Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől. Szerintük a biciklisek nem fizetnek adót, mégis egyre több helyen szorítják ki a gépkocsizókat a belvárosból.

Forrás: kerekagy.blog.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
asim
Össze ugrassza a város vezetése az autósokat és kerékpárosokat.Tudatosan nem azt valósították meg amit a kerékpárosok kértek.Nekik az a jó ha egymással van elfoglalva a lakosság így nem foglalkoznak a tehetettlen vezetőkkel.
mandiner
@asim: Persze asim, mindenkit mindenkivel, balost a jobbossal, cigányt a magyarral, szőkét a barnával, kerékpárost az autóssal, ...hátha kinyírják egymást és végre meg lesz a böszme által áhított 6 millió((
csutak
Tessetek kijönni beneluxba. Ott ez ma már megoldott probléma.
Itt meg el kell kergetni a hozzá nem értő, magukat vezetőnek képzelő városvezetőket!
mandiner
@csutak: Holnap indulok)9 De egyszerre mindbe gondoltad?)) A Be-be meg e Ne-be, meg a Lux-ba is))
szaboria
@mandiner: Csutak arra gondolt, hogy Benenelux államokban nem autóznak anyit mint nálunk inkább kerékpároznak.Mikor leköltöztünk vidékre csak bámultam itt akitud kerékpározni az azzaljár.A fiatalabbjai most ez elkektomos kerákpárnak hódolnak.
szöszmösz
Én láttam Gusztáv svéd királyt kerépárral közlekedni. Ott teljesen mindennapi
dolog volt. A svéd családnál ahol vendég voltam még a dédnyagyiknak is volt külön autójuk meg bicajuk is. Mindig a legpraktikusabbat használták. Nálunk a kocsi státusz szimbólum, nem is ember akinek nincs és nem azzal jár, a 100 méterre levő boltba is.
www.youtube.com/watch?v=A59iMhAdBwY
csutak
Én meg Juliskán (Holland királynő) akadtam ki, amikor bringán láttam:)
De itt is rengeteg autó van, emiatt nem Neederland hanem Stauland az új neve hollandiának:(
De amúgy jobb, helyesebben nyugodtabb kint az élet.
Selkirkrex
Már elnézést, mi után is kellene a biciklistáknak adót fizetni? Környezetszennyezésért? Súlyadót? Esetleg nagyon koptatják az utat? Hát ez vicc, komolyan. Aki ilyet kiejt a száján, az nem normális!
mandiner
@szaboria: Tudom mire gondolt Csutak. Egy kis vicc belefér nem?
Egyébként Szabória vidéki vagyok, van egy ragyogó országúti versenykerékpárom, és amíg nem fagyok le róla, azzal járok dolgozni 15 km-re..vissza ugyanannyi!
Az a baj hogy Bp-n földtől elrugaszkodott alpáriságnak tartják a kerékpárt, vagy úri hóbortnak. A gyalogost meg hülyének. 6 évet éltem ebben az évtizedben Pesten, azaz Budán, és én gyalog szeretek tájékozódni felderíteni a terepet.
Térképpel kellett elindulnom, mert Bp-i földi halandók a döbbenettől megszólalni sem tudtak, mikor az Etele téren megkérdeztem, hogy hogy kell onnan gyalog menni a Várhoz...néztek rám elkerekedett szemmel, volt aki még azt is mutatta hogy baj van az agyamban )) A tömegközlekedést is gyalog tanultam meg)Figyeltem, merre mi megy)) Volt olyan hogy a hegyeken keresztül gyalog értem haza a Normafától Őrmezőre)) Tök véletlenül, akkor éppen eltévedtem a qrva jó túristajelzéseken a kisfiammal, aki akkor volt 6-os))
adsl70
Szerintem tiltsuk minden formában a biciklizést :-) nem fizet, nincs rendszáma (nem büntethető), nincs vezetői papírja (nem lehet piálás miatt elvenni), nem kell kresz - műszaki - balesetvédelmi vizsgát tenni és még elsősegély láda sem kötelező.
Ha kedves Bp lakosok hirtelen biciklisták lesznek na a város akkor lesz igazán nagy szószban! nem lehet sarcolni, sőt még a piroson is büntetlenül tekerhet át :-D nincs rendszám ... nem azonosítható.
Szerintem a biciklista a fekete munkás emberi párja ami semmit nem fizet, de jogait az nagyon tudja! Pont annyi kerékpár utat kell építeni amennyi adót Ők fizetnek a közteherbe.
Szerintem pont ennyire egyszerű, mint a fa ék :-)
csutak
adsl70 ma, 17:43 – válasz erre –
Komolyan vettem írásod!
A kerékpáros sem jog felet álló, azaz JOGALANY! Felelős a tetteiért.
A befizetett adó/ kerékpárút reláció nem mérhető össze!
Ne keverd az ingófirmát a fingó Irmával!
mandiner
@adsl70: Gyalogutat is annyit kell Honnan gondolod hogy a kerékpárosok nem adóznak??? Ekkora marhaságot! De benzint sem használnak, nem légszennyeznek, nem hangosak)) Hát amiért lenézik őket az autosok az az, hogy többnyire szegények!
adsl70
@csutak: Nincs KRESZ vizsga (kötelező) mit lehet rajtuk követelni? Szinte semmit..
Hogyan tudsz ma egy rendszám vagy azonosító jel nélküli motorost, biciklist pl: fénykép alapján felelősségre vonni? Szerintem sehogy.
@mandiner:
gyalogos fizet adót és ...stb Ja és senki nem nézi le őket.
Majd akkor, ha a biciklista is fizeti a sarcokat akkor kéjen annyi dolgot. Tessék ébredezni ma kapitalizmus van és aki fizet valamiért azért kap is valamit. Ma egy biciklistának a parkolásért nem kell fizetni, de használja a parkolót ami szerintem hátrányos megkülönböztetés.
csutak
adsl70 tegnap, 18:43 – válasz erre – j
Nincs vizsga, sajnos!
De " a jog ismeretének hiánya nem mentesít a következmények alól."
Régi romai jogelv.
Bárki fellelhető, ha a fellelés érdeke nagyobb, mint a ráfordítás költsége. (Persze akarni kell a fellelést!)
adsl70
@csutak: Szerintem minden közlekedésben részt akarónak azonos szabályok vonatkozzanak. Legyen kötelező a " vizsga és legyen hajtási engedély" mint a jogsi. Legyen a bicikliseknek is tét a közlekedés és azok betartása.
csutak
@adsl70
Tudod, én kamiont vezetek. Roppant szimpatikus az utolsó mondatod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.