Az 1848-as szabadságharc miatt? Ugyan. Talán azért, mert ma van az első vasárnap, mikor a boltoknak zárva kell tartania? Dehogy. Ezeknél valami sokkal jobbról van szó!

Ugyanis ma lett kétéves Magyarország első állatkertben született borneói orangutánja, Ruti. Ruti a Nyíregyházi Állatparkban lakik, anyja 260 napnyi vemhesség után hozta világra az Indonézia állatvilágát bemutató Zöld Piramisban.

Tudják, miért különleges valójában március 15-e?

Az ünnepeltet három doboz gyümölccsel és egy mézeskalács házikóval lepték meg gondozói, az ajándékokat láthatóan nagy kedvvel eszegette a kis orángutánkölyök. A huszonhét éves, Sabatini nevű anyaállat és párja, a huszonhat éves Guru 2010 óta laknak a parkban, velük és a most kétéves kicsivel együtt összesen hét borneói orangután él a sóstógyógyfürdői látványosságban.

Tudják, miért különleges valójában március 15-e?

A kölyök első hónapjait az evés és alvás töltötte ki, félévesen elkezdte önállóan felfedezni a kifutót, egyévesen ügyesen tudott a köteleken közlekedni, kétévesen pedig egyre több szilárd takarmányt fogyaszt az anyatej mellett. A kis Rutira a szülőpár mellett Európa legidősebb sziamang hölgye, Finita is ügyel, aki óriási türelemről tanúskodik, amikor a vörös színű orángutánkölyök elszabadul és elkezdi cibálni az idős hölgy szőrét.

Az orangutáncsalád a tavasz beköszöntével hamarosan elfoglalja majd a külső kifutókat, így a látogatók szinte testközelből követhetik a kölyök első komolyabb önálló mozdulatsorait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.