Újra csalók garázdálkodnak a Telekom nevében, az adatainkat akarják.

Csalók hamis e-mailben küldtek fizetési felszólításokat a Magyar Telekom nevében, és a számlatartozás ürügyén egy a Magyar Telekom honlapját utánzó weboldalra irányították az e-mail listán szereplőket – figyelmeztetett a társaság.

A kamu oldalon a bejelentkezési adatok, illetve banki adatok megadását kérték a címzettektől.

Sokba kerül, ha ezt a levelet megnézi

A levél ezen változatában egy banki befizetési oldalt utánzó oldalra is tovább irányítanak, ahol személyes adatok, banki adatok megadását kérik a csalók. Nemcsak Telekom-ügyfelek, hanem más szolgáltatók ügyfelei is kaptak ilyen e-mailt.

Hozzátették, hogy a Magyar Telekom, amint észlelte a támadást, azonnal megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, és az érintett adathalász url-eket letiltotta. Sajnos az elkövetők újabb url-ek felhasználásával folytat(hat)ják a támadássorozatot.

Éppen ezért a cég most azt kéri az ügyfeleitől, hogy fokozott figyelemmel kezeljék a hasonló e-maileket. A levél érkezésekor alaposan vizsgálják meg a belinkelt weboldalt.

Hivatalos levél esetén a weboldal link mindig tartalmazza a telekom.hu tartományt, ha a kapott levélnél ez nem teljesül, érdemes nem megnyitni a linket.

De emellett persze a furcsa, idegen, szokatlan tartalom, illetve a nyelvtani hibák és magyartalan fogalmazás is mindenképpen óvatosságra intenek. Egy ilyenről épp áprilisban számolt be lapunk is.

A szolgáltatók elsősorban ügyfeleik tájékoztatásával tudnak azért tenni, hogy a hasonló esetek száma visszaszoruljon. A Telekom honlapján több helyen nyújt ilyen jellegű tájékoztatást – közölték.

(hvg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél