A tejtermékek világpiaca, és a termelés az általános élelmiszer világpiacnál két évtizeddel lassabban, de meg fog duplázódni. A tej és tejtermék árak emelkedése a világon megkezdődött, a tavalyi második félév során az USA-ban és az EU-ban 10, Új-Zélandon pedig 16 százalékos áremelkedés ment már végbe.

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
Nálunk az a marha aki tehenet tart!
(nem a feleségre gondoltam:-)
Harmadik apósom jászolban született Komádiban, és hatvanöt éves koráig volt tehene.
Akkor azt mondta (Fidesz kormány), hogy az termeljen ezeknek tejet, akinek az anyukája árulta a bájait a Góbi sivatagban. Ennek jó pár éve már, azóta csak romlott a helyzet:(
msziki
Az állattenyésztést a rendszerváltást követően fokozatosan elsorvasztották. Igaz ez bármelyik állatfaj esetében elemezzük a helyzetet. Az állattenyésztési ágazatok közül a szarvasmarha-tenyésztést nem véletlenül jellemzik "nehézipari" jelzővel, mivel egy-egy döntés negatív hatása 4-5 évre veti vissza az ágazatot. Drasztikusan csökkent a tehénállomány és ennek függvényében az egy főre jutó évi tejfogyasztás is. Aki egyszer eladta utolsó tehenét az istállójából az még egyszer nem fogja újból állatokkal feltölteni. Ez a gazda mentalitás és hiába ígérnek néki bármit, elvesztette a bizalmát a hivatalnokok és a bürokratikus előírások iránt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.