Nagyvilág – friss hírek

Elfogyott a csirkehús a brit KFC-éttermekből

Több száz nagy-britanniai éttermét volt kénytelen hétfőn bezárni a KFC étteremlánc, miután szállítmányozási problémák miatt elfogyott a csirkemenüiről ismert hálózat kínálatának elsődleges alapanyaga – a csirkehús.

Tragédia a francia Alpokban – lavina sodort el síelőket, többen meghaltak

Két ember, egy 44 éves apa és 11 éves lánya életét vesztette vasárnap, amikor egy lavina elsodorta őket a francia Alapokban található Val d'Isere egyik sípályáján – jelentette a BFM hírtelevízió.

Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban – többen meghaltak

Lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt meg – közölte vasárnap a helyi csendőrség.

Az egykori jugoszláv vezérkar épületét filmező amerikaiakat és ukránokat fogtak el Belgrádban

Két amerikai és két ukrán állampolgárt fogott el a szerb katonai rendőrség, mert a külföldiek az egykori jugoszláv vezérkar 1999-ben lebombázott épületét akarták filmre venni egy drón segítségével – számolt be a hírről az RTS szerb közszolgálati televízió hétfőn.

Törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról az Egyesült Államokban, Trump támogatja

Az Egyesült Államokban törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról, Donald Trump elnök is támogatja.

Ausztria: a bécsi traumatológián óránként ellenőrzik, hogy a betegeknek van-e málnaszörpjük

A betegek ráadásul a felvétel napján azt is összeállíthatják, mit akarnak a következő napokban enni. Ausztria, Bécs, AKH

Nahát, emelkedik a kriptodevizák árfolyama

Emelkedett a kriptodevizák árfolyama hétfőn, négy hete először a hét végén újra 11 ezer dollár fölé került a világ legismertebb digitális devizájának, a bitcoinnak a jegyzése.