A múlt heti Construmán mutatkozott be teljes életnagyságában az Autonóm Ház. Egy olyan önellátó épületről van szó, amely a hálózatoktól (víz, gáz, villany, csatorna) függetlenül rendkívül takarékosan működik, igényeit a természet megújuló forrásaiból nyeri. Ertsey Attila építészmérnök, a Magyar Építész Kamara alelnöke már jó 10 éve publikálta elképzeléseit az önellátó családi házról. Remélhetően a klímavédelem és környezettudatos gondolkodás előtérbe kerülésével az Autonóm Ház nagy siker elé nézhet

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bigyibogyo
A led világítás komolytalan egyelőre, nem elég meleg a fénye
A víz szűrésből keletkező szennyeződéssel mi történik?
Télen van -e elég ereje a napelemeknek, tekintve, hogy kevesebb ideig süt a nap, és a hó is eltakarja a tető lévőket

Így elsőre ennyi
ria677
@bigyibogyo: persze értem a kíváncsiságod, de szerintem az a bizonyos Magyar mentalitást hallom ki belőle. Ami új, abban nem bízunk. Ezért nem lehet senki itthon próféta, majd külföldön kell ez is.

Én már sokat hallottam ezekről az új "ökoházakról", nagyon jónak tartom az ötleteket, ezt a szerencsétlen bolygónkat már illene védenünk, és még a pénztárcánk is jobban járna, csak egyetlen egy bajuk van, a kis jövedelmüeknek ez megfizethetetlen, pedig pont ott lenne igazán szükség rá, ahol kevés a jövedelem.
bigyibogyo
@ria677: Nem. Én nagyon rég vágyom ilyenre. Még gyerekkoromból, mikor olvastam iylenről egy scifi regényben.
Teljesen jó ötletnek tartom. De pl a víz tisztítás házilag (és nem házilag is) csak vegyszerekkel lehetséges tudtommal, és marad után is veszélyes hulladék.
Ezért tettem fel a kérdéseket. Mert jól hangzik, de mintha a negatívumok kimaradtak volna és ugye a tisztázatlan kérdések
csutak
@bigyibogyo: Én láttam ilyen kivül-belül Weiterstadtban.
Még ott is rettenetesen drága a technológia, DE nem kér energiát a hálózat felől sem világításra sem fűtésre.
Akinél én jártam, az a Frankfurt am Maini reptér egyik vezető mérnöke, tehát volt hozzá türelme, energiája és persze hozzáértése a megterveztetéshez és a korrekt kivitelezéshez.
Ezt itthon nem tartom kivitelezhetőnek, mert itthon csak azt lopják ki, ami egyébként nem látható, azaz szinte midnent:(
bigyibogyo
@csutak: Aszem Asimov álmodott ilyet :)
De már a Nautilus is hasonló volt
Mindenképp ez a jövő, csak még távoli. de az unokám már ilyen önfenetartó házat fog kapni nászajándékba ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.