Csalók vették célba a Magyar Telekom ügyfeleit, azzal a céllal, hogy a számla befizetésére vegyék rá őket, de feltehetően csak a pénzüket és az adataikat akarják lenyúlni ezzel a módszerrel – írja az Index.

Látszólag a Telekom emailcíméről érkezik az átverős email, de már az érthetetlen fogalmazás miatt is elég gyanús a dolog, hiszen ilyen mondatok szerepelnek benne:

„A számlát nem fizették még”

„Kérjük, hogy most vége előtt a megadott időszakban annak érdekében, hogy az előfizetés mindig velünk”

„Most a megtakarítás a kártya számát és a számla rendezésére biztonságosan.”

Nagyon fontos, hogy aki ilyen emailt kap, abban ne kattintson rá semmire!

Ha attól tart, hogy esetleg valóban van némi díjhátraléka, inkább pötyögje be kézzel a böngésző címsorába a telekom.hu címet, és ott bejelentkezve intézze el az ügyeit.

A Telekom sajtóosztálya elmondta az Indexnek, hogy az adathalász támadást 2017. április 17-én észlelték, és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, letiltották a támadó IP-címét. Ugyanakkor megjegyzik, nem kizárható, hogy a támadást más IP-címről megismételjék, ezért fokozott óvatosságra kérik az ügyfeleiket.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Most halalkodnak eppen a kormanynak a letelepedesi kotvenyesek, csak sajnos az a 4 ev, amiota itt vannak, nem volt eleg a nyelv megtanulasara, a forditoprogramjuk meg szar...:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.