Sem a FINA, sem az európai úszók csúcsszervezete elutasította a magyar sportvezető lemondását a vele szemben folytatott eljárás végéig.

Miután az ügyészség gyilkosságra való felbujtással vádolta meg Gyárfás Tamást, a sportvezető felajánlotta lemondását a Nemzetközi Úszószövetségnél (FINA) és az Európai Úszó Ligánál (LEN) meglévő tisztségeiről – írja a Magyar Nemzet a két sportszervezettől. Cornel Marculescu, a FINA igazgatója és Paolo Barelli, a LEN elnöke azt hangsúlyozták, nem fogadják el a lemondást az ügy lezárultáig.

Gyárfás Tamást közben mind a FINA-igazgató, mind a LEN-elnök felhívta telefonon, és támogatásukról biztosították

– olvasható a lapban. A magyar sportvezető a lappal azt közölte, ártatlannak vallja magát, ezért nem is okoz szerinte gondot, hogy olyan személy képviseli nemzetközi tárgyalásokon Magyarországot, akit gyilkossági ügyben vádoltak meg.

Hozzátette,

1996. október 11-én a bíróság a javára döntött a Fenyő Jánossal szembeni vitában. Felhívta a figyelmet arra, hogy győztesként végképp nem állt az érdekében, hogy 14 hónappal a számára egyértelműen kedvező ítélet után Fenyő ellen bármely módon fellépjen.

(magyarnemzet.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cincinntatus
Nem fogadták el Gyárfás lemondását.
Jól tették.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.