Mi az oka, hogy évente ezrek jelentkeznek a francia hadsereg kegyetlenségéről és szigorúságáról hírhedt hadosztályába? A menekülés? A macsóság? Vagy az esély, hogy a hősök dicsőített és mitikus köréhez tartozhatnak?

Forrás: geographic.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vera1944
Azt hiszem a nagy gázsi vonzza elsősorban őket, de aki szereti a kihivásokat szintén jelentkezik.
Aki azt a 4 évet végigszolgálja, az tuti tökös legény. Volt ismerősöm aki leszolgálta a szerződéses idejét, rá 2 évre meghalt.
gesa
Mindhárom. Aki azt végigcsinálja, a világ bármelyik pontján képes életben maradni. Talán csak Mo. kivétel:-))))
kiwi
Amikor még gyereklány voltam, a körülöttem lévő 18-25 éves fiúk mind a francia idegenlégióba készülődtek. Akkoriban nem firtattam, hogy mégis miért ez a nagy érdeklődés a francia hadsereg iránt, de így visszagondolva a fiúknak akkoriban ez lehetett a férfivá válás egyik legtökösebb módja. Kihívás, hogy kipróbálják, mennyire kemények. Szerintem kellenek az ilyenek egy fiú életében, (nem az idegenlégió, hanem a kihívás), mert ha képes általa nagyra tartott célokat megvalósítani, ez sok erőt és önbizalmat, önbecsülést ad neki.
furfang
@gesa: ez szellemes. Igen, kiwi is jól mondja, kell a fiúknak a férfias megméretés. A katonaság is bizonyos szempontból megfelelt ennek. Most a vadhajtásait ne firtassuk. Tetszik nem teszik a gének egy férfibe más ösztönöket kódoltak, mint a nőkbe. Éppen az előbb láttam az ablakból egy járni alig tudó pöttömöt, de már odamászott egy karóhoz, és kővel kalapálta, és vizsgálgatta, mit lehet kezdeni vele. Anyja hiába vitte el onnan, amint tehette visszaszaladt, mert a fantáziáját még izgatta a dolog. Nincs mese, kódoltak a nemiség jegyei, és a mai világ liberálisai bűnösök, amikor ezt relativizálni akarják, és a meleg felvonulás se fiú se lány korcsait erőszakolják példaképül.Nem véletlenül viszolyog az egészséges ember ezektől. A férfi legyen férfi, a nő meg nő, és mindenki pontosan tudja mit is kell ezalatt érteni.
kiwi
@furfang: miért van az, hogy még a francia idegenlégió téma alatt is a homofób nézeteidet hangoztatod? sehogy nem jön ide, légyszi kímélj meg tőle. köszi.
MaxGraf
@kiwi: Az idegenlégióban nincsenek buzik.Azért mert a légió nem rózsaszinü gumibugyis álfiúk gyülekezete!.Ott férfiak szolgálnak! Mert szerinted a furfangnak és nekem kötelezö szeretni a buznyákokat? Mi vagyunk a férfiasságunkra büszke heterószekszuálisok! Megyünk mi is felvonulni...! A vérszerinti gyermekeinkel,unokáinkkal egyetemben.
kiwi
@MaxGraf: amellet, hogy a buzizás rettenetesen gusztustalan, nem tudhatod, hogy mennyi homoszexuális van a francia idegenlégióban. olvastál már erről statisztikát?

senkit nem kötelező szeretni, elég, ha nem utálod, és csak remélni tudom, hogy a hatalmas heteroszexuális férfiasságotok mellett van más is, amire büszkék tudtok lenni.
Nemezis
[Törölve. A következő alkalommal kitiltás következik. - Moderátor.]
Vera1944
Hát ami a témát illeti, jól elkanyarodtatok.
Egy bizonyos, ott nagyon keményen fogják a legénységet,bizony nem egy sétagalopp.
MaxGraf
[Törölve. A következő alkalommal kitiltás következik. - Moderátor.]
gcsabi
[Törölve. A témához nem kapcsolódó hozzászólások továbbra is rövid életűek. - Moderátor.]
furfang
@kiwi: éppen a te beírásod :

