Talán a néplélek-hasonlóság okán, talán a közös történelmi közelmúlt miatt, a magyar rendezők szívesen állítanak színpadra orosz klasszikusokat és kortársakat. Ezúttal Ascher Tamás választása esett Maxim Gorkijra, és az eredeti címet visszaállítva a szegénységről és kommunikációképtelenségről készített univerzális látleletet. A hajléktalanság közügy, népeket megosztó, politikailag is jól hasznosítható tőke. A regnáló kormány kriminalizálási kísérlete az elmúlt évben újra középpontba helyezte azt a kérdést, melyre érdemi választ a rendszerváltás – mit rendszerváltás, az emberiség kezdete – óta egyetlen hatalom sem tudott adni. A cikk a Cultura.hu oldalon folytatódik...

Forrás: cultura.hu
Feltöltő: Cultura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Amennyiben hinni is lehetne annak, hogy a kormány elkezd dolgozni azon, hogy ténylegesen is meginduljon a roma lakosság, valamint a mélyszegénységben élők felzárkóztatása, úgy valóban sokan üdvözölnék azt ma Magyarországon. Ilyenről persze szó sincs akkor, amikor a kormány gyűlöletkampányára – Soros, Sargentini és Juncker és bevándorlásellenes plakátok és hirdetések – több milliárd forintot költött úgy az elmúlt években, hogy felzárkóztatásra ennek csak töredékét. Ha Orbán Viktor és a Fidesz valaha is komolyan tenni akart volna az ország szegényeiért, akkor már megtette volna – de legalábbis elkezdte volna – az elmúlt közel 10 évben. Ezzel szemben ami történt nem más volt, mint a felső-közép osztály felhízlalása, valamint a saját haverjai és családtagjai milliárdossá tétele. Mészáros Lőrinc egyedül több pénz fölött rendelkezik – noha jól tudjuk, ez kinek is a pénze valójában – mint a mélyszegénysében élők százezrei összesítve. Az egy hiú ábránd, hogy egy bűnöző leváltásával majd minden megváltozik és a kormány valóban segítő kezet nyújt a cigányságnak. Ameddig a szavazatokat megkapja enélkül is, mégis, miért fáradna vele? Miért ölne forint milliárdokat egy számára tökéletesen működő rendszer felszámolásába? Ameddig egy szavazatot pár ezer forintért meg lehet venni, addig ne is számítsunk arra, hogy bármiféle valós változás következik be a romák helyzetében.
Eladott Ország
@Shikari: Nálad nagyobb szarjankó nincs, te fideszes gerinctelen patkány!
Eladott Ország
Egyszerűen hozzászoktunk. Hozzászoktunk ahhoz, hogy a gyűlölet a mindennapjaink szerves részévé vált. Ma már szinte csak legyintünk arra, ha egy zalai faluban mocskosmigránsoznak egy sötétebb bőrű ember láttán, és akkor sem háborodunk fel, ha a szemünk láttára aláznak meg egy hajléktalant. A mások gyűlölete és kirekesztése elfogadottá, már-már normálissá vált. Ennek oka pedig nem más, mint a kormány propagandamédiája és annak pénzért bármire képes firkászai és riporterei. Úgy váltak ők Orbán zsoldosaivá, hogy arra még büszkék is. Pénzért, parancsra még a saját szomszédjukról is gond nélkül lejárató cikket írnak, ha azt a haza Orbán Viktor megköveteli. Egy országban, ahol egy, a kormánysajtóban megjelent, hajléjktalanokat lejárató cikk dícséretet érdemel a Médiatanácstól, ott ne csodálkozzunk azon, hogy fiatalok tucatjainak fogalma nincs arról, mit is jelent újságírónak lenni. Ezek az emberek is biztosítják a NER hatalmát, ugyanis az ő gerinctelen munkájuk nélkül a kormány propagandája soha nem juthatna el annyi emberhez, mint amennyihez ma elér Magyarországon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.