A népi internet legjava, a Blog.hu válogatása a legnépszerűbb blogokból. Szervezeti megújítás, kevesebb Arsenal meccs, vagy éppen a rasszizmus elleni harc. Ezeket a fogadalmakat tették a világ vezető egyetemein tanító akadémikusok. Az újév beköszöntével újra itt az ideje azoknak a fogadalmaknak, amiket az ember mindig jól eltervez, de aztán sokszor nem lesz belőle semmi. Valószínűleg ugyanígy van ezzel a közmunkásoktól a bankárokon át a csúcsegyetemek professzori közösségéig mindenki.

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igazán komoly fenntartásaim vannak,

de ezek csak erősödtek egy egyetemi portál cikke után

„Meghallani a nép, akarom mondani az ifjúság hangját” – ez az elvárás volt az, amit kicsiny hazánkban egyetlen diplomás, élet és szakmai tapasztalattal, valamint vezetői felkészültséggel rendelkező alany sem volt képes teljesíteni.
Nos a derék index.hu szemlézésben a képernyőmre került a corvinusonline.blog „A világ TOP akadémikusainak újévi fogadalmai Corvinus Hallgatói Médiaközpont” című postja.
Hic & nunc nem foglakozom a kérdéssel, hogy ki és milyen jogon veszi a bátorságot, hogy a tudományos életben világ TOP-ról beszéljen. S ha már ezt teszi hogyan volt képes Lovászt ebből kifelejteni???
No de a lényegre; az az igazság, hogy a cikk persze nem az akadémikusokról szól. csak és csupán arról van szó, hogy a Corvinuson – egykor a Marx-on egy nyelvi éves vizsga komolyabb feltételeket támasztott, mint az állami nyelvvizsga – nem tudnak rendesen angolul (úgy Őfenesége FB bejegyzése szintjén bírják).
Nézzük csak mit mond az „academic”-ről pl. az elég autentikus Encyclopædia Britannica: „a teacher or scholar in a university or other institute of higher education.”.
Miközben az „akadémikus” kifejezés a magyar nyelvben az a művészeti vagy tudományos akadémia tagságra utal!
Az angol erre, pl. a brit, pontosabban UK akadémia tagja esetén „Fellow of the Royal Society (FRS)” kifejezést használja! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.