" fiúknak akkoriban ez lehetett a férfivá válás egyik legtökösebb módja. Kihívás, hogy kipróbálják, mennyire kemények. Szerintem kellenek az ilyenek egy fiú életében, (nem az idegenlégió, hanem a kihívás), mert ha képes általa nagyra tartott célokat megvalósítani, ez sok erőt és önbizalmat, önbecsülést ad neki."
juttatta eszembe a férfiasság inverzét, ami nem nehéz, hiszen a téma naponta terítéken v an, erőltetve, tukmálva. Amúgy meg nem lehet parancsszóra gondolkodni, hogy miről mi jusson az ember eszébe! Ezt elvárni szerintem egyfajta korlátoltság. Így hát te is gondolj amit akarsz, engem a legkevésbé sem zavar.
Vera1944
Azt beszélték, sokan jelentkeztek olyan egyének, akik a börtönbüntetés elől "menekültek" a légióba.
beregi1984
Hello mindenkinek!
Tudni szeretném az első két évben kemény kiképzés van az idegenlégioban vagy felkészitenek elöször?
Kakastoll
Aki ma két szerződést letölt a légióban, abból többé sose lesz normális ember.
gondolkodo
Felmelegített cikk hozzászólói szépen eljutnak az idegenlégiótól a melegekig és zsidózásig! Ez az igazi szellemi szinvonal!
Nem olvastam, aki említette volna, hogy a légió egy százada - igaz, alig érthető kiejtéssel, de - magyar katonadalt énekel "magyarul" "Himnuszául"!
Kemény hadsereg! Kemény abban is, hogy csata után temeti az addíg ellenséges, de már holt katonákat!
Temeti, nem pedig rongálja síremlékeiket!
Az idegenlégiós: katona. Gyilkológép, parancsra. Ezt legjobb tudása és a túlélés maximalizálásával teszi. Lehet, kívülről nézve embertelen, belülről természetes. Ez a mentalitásának megfelelő foglalkozás, ráadásul a túlélésre kell játszani, hogy a "bért" (fizetés, állampolgárság) élvezni tudja!
Ne illesse az negatív jelzőkkel a hivatásos katonát, aki itthon szivesen kiirtana egyes kisebbséget! Most ne jöjjön senki a lopással, mert akire az idegenlégiós lő, tőle még soha nem lopott, őt meg nem bántotta, nem az ő politikai érdekéből lő!
ember
Puha franciák. Saját nemzetükből nem képesek egy tökös hadsereget kiállítani?
gondolkodo
@sisak: Nem puha franciák, hanem okos franciák! Saját fiaik közöl nem engednek oda senkit,mert:
1.: a sajátjukat nem engedik olyan veszélyes helyekre,
2.: miért ígérnének nekik állampolgárságot, ha túlélik a bevetéseket?

@Vera1944: Valamikor úgy volt, de ma már az Europol és az Interpol is ellenőrzi a belépni kívánokat!
ugyeugye
ahh. régi szép idők. hol vannak a régi barátok?
ember
@gondolkodo: Szerintem puhák, de mindegy. Legalább pénzük van a kemény f. fiúkra.
ugyeugye
@sisak: egyáltalán nincs egy francia se a francia idegenlégióban?

télleg nem tudom.
ember
@ugyeugye: A tisztek között vannak.
ugyeugye
@sisak: köszönöm.

és őket nem lövik le? én nagyon nem szeretem a militáris dolgokat. patriot games...
(igérem, nem kérdezek többet, és erre sem kell válaszolni.)
ember
@ugyeugye: A tiszteket manapság kevesebb valószínűséggel lövik le. Minél magasabb rangú, annál kevésbé vesz részt közvetlen akcióban, akkor is hátul marad. Ennek legszebb példája az I. VH-ban az olasz álló fronton volt, amikor a tisztek "Avanti ragazzi" kiáltással hajtották volna a szemközti géppuska tűzbe a legénységet. Erre azok "Avanti Capitano!" kiáltással helyükön maradtak :-)
gondolkodo
@ugyeugye:A középkori háborúkig bezárólag a tisztek "Utánam, katonák!"-kal vezették a rohamot. Nos, ez a buzdítás változott "Előre katonák!"-ra.
A Légió tisztjei kivétel nélkül francia állampolgárok!
ugyeugye
@sisak: @gondolkodo: szóval akkor a nyulakat lövik le...

köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat! Avanti! :)

ugyeugye
úgy kiképeztek, a végén belépek. lenne ott nemulass!
;)
ugyeugye
Korzika
2e Régiment Étranger de Parachutistes – A Légió 2. ejtőernyősezrede (2 REP), 1948-ban alapították és jelenleg Calviban állomásozik.

most voltunk ott... még láttunk is katonai gépeket, ejtőernyősök ugráltak ki a tenger felett. jó pap is holtig tanul. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.