Nagyvilág – friss hírek

Az utcán végeztek ki egy fiatal zenészt

Egy fiatal rappert lőttek le az utcán, a kórházba szállítása után életét vesztette.

Trump: "szörnyű dolog" az illegális bevándorlás

Donald Trump amerikai elnök " szörnyű dolognak" nevezte az illegális bevándorlást, védelmébe vette a gyermekeket bevándorló szüleiktől elválasztó gyakorlatot, de leszögezte, hogy a határon kialakult válságot meg kell oldani.

Két ember meghalt a malmöi lövöldözésben

A kórházban életét vesztette két fiatal a svédországi Malmőben történt hétfő esti lövöldözés sebesültjei közül – közölte hajnalban a helyi rendőrség.

Izrael üdvözölte az Egyesült Államok kilépését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából és gratulált az amerikai elnöknek

Az izraeli kormány üdvözölte szerdán az Egyesült Államok kilépését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerdán.

Súlyos kompbaleset történt

Elsüllyedt egy komp az indonéziai Toba-tavon, a balesetben 49 ember eltűnt.Tizennyolc embert sikerült kimenteni a vízből.

Az Europol szerint a brexit után is folytatni kell a közös munkát a britekkel

Folytatódnia kell a közös munkának az Egyesült Királysággal az európai uniós rendőrségi együttműködési szervezeten (Europol) belül a szigetország tervezett kilépését követően is – jelentette ki a szervezet főigazgatója kedden Hágában.

Juncker migrációs minicsúcstalálkozót hívott össze Brüsszelbe

Csúcsszintű, informális migrációs és menekültügyi munkaértekezletet hívott össze szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke vasárnapra Brüsszelbe.

Ütőképesebbé tenné az uniót katonailag Franciaország és Németország

Az EU védelmi képességének továbbfejlesztését és külpolitikai döntéshozatalának megváltoztatását javasolja Németország és Franciaország – jelentette be Angela Merkel német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök kedden a Berlin melletti Mesebergben.

Megállapodtak – erre változtatták meg Macedónia nevét

A macedón parlament szerdai ülésén ratifikálta az ország nevének megváltoztatásáról szóló, Görögországgal kötött egyezményt.

A franciáknál most reszelik a bevándorlási törvényt – megy is a tiltakozás ellene

Civil szervezetek tiltakozó akcióinak kíséretében kezdte meg az új bevándorlási törvény vitáját kedden a francia szenátus.