Készen állnak a mesterséges intelligenciára (AI) a munkavállalók.

Az emberek 93 százaléka elfogadná a robotoktól kapott utasításokat a munkahelyén, és kész együttműködni velük – derül ki az Oracle és a Future Workplace kutatócég közös, MTI-nek küldött felméréséből.

Fehér Csaba, az Oracle portfolió igazgatója a kutatásról elmondta, az eredmények jól mutatják, hogy az emberek nem félnek a mesterséges intelligencia használatától, a robotokkal való kapcsolattartástól, illetve a munkájuk elvesztésétől a mesterséges intelligencia miatt.

Felmérés: az emberek 93 százaléka elfogadná a robotoktól érkező utasítást

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az 1320 humánerőforrás-vezető és munkavállaló megkérdezésével készített felmérés szerint a megkérdezettek készen állnak a mesterséges intelligencia (AI) használatára.

A kutatásból az is kiderült, hogy jelentős különbség van a mesterséges intelligencia munkahelyi és otthoni használatának elterjedtsége között: míg a magánéletében az emberek 70 százaléka használ valamilyen AI technológiát, a hr-szakemberek csupán 6 százaléka alkalmazza a mesterséges intelligenciát, és csak a munkavállalók 24 százaléka vesz igénybe valamilyen AI-megoldást a munkahelyén.

A megkérdezettek a mesterséges intelligencia legnagyobb hasznának a nagyobb termelékenységet jelölték meg. A következő 3 év távlatában a munkavállalók 59 százaléka szerint a mesterséges intelligencia növelni fogja a vállalatok működési hatékonyságát, 50 százaléka szerint gyorsabbá teszi a döntéshozatali folyamatokat, 45 százaléka szerint jelentősen csökkenti a költségeket, 40 százaléka szerint pedig jobb ügyfélélményeket tesz lehetővé.

A megkérdezett hr-vezetők 27 százaléka szerint a mesterséges intelligencia pozitív hatással lesz a tanulásra, 26 százaléka szerint a teljesítménymenedzsmentre, 18 százalékuk szerint a bérszámfejtésre, valamint 13 százalékuk szerint a munkaerő toborzására is.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
a robot csak egy gép...akármilyen is..az ne utasítsa az embert, aki szintén olyan, amilyen, de ember..az embertől nincs jobb. A robot csak robotoljon...

Először az éhezést, a vízhiányt, a hadurak uralmát, a gyerekmunkát, a nők elleni terrort, az állatok kínzását, a szarul, vagy egyáltalán nem működő egészségügyet, a megalázó, inkább butákat kilökő oktatást kellene feljavítani, nem a robotokat betanítani utasítások adására...
remélem lesznek tökös munkavállalók, akik meghekkelik...már csak az ember tekintélyének bemutatása miatt...igaz, azt a robot soha nem fogja érteni, csak a programozója...
nezelodo
Nem csodálkozom, a pszichopaták állításait, vízióit, utasításait, hergeléseit is szó nélkül elfogadják, sőt szavaznak is rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.