Az utánpótlásnevelés céljából létrehozott Puskás Akadémiánál egész furcsa helyzet állt elő: alig jutnak játéklehetőséghez a saját nevelésű játékosok. Most végre elárulta Pintér Attila ennek az okát.

Pintér elárulta, miért nem játszanak saját nevelésű játékosok a Puskás Akadémiában

Pintér Attila (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

A Nemzeti Sport készített interjút Pintér, a Puskás Akadémia vezetőedzőjével, aki a téma kapcsán azt mondta:

„Két éve, az akkor még az élvonalban szereplő, de az idény végén kieső együttes az akadémiai rendszerre épült, a fiatalok mellé igazoltak játékosokat. Hosszú távon stabil első osztályú csapatra van szükség Felcsúton, ha az kialakult, abba kell beépíteni a fiatalokat, mi azonban még az út elején járunk. Természetesen az ajtó nyitva áll előttük, hiszen nincs olyan edző, aki ne játszatná szívesen a saját nevelésű, a kívánt szintet megütő gyerekeket, ám azt nem árt leszögezni: a tehetség önmagában nem elég, türelem is kell.”

Amióta Pintér lett a vezetőedző Felcsúton a teljes keretben már csak két saját nevelésű játékos van, a kezdőben viszont egyikük sem kap lehetőségeket. Eközben a nyár folyamán 14 játékost igazolt a csapat.

Orbán Viktor a múltban többször is hangsúlyozta, hogy a Puskás Akadémiánál az NB I-es csapat létezésének egyetlen egy oka van, ez pedig az, hogy: „minél több fiatal játékost – a megfelelő arányban kiegészítve őket rutinos futballistákkal –, szoktassunk hozzá a nagyobb terheléshez."

(444)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A kívánság nincs köszönő viszonyba sem a jelenlegi helyzettel ))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.