A közzétett politikai hirdetések esetében kifejezetten jelzik majd, hogy hirdetésről van szó.

A Facebook a jövőben ellenőrzi majd a politikai hirdetések feladóinak és a jelentős témák felvetőinek személyazonosságát – jelentette a Facebook-profilján pénteken Mark Zuckerberg, a közösségi platform alapítója és elnök-vezérigazgatója.

A Facebook átláthatóságot akar, és szigorúbb ellenőrzéseket vezet be

- közölte Zuckerberg. Hozzátette, hogy ennek érdekében a politikai hirdetéseket közzétevők vagy politikai kampányokra felületet vásárlók és a bizonyos fontos témákat – például a fegyvervásárlás és -viselés korlátozását vagy a rasszizmust – felvető profilok tulajdonosainak nemcsak a személyazonosságukat, hanem a tartózkodási helyüket is igazolniuk kell, ellenkező esetben kitiltják őket a közösségi oldalról.

A Facebook ellenőrzi majd a politikai hirdetések feladóit

A közzétett politikai hirdetések esetében kifejezetten jelzik majd, hogy hirdetésről van szó, a különböző népszerű és nagyon követett oldalak adminisztrátorainak pedig kormány által kibocsátott személyazonosítót, valamint lakcímet kell benyújtaniuk a Facebook központjába, amely ellenőrzi és különleges kóddal igazolja vissza a megadott adatok valódiságát.

A változtatások legkésőbb június elejére várhatóak.

Bejegyzésében – amelyet a jövő heti kongresszusi meghallgatása előtt tett közzé – Zuckerberg utalt arra is, hogy célja az online információs háborúk és a különböző választási folyamatokba történő beavatkozások elhárítása. „A beavatkozások a választásokba minden másnál nagyobb probléma a platformon, s ezért támogatjuk a tisztességes reklámról szóló törvényt” – mondta a Facebook elnök-vezérigazgatója.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
például így:
1: SOROS
2: Nem mi vótunk
3: Hajrá ruszkik haza!
4: Orbán Viktor "kedvelőinek" száma 3 millió forintért 500 millióra növekszik.

Kapja be a vörösróka Zuckerberg.
peterkelemen
Egyre inkább elfognak pártolni a facebooktól az emberek ez már most elkezdődött. Nem csak lassú, de hülyék a szabályzatai is, amiket könnyedén kijtásszanak. Az admnjaik meg pláne részrehajlóak. Sokkal inkább egy nagy kormányzatok által felügyelt közösségi oldal lett belőle. Már vajmi kevés köze van a szabad véleménynyilvánításhoz.
desiro
A f@szkalapok és repedt sarkúak azt hiszik, attól okosak, hogy a faszbukott használják, lásd adolf hitler szocs megnyilvánulásait

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.