Sok mindent felforgattak az utóbbi időben az internetes kommentek. Azokról a hozzászólásokról beszélünk, amelyeket az olvasók írnak vagy internetes újságok cikkei alá közvetlenül vagy a lapok Facebook-oldalára az egyes cikkeket közzétevő bejegyzések alá. Új helyzeteket hozott ez jogászoknak,…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hát érteni még csak érteném,

azonban azt kell mondjam, hogy rosszul, nagyon rosszul csüccsent a lóra

Az index.hu által szemlézett fegyvertelen.blog derék szerzője „Néhány szó a kommentekről” című postjában
érdekes kérdést feszeget. Az az igazság, hogy tulajdonképp a helyes meglátás az elejében van, ha túl finoman is. Felveti a nem-tetsző kommentek törölgetése és a kitiltás intézményeit.
A gond csak ott van, hogy véleményektől ír, miközben az igazi gond a tényekkel van. Azzal, mikor az ember hibákra, tévedésekre illetve tájékozatlanságra hívja fel a figyelmet. Nos az eltérő vélemények még csak-csak megtűretnek, de a tények, főleg ha okadatoltan azokat szinte mindenki azonnal törli, sőt igen gyorsan követi a kitiltás.
Talán a legegyszerűbb példa a „körzetek” kérdése. Mármint az a blődli, hogy a derék matyar médiának ez az egyik kedvenc választási fogalma – már-már vetekszik az idétlen kopogtató-cédulázásukkal -, pedig könnyen ellenőrizhető, hogy ez a kifejezés a magyar választási rendszerben nem létező fogalom.
Nem csak a vonatkozó törölgetéseket, de a kitiltásokat sem tudom már számon tartani, amit emiatt nyertem a derék firkászoktól.
Igazán élvezetes a derék szerző gondolata: „A kommentek fontosak, de a szakma ott kezdődik, amikor akkor is az igazat írod, ha az a többségnek adott esetben nem tetszik. Csúnyán hangzik, és a demokrácia működési korlátait is felveti, de alapvetően a tények egzakt dolgok, nem változtatja meg őket a többség véleménye.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.