Új reménysugár a klímaváltozás elleni harcban. Hamarosan indulhat világ legerősebb árapályerőművének sorozatgyártása, ez pedig igazolni látszik azon várakozásokat, melyek szerint egy új iparág jöhet létre a technológia tömeggyártására. A klímaszempontok erősödésével a tengerek vízmozgásából megújuló energiát termelő technológia a globális energiaellátásban is számottevő tényezővé válhat; az Európai Bizottság várakozása szerint 2050-ben az EU áramfogyasztásának 10 százalékát már az "óceánenergia" fedezheti. A megoldás óriási előnye a többi megújuló energiaforrással szemben az, hogy nem időjárásfüggő.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Már csak az a kérdés, kié a Hold... :)
RonaGyuri
ezt reggel a derékcenzor kiracizta, azt hittem azért lehet csak ráérzett, hogy mit akarok hozzáírni. Azt akartam írni, hogy persze azonnal jönnek a környezetvédők, akik teljesen függetlenül (kb. mint a CÖF a kormánytól) a konkurenciától elmagyarázzák, hogy miért nem jó! =))
CsipkeRózsa
Nagyon jó ötletnek tűnik, remélem egy cunami sem befolyásolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.