Az egészségre káros hormonokat tartalmaz a műanyag palackokban árusított ásványvizek nagy része - mutatta ki a frankfurti egyetem két biológus kutatója. Feltételezik, hogy a női nemi hormonhoz, az ösztrogénhez hasonló vegyület a palack anyagából oldódik ki és kerül az üveg tartalmába.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoltika
na látod, akarom mondani: ugye-ugye! pedig - sajnos - az ásványvíz az egész országban ugyanúgy fogy, bármerre járok az országban, a kosarakban mindenhol látom, pedig nem kéne. és nemcsak az üres palack, ami szennyező az ásványvízfogyazstásban...
Evikati
@babi11: Amíg nem volt ásványvíz nem is volt ilyen szennyezett az ivóvíz. Gyermekkoromban az alföldi kis faluban a patakból is ittunk. Artézi víz volt mindenhol és gémeskútból húztuk a vizet. Próbálnál most bármelyik patakból inni:-)
A magyar ember tönkreteszi a környezetét, pedig ez az egyetlen érték, melyet a gyermekeinkre hagyhatunk.
Zsoltika
@Evikati: "A magyar ember tönkreteszi a környezetét, pedig ez az egyetlen érték, melyet a gyermekeinkre hagyhatunk. "
például ha kevesebb ásványvizet innánk, kevésbé szennyeznénk a környezetet. ahol élsz, tudod, hogy egészséges-e a csapvíz?
Evikati
Nem hiszem, hogy egészségesebb mint az ásványvíz, de legalábbis gusztustalan. Föntebb írtam.
gondolkodo
Az emberek bedőlnek a reklámoknak! Tiszta és természetes, mert több tízezer évig a föld alatt bújkált. Ott! Aztán a legtöbb palackra rákerül: szavatossági ideje 18 hónap. 1,5 év után mitől romlik meg az a víz? Pótólja az ásványi sókat. Igaz, de ha valaki leragad egy fajtánál, Nála az egyikből túltengés, a másikból hiány lesz!Ezt nem nagyon reklámozzák, hiszen a "gyártónak" nem a mi egészségünk, hanem a nagyobb forgalom az érdeke!
banfa
Meg sem tudom mondani, hogy mióta iszom ásványvizet, és semmi bajom sincs. Lehet, hogy időzített bomba, de manapság mi nem az? Kimész az utcára, veszel egy nagy levegőt, el tudod képzelni, hogy mennyi rák keltő káros anyag jut a szervezetedbe? És? Akkor holnaptól nem teszed ki a lábad a lakásból? Ott talán jobb? Akár mit csinálsz, eszel, iszol, akár hol vagy, folyamatosan egészség károsító hatások érnek. Ilyen világban élünk. Van, amit a média felfúj és negatív szenzáció lesz belőle, van, amit nem, arra meg azt hisszük, hogy az jó.
Ez csak egy sajtó fogás, és egy jó reklám annak az intézetnek, akik a vizsgálatot csinálták.
Holnap bevizsgáltatom a buszok kapaszkodóit, megállapítják, hogy tele van bacikkal és máris csődbe megy a Volán, mert senki nem lesz hajlandó buszozni?! Ugyan már...!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.