Lövöldözés volt az Egyesült Államokban a Chicago melletti Aurora városkában pénteken, a tettest őrizetbe vették, az első jelentések egy halottról és több sebesültről számoltak be.

Az elkövető egy gyár irodaépületénél, a kétszázezer lelket számláló városka ipari negyedében kezdett lövöldözni. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai percekkel az első lövések eldördülése után lezárták a környéket és elfogták a lövöldözőt.

Négy rendőr és több civil megsebesült, őket két kórházba szállították, sebesülésük súlyosságáról azonban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Clayton Muhammed, a helyi önkormányzat szóvivője újságírókkal azt közölte, hogy a sebesültek állapota stabil. Később a rendőrség bejelentette: az egyik áldozat belehalt a sérüléseibe.

Az egyik szemtanú a helyi televíziónak arról számolt be, hogy látta a lövöldözőt, akiben felismerte a gyár egyik férfi dolgozóját. "Mindenkire lövöldözött" – fogalmazott a szemtanú az ABC televízió chicagói szerkesztősége munkatársának nyilatkozva.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt – aki úton van floridai birtoka felé – tájékoztatták a történtekről. "Az elnök folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket" – tette hozzá.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.