Ma már nem úgy főzünk gyümölcslekvárt, mint ahogyan azt nagyanyáink tették, ők hatalmas nagy lábasokban, sőt üstben főzték ősszel az ízletes szilva, vagy a csete (bodza) lekvárt. Órákig főzték, kavargatták, mire elkészült. A mai modern háziasszonyok már nem töltenek órákat a konyhában. Az új konyhai eszközök is meggyorsítják az elkészítés idejét. Már nem készítünk nagy mennyiséget, mert nincs is ennyi gyümölcsünk, hiszen kicsi a konyhakertünk, ha úgy kell megvásárolni a piacon a gyümölcsöt, akkor bizony sokba kerülne mindez.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Kedves Kati! Nagyon jó receptekkel rukkoltál elő! Kreativitásom csak ennyi: én is most főzök a nyári gyümölcseimből... pálinkát! :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
@Angelika: nem baj! legközelebb a vak csibe szemével tréfál meg bennünket :)))
Angelika
@Angelika: @sokanvagyunk: Javítom, ha ilyen nincs, akkor nem lehet ez a címe. Hűha. :)
Angelika
@sokanvagyunk: De hülye vagyok, zavaromban magamnak is írtam. :)
Angelika
Na. Ráadásul én írtam el, Kati végig jól írta. Akkor én nem az éjszakára, hanem a kapkodásra fogom. :)
Kutyafüle
@Angelika: Imádom ezt a komikus helyzetet:)) De akkor most egy életre megtanultad, hogy létezik kobaktök:))
Angelika
@Kutyafüle: Igen. :) Viszont kobatök nem létezik... :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.