Műholdas felvételekkel négy újabb ismeretlen eredetű krátert fedeztek fel kutatók az észak-szibériai Jamal-félszigeten, ahol tavaly júliusban már három hatalmas mélyedésre bukkantak.

Úgy vélik, több tucatnyi kráter lehet még a térségben, és a helyiek biztonsága érdekében azonnali vizsgálatokra van szükség.

Ha nem itt bujkálnak az UFO-k, akkor sehol

"Biztos vagyok benne, hogy még több kráter van a Jamal-félszigeten, csupán meg kell keresnünk őket. Úgy feltételezem, további 20-30 mélyedéssel kell számolnunk" – nyilatkozta a The Siberian Times című angol nyelvű lapnak Vaszilij Bogojavlenszkij professzor, az orosz tudományos akadémia levelező tagja, a moszkvai kőolaj- és gázkutató intézet igazgatóhelyettese.

Ha nem itt bujkálnak az UFO-k, akkor sehol

Mint hozzátette: "fontos, hogy ne ijesszük meg az embereket, de megértsük, hogy nagyon komoly problémáról van szó, amelyet muszáj kivizsgálnunk". Tavaly novemberben leereszkedtek a kráterek egyikébe, hogy adatokat gyűjtsenek keletkezésének körülményeiről. A The Siberian Times tavaly decemberben arról számolt be, hogy a kutatók elmélete szerint a mélyedéseket a föld alatti hő vagy a klímaváltozással összefüggő hőmérséklet-emelkedés által kiváltott gázrobbanások okozták.

Ha nem itt bujkálnak az UFO-k, akkor sehol

Bogojavlenszkij szerint mivel nem tudják megjósolni, hogy hol és mikor következnek be ilyen gázrobbanások, ezért tanulmányozásuk nagyon veszélyes. Csapata azonban újabb expedíciót tervez a mélyedésekhez, és állomásokat akarnak felállítani a térségben a kráterek megnyílásával esetlegesen együtt járó földrengések érzékelésére – adta hírül a The Huffington Post nevű hírportál.

Ha nem itt bujkálnak az UFO-k, akkor sehol

"Most olyan alapvető kérdésekre kell választ találnunk, minthogy mely területek, milyen feltételek közt a legveszélyeztetettebbek. Ezek a kérdések ugyanis rendkívül fontosak az északi városok biztonsága és a kőolaj, illetve földgáz kitermelő komplexumok infrastruktúrája szempontjából" – fogalmazott a szakember.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Fradigege: Asszem oromukben, mert vegre valaki megprobalja oket igazolni,...:o))
szeles most csinalhatja a kapcsolot a gravitacio kikapcsolasahoz...

pataky UFOattila meg rossz helyre hozta ide Uj-Zelandra az uj asszonykajat, nehany mini ipari dronon kivul semmit se tud fogni...:o))) Na, ja , ma van a kinai lampionos unnep, amikor tobb tizezer lantern-t engednek fol az egre, es akkor szoktak az UFO-figyelok lazba jonni. Ma Aucklandban tartjak, es tuzijatek is lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.