A Magyar Hang jelentése szerint, a magyar nagykövetség szankcióként kirúgott legalább két brazil munkatársat, akik állítólag nyilvánosságra hozták azokat a biztonsági kamerák által rögzített felvételeket, melyeken Jair Bolsonaro, a volt brazil elnök vizitje szerepel, miközben egy államcsínykísérlet ügyében zajlik ellene nyomozás.

A követség elbocsátotta azokat az alkalmazottakat, akik hozzáférhettek a felvételekhez, miután Bolsonaro állítólagos nagykövetségi tartózkodásáról szivárogtak ki információk.

A belső vizsgálat a brazil alkalmazottakra összpontosított, annak ellenére, hogy nem bizonyítható a részvételük a videók terjesztésében.

Lebuktatták Orbánékat, hogy a követségen bújtatták a bukott brazil elnököt, Bolsonarót – Erre "hálából" kirúgták őket

Fotó: Jair Bolsonaro

A CNN interjút kért Halmai Miklós nagykövettől, de az nem reagált a megkeresésére.

Bolsonaro és néhány segítője ellen eljárás indult, miután elvesztette a választásokat. A legsúlyosabb vád, hogy Bolsonaro több vezető miniszterével és segédjével összeesküvést szőtt, hogy megpróbálja megtartani a hatalmat, miután vereséget szenvedett. Ezt követően töltött két napot a magyar nagykövetségen, annak reményében, hogy megússza a letartoztatást.

Forrás: https://24.hu/kulfold/2024/04/03/cnn-vizsgalat-es-kirugasok-a-braziliai-magyar-nagykovetsegen-a-bolsonaro-video-kiszivargasa-miatt/

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.