A párosban nyújtott nagyszerű teljesítménye és az ennek köszönhető kiemelkedő bevétel kárpótolhatja Babos Tímeát, aki egyesben hosszú ideje hullámvölgyben van.

Álomhatár fölött – ennyi pénzt teniszetett össze Babos Tímea

Az első számú magyar teniszezőnő pályafutása második Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be vasárnap, miután a francia Kristina Mladenovic (26) oldalán diadalmaskodott a francia nemzetközi bajnokságon (Roland Garros).

Szerinte a társával elért sikerek gyógyírt jelentenek számára, amiért egyesben nincs jó formában.

Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a páros valamelyest feledteti az elmúlt hetek nehézségeit. Hiszek a kölcsönhatásban, vagyis hogy a páros segíti az egyénit és fordítva. Ilyenkor igen, kicsit elfelejtődik, hogy az elmúlt időszakban nem úgy sikerült az egyes, ahogyan szerettem volna

– nyilatkozta a Mol Csapatnak Babos, aki a gyengébb egyéni szereplés ellenére, s annak köszönhetően, hogy párosban folyamatosan a legmagasabb szinten teljesít (idén a Roland Garros mellett az Australian Openen is döntőzött), ebben az esztendőben már 696 618 dollárt (197,5 millió forintot) keresett.

Ha a Babos-Mladenovic kettős jó formája továbbra is kitart, a magyar játékos megközelítheti eddigi éves rekordbevételét. Tavaly 1 578 697 dollárral (447 millió Ft-tal) gazdagodott, nagyobb összeggel, mint korábban bármikor. Figyelemre méltó, hogy 2016 óta mindig 1 millió dollárnál (283 millió Ft-nál) többet keresett egy esztendő alatt, s ezt az álomhatárt jó eséllyel idén is sikerül átlépnie – karrierje során egyébként már 1,8 milliárd forintnak megfelelő pénzdíjat tehetett zsebre.

Tímea emellett abban is bízik, hogy hamarosan kikecmereg a hullámvölgyből, és egyesben is szállítja a jó eredményeket.

Nem arról van szó, hogy elfelejtettem volna teniszezni. Dolgozom, az edzéseken nem látok különösebb problémát, nem technikai gondok vannak, hanem mentálisak. Temetni azért még nem szeretném magam

– mondta a teniszező.

Az utolsó nyolc év bevétele:

2019: 197,5 millió forint

2018: 447 millió forint

2017: 320,3 millió forint

2016: 346 millió forint

2015: 212,8 millió forint

2014: 133,1 millió forint

2013: 73,6 millió forint

2012: 62,5 millió forint

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.