik úgy érzik a "pogácsa mellé kapott" félmondatos "okosságaikkal", hogy náluk van a bölcsek köve!! :))

Már most nyalnak igazgatónak, nem igazgatónak, nehogy a Pokorni lapátra tegye őket!!
Szerintem pedig azt mondta a Fidesz mindkét szakpolitikusa, hogy nem azok fognak tanítani, akik már "eddig is kinyaltak minden popsit" (az SZDSZ-től napjainkig), hanem azok a tehetséges és elhivatott tanárok akik megfelelnek a követelményeknek!! :))
Csubaka
@marlin: Te most milyen tényekre hivatkozol? Az általad jól beszólok típusú fröcsögést te annak tekinted? Amiket felsoroltál színtiszta médiakavarmány.

Tények, a Kaja Ibrahim! Az igen! Azt a FIDESZ óra alá lehet nyomkodni, és a Kövér László öntelt köteles beszédét. Az MSZP akkori parlamenti tehetetlenségét nem a FIDESZ okozta, hanem az, hogy Horn után nem találtak igazi baloldali karaktert, mert aki a rendszerváltás óta annak számíthatott a néhai MSZMP elárulása után elfordult tőlük. Hol volt a Német Mikós, hol a Pozsgay és a többiek akik a párton belül kiharcolták a változásokat? Akik az MSZP-be átsunnyogtak, kivétel nélkül kisstílű karrieristák voltak. Horn után ha lett volna valaki akkor nem Medgyessyt indítják az MSZP által támogatott egyéni indulóként! Ezek a tények!
furfang
@marlin: soxor elsütöd a pogácsa zabálást, már ne is haragudj, de ez az mszp " privilégiuma úgy mint a virsli és a langyos sör. Szűcs Erika két pofára tömte magába a pogácsát ( ami minden szoci bizottságban, megbeszélésen ott virít a tálakon) amikor elhajtotta a Hír tv riporterét, hogy hagyják őt nyugodtan lenni
( enni)
zenei
...mr demszkit is meghallgatják holnap! ...micsoda langyos megfogalmazás ez??? ..hát egyböl börtön!!!! mindent elismert, minden felelőséget!! ..lemondani, azt nem!!! ..hát a húsz éve ellopott pénz, még mindig nem elég! még mindig és mindig..., kik ezek a senkiházi pernahajderek? Demszki amikor végzett a jogi egyetemen, azonnal felajálkozott a III/III as főcsoport főnökségen. érdekes hogy elutasították. Ő egy nagyon gyenge és szánalmas ember. BP megette őt 20 évre. Ma már láthatjuk, eme csodás tehetséges embernek a nagyon komoly leszűrődéseit!

..kedves Csutak, a piros cimkéddel, mit szólsz mindehhez?
inkvi
@furfang: A pogácsa-zabálásban nem az a sértő, hogy neki már nem kellene ennie, mert utána meg gyógyítgathatjuk az adónkból az elhízása miatti szövődmények miatt; hanem azért, mert az éhező embereknek eszükbe jut, hogy azt a pogácsát inkább az ő családjuknak vették volna meg! Na ez az igazán undorító! Tegye be a ridikülbe és szép csendesen majszolja el, de ne a kamerák tüzében!
inkvi
Érdekes, hogy senki sem reflektált a 19 54-es HSZ-emre! Ezek szerint mindenki látja, hogy széthullott az MSZP; hiszen Gyurcsány "gyávázza" a Mesterházyt! Megint egy öngól!
Csubaka
@inkvi: Néhány évvel ezelőtt egy parlamenti szünetben készült riportban az egyik jeles MSZP-s képviselő azt kifogásolta, hogy nekik a szünetben nem jár ingyen pogácsa!!!!
Aztán a szünet végeztével odabent dönöttek a villamos áram, a gáz, és a járulékok és adók emelése ügyében. Ingyen!!
inkvi
@Csubaka: Inkább ingyen pogácsa nekik! Az kevesebbe kerülne nekünk!
vukkocska
@inkvi: (19.54) - régi - nem Mesterházyt gyávázta kérdésében, hanem Orbánt, mert Gyurcsány tudja, hogy Orbán fog nyerni. Ezt nem is kérdőjelezi meg senki. Talán csak a Jobbik, akik minden valószínűség szerint egy kicsit elszámolják magukat. Thürmer Gyula is minden négy évben erőteljesen hangoztatja, hogy parlamenti pártok lesznek. Nekem Thürmer=Vona. Mindkettő nagy lózungos, csak azt hangoztatják, amit az emberek hallani szeretnének, de azt, hogy hogyan kívánják megvalósítani, nincs arról szó.
kacsa0707
Már volt egy gerinctelen gyáva sunyi miniszterelnökünk aki úgy jutott a hatalmához, hogy aljasul hátba támadott egy tisztességes nagy tudású miniszterelnököt, bár lehet, hogy ő is hibás volt, mert rosszul választotta meg a tanácsadóit, minisztereit.
csutak
@kacsa0707: Köszönöm, hogy így megnevettettél!
Régen nyerítettem ekkorát......
Anno Medgyesit szidta mindenki, most isteníti.
Így veszítheti el a többség a szavahihetőségét!
kacsa0707
@csutak: Szerintem összekevered a nyerítést a szamárbőgéssel.
Lehet, hogy nem hallgattam abban az időszakban a híreket, de a környezetemben senki sem szidta a Megyesit annak ellenére, hogy láttuk, a nagy osztogatásban a szomorú jövőt.
Szerintem azt sem Ő találta ki, hanem csak nem tudott ellentmondani a buta pártembereknek.
laja001
Nem baj ha gyáva majd megint elfut Brüsszelbe mint ahogy tette már egy párszor .
csutak
@kacsa0707: Bocs!
Félreérthető voltaM:(
Elmaradt az egy sor szünet.

Én azokra a politikusokra utaltam, akik Medgyesit hiányolták!
inkvi
@vukkocska: Tudom, hogy nem mesterházit! Belőlem csak a vágyaim kukucskáltak ki! :):):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.