Végletekig hiszterizált közhangulatban kell majd a kormányzásra készülő Fidesznek szembenéznie a magyarországi cigányok körül kialakult válsághelyzettel. A megoldást nehezíti majd az is, hogy sem maga a polgári párt, sem a jobboldali média nem a kedélyek lenyugtatásával tűnt ki eddig. A magyarországi szélsőjobboldalnak az elmúlt négy évben különösebb nehézség nélkül sikerült magához vonnia a cigányokkal kapcsolatos témákat; a dolog mára oda jutott, hogy semmiféle, a romákat érintő kérdés vagy esemény (legyen szó családtámogatásról vagy súlyos testi sértésről) nem képes kiszabadulni a szélsőségesek által meghatározott értelmezési keretekből. Ehhez a nagypártok is igazodni látszanak: a Jobbik, valamint a "munkáért segély" bevezetéséről elhíresült Szepessy Zsolt monoki polgármester rendpárti szólamaira immár a Fidesz és az MSZP választási programja is több ponton emlékeztet. Az oktatási minisztérium esélyegyenlőségi vezetőjének, Borovszky Tímeának a kezét a szocialista vezetésű tárca anélkül engedte el, hogy közben egy percre is kiállt volna a főosztály által végzett munka mellett, a Fidesz romaintegrációs zsákutcát emleget, miközben a polgári sajtó és önjelölt megmondóemberek a politikailag korrekt beszéden s a munkájukat végző jogvédőkön köszörülik a nyelvüket, mintha bizony bármiről ők tehetnének.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inkvi
@csutak: 1 beutalóval? Csak nincs valami jó ismerősöd? Vegyük be a Fletót is, meg lesz az úti-party és írunk blogokat!
csutak
@inkvi: Nem bánom, de ragaszkodom Viktorhoz is, jobb négyesben ultizni:)
inkvi
@csutak: Mert a kibicnek semmi sem drága! :)
bigyibogyo
@cadmagician: Azokra aki szánt szándékkal egy rasszista, agresszív söpredék jelmezébe bújik, és balhéknál feszültség keltésen kívül nem csinál semmit.
magyarszív
Hát ma elég érdekes beszélgetésem volt egy álláskeresővel. Volt egy komoly szívműtéte, ami miatt elvileg nyugdíjazni kellett volna. Nos, mivel valami gyógynövényes italt fogyasztott, amitől jobbak lettek a leletei, így nem nyugdíjazták, hanem beküldték a melóba. Persze nem bírta fizikailag és felmondott. Azóta nem talált munkát. bejárt minden jogi utat, végül az emberi jogvédőknél kötött ki. Ők felmérve a helyzetet ennyit közöltek: Sajnálják, de ha a kisebbséghez tartozna, akkor tudnának segíteni, így nem!!!!!

Szóval ki is van szar helyzetben, ha tényleg nincs kilátása??? A magyart nem védik a jogai??

magyarszív
Sajnos nem tudtunk neki munkát biztosítani, mivel más területen dolgozott! A szívem szorult el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok