Gyermekmentes zónák kialakítását jelentette be utasszállító repülőgépein az indiai IndiGo fapados légitársaság. Az úgynevezett „csendes zónákba” csak felnőtt utasok vehetnek jegyet, hogy a zavarónak ítélt gyerekektől mentesen tudják élvezni az utazást.

A Business Insider arról ír cikkében, hogy az elmúlt években már több légitársaság is bevezetett hasonló intézkedéseket. 2013-ben a Scoot Airlines alakított ki sorokat, ahova 12 évnél fiatalabb gyerekek nem ülhettek. A Malaysia Airlines két évvel korábban az első osztályról tiltotta ki a kisbabákat, majd később gyerekmentes zónákat alakított ki a turista osztályon is. Csakúgy, mint az AirAsia.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/albert22278/cc0)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szep napot
Jo dontes. En jo parszor repultem a kis eletemmel es szerintem szulokent is jobb, ha mas gyerekes szulovel vagy korbeveve. Ha a gyerek sir, ugral, enekel stb. a gyerekes utazok jobban tudjak ezeket a helyzeteket kezelni mint egy idosebb komoly uzletember.
ila51
@szep napot: ...ez még így eszembe sem jutott , igaz már nagyok , mikor kicsik voltak nem repkedtünk...most Ők reptetnek engem.
az előfordul hogy a szomszéd kis csibész nyüzsög , mocorog...azt a pár órát kibírom.
Volt egy eset , ablak mellett a férfi megvette a mellette levő helyet is , hogy nehogy hozzáérjen valaki...direkt örültem a szélsőn , mert így én is nyugisan utaztam.
wagabund
ugye megvan az, hogy a metro áruházba (itt Budaörsön) be sem engedtek tíz évnél fiatalabb gyermeket. Ha a szülő ragaszkodott hozzá, akkor inkább elengedték a kedves vevőt, menjen máshová.

Aki szombat-vasárnap jár az osanban, tesóban, az láthatja, mi is az a gyerekes(családi)nap..

nem véletlen az sem, hogy egyre több a kisgyermek, és kutyamentes szálloda is..a telt házzal üzemelnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.