Észak-Korea évtizedek óta hatmilliárd forintnyi rubellel tartozik Magyarországnak, de nem szívesen fizetné ki a teljes összeget – írja a Bors.

A világ egyik legelzártabb országa, a kommunista Észak-Korea még a rendszerváltás előtt halmozta fel a harmincmillió klíring rubeles tartozást.

Ez ma nagyjából hatmilliárd forintnak felel meg. 2008-ban Korea azt kérte, hogy engedjük el az adósság 90 százalékát, a maradékot pedig ginzenggyökérből teljesítették volna. Erre a magyarok nemet mondtak – olvasható a Bors pénteki cikkében.

- Habár az elmúlt években nem igazán történt előrelépés, most úgy tűnik van hajlandóság a koreai fél részéről a tartozás kiegyenlítésére. Magyarország nem mondhat le erről az összegről, hiszen állami vagyonról van szó. Egyelőre azonban nem tudunk bővebb információval szolgálni – tudta meg a lap Kaleta Gábortól, a Külügyminisztérium szóvivőjétől.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Álló szerszámmal dögöljünk éhen! Gyakorlatilag másra nem is vágyhat egy férfi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@karma1: Na igen, az ételosztás a Blahán is mutatja, itthon ezek valaha fizettek az államnak sok-sok adót,járulékot ma meg, miután a gazdagok ellopták a pénzünket, sorba állnak egy tál ételért.
sentinel216
Ebből a lóvéból meglesz a felcsúti repülőtér, meg esetleg egy mini stadion a Parlament parkolójában, hogy a vezír otthon érezhesse magát.
karma1
@sentinel216: Akkor lesz pottyantos budi is a Parlament mellett, ugye? (Mar csak azert is, hogy nagyon otthon erezhesse magat...:-(((
tivoli
@kukac50: április 18., 21:14
Semmit nekik, szogatják eleget anélkül is a népet.
Dr. Felipe
Ja ginzenggyökérrel, mikor van atomrakétájuk is.
1magyar
Talán fogamzásgátlót vettek ezek tőlünk? Mert az kellene, kellett volna nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.