A nézők nem azért fogyasztanak médiaszemetet, mert erre van igényük, hanem azért, mert ezt teszik eléjük. Ha kialakulna egy széles és mélyen tagolt médiapiac, amelyben az egyetemes és nemzeti kultúra elemei képeznék a mainstraim vonalat, akkor az olyan nyomasztó műsorok, mint a Benkő feleséget keres, a perifériára szorulnának. A Heteknek adott interjújában György Péter esztéta-médiakritikus elmondta: ezt csak megfelelő médiaszabályozással lehet elérni.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csikknorisz
Mainstream az, nem mainstraim, meg mainstram. Egyebkent egyetertek.
csutak
Nem kell esztéta ehhez, csak elegendő csatorna!
De amikor a T-home megszakítja reklámmal a Spectrum tévé adását, ott nem kell sokat elvárni!
vidirita
nem értek egyet: nem a médiát kell szabályozni, hanem az embereket kell a helyes útra terelni, a gondolkodásmódjukat fejleszteni. Nem lehetetlen. Aki elér egy szintet a gondolkodásmódjában, egyáltalán nem néz szemetet. Ha nem talál jó műsort, akkor olvas helyette. A média meg nyomhat bármit ezek után, senkit nem fog érdekelni.
Kakastoll
@vidirita: A baj csak ott van, hogy az elektromos médiát egyre több kiskorú használja, akiknek még a fejletlen felfogás hiányában tetszik is a moslék, azt látva úgy tanul és olyanná válik.
henky111
Egyetértek Vidritával. Az embereknek kéne eljutni odáig agyilag, hogy ne nézzenek ilyen műsort. Sajnos a legtöbb embernek erre van igénye.
Én 1 éve jutottam el oda, hogy kikapcsoltam a tv-t. Azóta csak filmek, meg ismeretterjesztő műsorok..
Persze tv csatornák között is lehetne megfelelőt találni. Viszont az emberek többsége sosem fog eljutni oda, hogy megbecsülje magát annyira, hogy nem néz olyan adót ahol maunika meg győzike meg egyéb szemetek mennek.
mandiner
Természetesen az RTL-klub a felelős, de! Ott van igaza két előttem szólónak, hogy amíg az emberek tömegével ülnek le ilyen szennyműsorokat nézni, addig ilyen szennyműsorokat fognak csinálni. Én pl még etgy Mónikát, meg etgy Barát Józsit sem néztem végig. Nem mondom hogy pár perceket nem kuttantottam bele,mert akkor honnan tudnám hogy SZENNY!
safi
@vidirita: természetesen mindenkinek megvan a maga felelőssége, de sok embernek a szórakozás mindössze a tv. Ha az a brazil szappanoperák akkor az, ha siralmas-show műsorok, akkor az. Itt viszont már nagy a tv felelőssége, mert a szemét leginkább a két kereskedelmi tévé megjelenésével zúdult ránk soha addig nem látott mértékben.

Nekem nem megfelelő az a magyarázat, hogy ne nézze akinek nem tetszik, mert lehet, hogy a sötét utcán azzal fogok találkozni, akinek tetszett gyerekként a börtönshow, vagy az, hogy a bűnözőket sztároljuk a médiában... Igen is, bizonyos műsorokért olyan büntetést adnék, hogy ne érje meg neki azt vetíteni. A média nekik üzlet, nekünk szellemi rombolás.
loncsi35
safi: ez így igaz , mármint az utolsó mondatoddal megmondtad a lényeget, csakhogy amig igenis nagy a nézettsége az ilyen müsoroknak addig csak növekedni fog a társad.szellemi rombolása.A hsz-em írva jobbra néztem, s megakadt a szemem kedvenc írom csodálatos müvén: M.S. A gyertyák csonkig égnek, ajánlom mindenkinek,hogy olvassa el , biztosan csodás élményben lesz része bármelyik müvét olvassa is. szokásomhoz híven elcsapongtak gondolataim sorry/))
safi
@loncsi35: szerintem a döntéshozók felelőssége, hogy minden olyan ártalmat szigorúan büntessenek, hogy ne érje meg a szemetet mutatni. Mert minél több van belőle, annál nehezebben ugrassz el előle. Szerintem még nem volna késő. A vetélkedőknek még mindig elég nagy a nézettsége, az embereket érdeklik a tudásukkal kapcsolatos dolgok. Régen egy iskolában az volt a menő aki okos volt, ma már a bukott is lehet, ha elég jók a cuccai. A gyerekeinket nevelik a tévék is, akár akarjuk, akár nem. (Kivéve azt a 2%-ot akinek elvből nincs tévéje).
csutak
National Geograph mindkettő, Spektrum, Discovery, mindkettő; Viasat History & Explorer,
annak aki szintén únja a többi hitványságot.
safi
@csutak: nem biztos, hogy mindenkinek elérhető, és az sem biztos, hogy mindenkinek megfizethető.
csutak
@safi: 2900 / hó a digi, és az ezeket is tartalmazza, "tányéros" formában.
www.digikabel.hu/Csatornakinalatunk
Nekem meg a kamionban UPC van. Az is tudja ami nekem kell.
Nem hiszem, hogy nem ér meg ennyit!
Zsoel
@csikknorisz: És ha azt írnák helyette, fősodratú, ami a magyar megfelelője, akkor mindenki számára egyértelmű volna, miről van szó, és mindenki le is tudná írni helyesen a szót.
A félműveltség rosszabb, mint a műveletlenség.
profon
Mekkora mázlim van hogy teljesen műveletlen vagyok ! Mindig duplázni kellene az elsötétítés időtartamát ! Akkor talán végiggondolnák mit adnak le. Érdekes, hogy mindig csak kereskedelmi tévéknél történnek ilyen dolgok.
safi
@profon: igen a szankcionálás. Egyszerűen ne érje meg nekik. Ha az üzletből értenek, akkor ott kell megfogni. Én nem értek egyek azzal az elvvel, hogy akinek nem tetszik ne nézze. Nem biztos, hogy az a megoldás, hogy én felsőbbrendűségem tudatában átkapcsolok az "okos" csatornákra, míg nap mint nap azokkal találkozom mindenhol akiknek a Mónika a kultúra csúcsa. Nem tudom kikerülni őket. Mi lenne, ha az lenne a cél, hogy mindenki értékesebben lazítson, és ne húzzanak le csak az ész nélküli fogyasztás szintjére.
kramermoni
A felelősség azoké akik engedélyezik az ilyen tip.müsorok sugárzását, term. mi a nézők felelőssége abban nyilvánulhat meg ,hogy célzottan olyan müsorokat nézzünk amelyek számunkra olyan értékeket képviselnek amik hasznosak számunkra és gyermekeink számára. A választás lehetősége mki számára adott,vannak más alternativák, olvasás, sport, és kellemes családi séta, közös beszélgetés.,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.