Úgy tűnik, a kisebb pártoknak egyformán kilencven-egynéhány egyéni jelöltje lesz, alig több mint az egyéni kerületek fele, ami csorbítja listás esélyeiket, és egyéni szavazataik hiányában három-öt hellyel mérsékli az országos listán elérhető mandátumaik számát - mondta Tölgyessy Péter a Kossuth Rádióban. Tölgyessy ugyanakkor emlékeztetett, hogy 1990-ben a Fidesz is nyolcvankét saját és három, az SZDSZ-szel közösen állított jelölttel vágott neki a választásoknak. Ennek ellenére 8,95 százalékos eredményt ért el - fejtette ki a volt képviselő. Az alkotmányjogász szerint egyszerűen nem igaz, hogy a kisebb pártokra eleve értelmetlen szavazni, listaállításuk után ugyanis egyedül a választókon múlik, mekkora erővel lesznek jelen a jövő magyar politikájában. 2006-ban összesen 55,1 százaléknyi, hárommillió szavazatot kaptak a baloldal pártjai (MSZP, SZDSZ, MDF, Munkáspárt) együttesen, ebből nyolcszázezer ma is biztosan a szocialistáknál van, közel ugyanennyi elment a Fideszhez és a Jobbikhoz, ám így is akár másfélmillió baloldali szavazónak nincsen pártja. Közülük sokan otthon maradhatnak, de sokan közülük a kisebb pártok felé fordulhatnak. Főleg a Lehet Más a Politika okozhat még meglepetést - hangsúlyozta Tölgyessy.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bigyibogyo
Jó, hogy az LMP okozhat meglepetést.
Agresszió nélkül foglalkoznak a problémákkal. Azért ez nagyon nem mindegy...
Ráadásul a legbecsületesebben is kampányolnak. Lehet követni a kiadásaikat a honlapjukon, és az összes Jobbikos hazugságot megcáfolták (Jobbik tovább is lépett, most az MDF-re kiabálnak kígyót-békát)
marlin

Sokat "harcolt(?)" az MSZP, amíg eljutottak a "címben leírt állapotig"!!
A zsákmányszerzők pedig "megdolgoztak a kitüntető pozícióért"!!
Ez van!!
Hogy mások is?? Kit érdekel??
magyarszív
Akkor hajrá LMP! Csak vicc volt :)

"Agresszió nélkül foglalkoznak a problémákkal" , de megoldást nem találnak rá!
inkvi
Én a voksommal felemelem őket! Ne keseredjetek el! Ne feledjétek: az MSZP az egyetlen demokratikus párt! Csak rossz az arcképük: én nem Mestert jelöltem volna, ebben a szakképzettségi hiányban! Megnyerjük a választást! Nem lesz kétharmad, de nem baj! Elég lesz az 5 század is! Benn leszünk velük együtt a parlamentben és miénk lesz a miniszterelnöki pozicíó! Akkor már nem lesz muszáj a Mestert a trónra segíteni; mást is odacipelhetünk!
Ennyi!
luciferi
@inkvi: ne cipekedj ebben a korban már, ......
inkvi
@kevijeni: Én még fiatal vagyok! Lerakom még egyszer a cuclializmus alapjait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.