Végletekig hiszterizált közhangulatban kell majd a kormányzásra készülő Fidesznek szembenéznie a magyarországi cigányok körül kialakult válsághelyzettel. A megoldást nehezíti majd az is, hogy sem maga a polgári párt, sem a jobboldali média nem a kedélyek lenyugtatásával tűnt ki eddig. A magyarországi szélsőjobboldalnak az elmúlt négy évben különösebb nehézség nélkül sikerült magához vonnia a cigányokkal kapcsolatos témákat; a dolog mára oda jutott, hogy semmiféle, a romákat érintő kérdés vagy esemény (legyen szó családtámogatásról vagy súlyos testi sértésről) nem képes kiszabadulni a szélsőségesek által meghatározott értelmezési keretekből. Ehhez a nagypártok is igazodni látszanak: a Jobbik, valamint a "munkáért segély" bevezetéséről elhíresült Szepessy Zsolt monoki polgármester rendpárti szólamaira immár a Fidesz és az MSZP választási programja is több ponton emlékeztet. Az oktatási minisztérium esélyegyenlőségi vezetőjének, Borovszky Tímeának a kezét a szocialista vezetésű tárca anélkül engedte el, hogy közben egy percre is kiállt volna a főosztály által végzett munka mellett, a Fidesz romaintegrációs zsákutcát emleget, miközben a polgári sajtó és önjelölt megmondóemberek a politikailag korrekt beszéden s a munkájukat végző jogvédőkön köszörülik a nyelvüket, mintha bizony bármiről ők tehetnének.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csutak
Nem vagyok szociológus, csak a romákat ismerem.
Nélkülük - azaz szándékuk nélül! - róluk dönteni a többségnek felér egy társadalmi öngyilkossággal!
cadmagician
azt kell mondani hogy ejnye bejnye. és jó lesz.
bigyibogyo
@cadmagician: Vagy meg kell szabadulni a feszültség fokozó elemektől és könnyebb lesz kijavítani az elmúlt 20 év téves kisebbségi politikáját.
Csizmás Kond
@csutak: Nem róluk kell dönteni, hanem egy olyan törvényről, ami mindenkit kötelez az emberi viselkedésre és visszatántorít a bűnözéstől.
cadmagician
@bigyibogyo: azoktol akik lopásra és testi erőszakra kényszerítik a szegény kisebbséget. ugy van. a jobbik monnyon le!!!!...
csutak
@Csizmás Kond: Nem lehet kriminalizálással megoldani társadalmi kérdéseket!
Vagyis: tévúton jársz.
cadmagician
@csutak: mikor a matiz nagypapa mondta, hogy miaz a 3 év a bötönbe, há leüli a wécén. ergo nem elrettentő a 3 év. be kell rakni 15 évre. majd meggondolja, meddig ül a wétén az a jó, hogy mindenki mondja mi a nem jó. holott amit eddig csináltak, az se volt jo. azt mondja már meg valaki mi a jó, hogy kéne csinálni...
Csizmás Kond
@csutak: Szerintem meg amíg szigorúbbak voltak a törvények kevesebb bűnözés volt.
Sőt a börtönben is dolgoztatni kellene, legalább addig, amíg ledolgozza az okozott kárt az eltartása mellett.
Január
Egy biztos felülről diktálni nem lehet, szükséges az érintettek bevonása, de meg kell nézni kit vonnak be, nem lehet kecskére bízni a káposztát - mert jó néhány romavezető is csak a sajátzsebe megtömésével van elfoglalva. Ha annyira jó a hódmezővásárhelyi iskolai integráció, akkor azt kellene elterjeszteni országosan, de az is lehet hogy ennek csak a sajtója jó.
Mindenképpen nem rövidtávú feladatról van szó, és azért tenni is kellene a retorika mellett, mert az idő halad, a mai 8 éves gyerekek 50%-a roma - és nem is sokára felnőttek lesznek.
csutak
@cadmagician: & @Csizmás Kond: Ne mellé beszéljetek, mert amit írtatok azok nem érve egy komoly vitában.
Nem a büntetés hossza, hanem az elkövetés és az ítélet kiszabása ami itt lényeges!
Nem én mondom, hanem átvettem a hozzáértő véleményét.
Mert hiába kap majd valamikor öt évet, ha addig is bűnözhet nyugisan.
Ma lop, holnap már ül no ez már érdemi lenne!
inkvi
Recept van, de azt ki is kellene váltani és beszedni, kevés vízzel! Itt megfeneklik a dolog!
csutak
@inkvi: Vizet igyonak, mint az állatok?
Csizmás Kond
@csutak: Jó akkor legyen úgy...lopott ?...csutakra a fejét.....:)
cadmagician
@csutak: hozzáértőktől ments meg uram mindet. :D eddig vhogy a hozzáértők nem nagyon teljesítettek. ahhoz meg nem kell érteni, hogy lássuk, hogy valami nem jó...
csutak
@Csizmás Kond: Én ismerem őket, ezért nem írok hülyeségeket össze, vissza - ezügyben.
csutak
@cadmagician: Tudod, én nem tudok operát írni, de megmondom ha hamisan énekel az operista!
Túl egyszerűsítjük a dolgot itt, de hidd el, hogy sokkal bonyolultabb sajnos, hogy itt és most mi ketten megoldhassuk:(
inkvi
@csutak: Én is ismerem! Nem annyira, mint Te, az igaz! Sőt, én csak néhány elkülönült csoportját. Azokból is területileg behatárolt - régi vajdasági - néhány száz fős összetartó közösséget. Gondolom, Te sem vagy tájékozottabb, ha az országos szintre gondolsz!?
Nagy politikusaink viszont átfogóan látják a kérdést és arra fogják megadni a választ!!!!

Szerencse, hogy bezárták a Hárshegyet, mert szerintem egy beutalót kaphatnék jutalomból!?
inkvi
@csutak: Az előzőt a 16 44-re írtam!
csutak
@inkvi: Semmi gáz, akkor ketten lennénk:)
inkvi
@csutak: 1 beutalóval? Csak nincs valami jó ismerősöd? Vegyük be a Fletót is, meg lesz az úti-party és írunk blogokat!
csutak
@inkvi: Nem bánom, de ragaszkodom Viktorhoz is, jobb négyesben ultizni:)
inkvi
@csutak: Mert a kibicnek semmi sem drága! :)
bigyibogyo
@cadmagician: Azokra aki szánt szándékkal egy rasszista, agresszív söpredék jelmezébe bújik, és balhéknál feszültség keltésen kívül nem csinál semmit.
magyarszív
Hát ma elég érdekes beszélgetésem volt egy álláskeresővel. Volt egy komoly szívműtéte, ami miatt elvileg nyugdíjazni kellett volna. Nos, mivel valami gyógynövényes italt fogyasztott, amitől jobbak lettek a leletei, így nem nyugdíjazták, hanem beküldték a melóba. Persze nem bírta fizikailag és felmondott. Azóta nem talált munkát. bejárt minden jogi utat, végül az emberi jogvédőknél kötött ki. Ők felmérve a helyzetet ennyit közöltek: Sajnálják, de ha a kisebbséghez tartozna, akkor tudnának segíteni, így nem!!!!!

Szóval ki is van szar helyzetben, ha tényleg nincs kilátása??? A magyart nem védik a jogai??

magyarszív
Sajnos nem tudtunk neki munkát biztosítani, mivel más területen dolgozott! A szívem szorult el!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.