Ma már nem úgy főzünk gyümölcslekvárt, mint ahogyan azt nagyanyáink tették, ők hatalmas nagy lábasokban, sőt üstben főzték ősszel az ízletes szilva, vagy a csete (bodza) lekvárt. Órákig főzték, kavargatták, mire elkészült. A mai modern háziasszonyok már nem töltenek órákat a konyhában. Az új konyhai eszközök is meggyorsítják az elkészítés idejét. Már nem készítünk nagy mennyiséget, mert nincs is ennyi gyümölcsünk, hiszen kicsi a konyhakertünk, ha úgy kell megvásárolni a piacon a gyümölcsöt, akkor bizony sokba kerülne mindez.
Forrás:
nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
26 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás