A Facebook után a Google is felveszi a harcot a szélsőséges, vagy a terrorizmushoz köthető tartalmak ellen, a szabályzatukban foglaltakkal ellentétes bejegyzéseket törlik.

A Google a honlapján közzétett blogbejegyzéssel tudatta, a videóplatformján fellép a "szélsőséges, vagy terrorizmushoz kapcsolódó tartalmak" ellen, írj az AP hírügynökség.

Másokhoz hasonlóan mi is évek óta azon dolgozunk, hogy azonosítsuk és eltüntessük oldalainkról a szabályzatunkban foglaltakkal ellentétes tartalmakat. Valójában – bármilyen kínos legyen is ezt elismerni – még többet kell tennünk. Összetett feladat ez, hiszen például ha a BBC videót tesz közzé egy terrorista merényletről, akkor ennek hírértéke lehet, de minősíthető az erőszak dicséreteként is, attól függően, hogy ki tette fel a videót.

- fogalmazott a bejegyzés.

A Google  ígéretet tett arra, hogy erősíti a mesterséges intelligencia alkalmazását, hogy a számítógépek segítségével a lehető leggyorsabban azonosíthassák és eltávolíthassák a szélsőséges tartalmakat.

A kaliforniai székhelyű vállalat egyúttal jelentős mértékben növeli szakembereinek létszámát, hogy segítségükkel gyorsabban megszűrhesse a tartalmakat.

A gépek ugyan segítenek nekünk, de az emberi tapasztalat nélkülözhetetlen annak megállapításakor, hogy egy videó propagandaanyag-e, vagy hírértéke van.

- közölte a Google.

A Google egyébként már májusban jelezte, hogy megerősíti ellenőrzési rendszerét. Azt követően kényszerült erre, hogy a nagy hirdetők bojkottot szerveztek ellene antiszemita, gyűlöletkeltő és terrorizmust dicsérő tartalmak megjelenítése miatt. A Facebook már korábban bejelentette, hogy minden terrorista, vagy terrorizmust dicsérő bejegyzést eltávolít. 

Azt szeretnénk, hogy a Facebook olyan környezet legyen, amely ellenséges a terroristákkal.

- fogalmazott a Facebook saját oldalán.

AP

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.