Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere szerint Debrecen fejlesztéseit éppen a budapestiek jövedelemadó-befizetéseiből finanszírozzák, amiért járna egy köszönet. Demszky arra reagált, hogy Kósa Lajos gyurcsányizmusról és demszkyizmusról beszélt.

Forrás: civishir.hu
Feltöltő: Bretzky99
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bretzky99
Demszky, te azt hiszed, hogy vidéken senki nem fizet adót???? Több mint nyolcmillióan nem Budapesten élnek, te Demszky. Ez eddig nem tűnt fel???
szaboria
@Bretzky99: Csak sajna a vidékiek sokkal kevesebb adót fizetnek összességében nézdmeg az APE adatait.
inkvi
Talán azt mondhatná el, hogy Budapest jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó! Nem akarom leírni, hogy mit, mivel hasonlítson össze!
Nemezis
@szaboria: Csak sajna vidékre sokkal kevesebb pénz kerül összességében.
szaboria
@Nemezis: Ebben van igazságod: de azért Pécs és Debrecen, Szeged elég tisztességesen kapott annak dacára, hogy Debrecen nem fideszes város.
szaboria
Bocs Debrecennél a nem szó nem kell.
inkvi
@szaboria: Mindenki kap előre leírt számítás szerint: én úgy tudom!
inkvi
@szaboria: Nem tök mindegy! Nem szabadna kategorizálni! Nincsenek pártos városok! Nemzeti összefogás van! Tudom nehéz ezt megszokni, a berögződést elfelejteni!
szaboria
@inkvi: Majd meglátjuk öszel,mert sajnos voltrá példa amikor a fidesz volt hatalmon akkor sok MSZP,Szdsz-es önkormányzatok hiába pályáztak.nem nyertek.Ez még csak egy új kifejezés a nemzeti összefogás meglátjuk mi sülki belőle.
csutak
@inkvi: Szeretném megérni azt az időt, amikor igazad lesz!
Nemezis
@szaboria: Debrecen nem fideszes város? Miért, talán Kósa az MSZP alelnöke?
Nemezis
: @szaboria: Ja, már látom a nemet.
Csizmás Kond
@szaboria: "Csak sajna a vidékiek sokkal kevesebb adót fizetnek összességében nézdmeg az APE adatait."
Ezek szerint akkor a vidékiek másodrendű állampolgárok ?
szaboria
@Csizmás Kond: Nem azt állitottam csak a tényeket az első hozzászólónak.
Major Betty
Demszky unoka testvére Hagyó ezért kussolt mindenről
Csizmás Kond
@szaboria: De a tények szerint, aki nem egyformán adózik az nem egyenlő....
luciferi
@Csizmás Kond: ha jól tudom, akkor az őstermelő évi 7 milla bevételig nem adózik. Én viszont még 20 ft. bevétel után is adózok. Hm?
Csizmás Kond
@kevijeni: A törvényeknek megfelelően mindenki adózik valamilyen formában, ahogy az elő van írva....a törvények pedig mindenkire egyformán vonatkoznak, és azok értelmében mindenki egyenlő.
Az őstermelő maga állítja elő az adózáshoz szükséges összeget, a szerződött alkalmazott pedig csak szakmai tapasztalatot használ fel.
luciferi
@Csizmás Kond: de nem állítja elő! Nagyon ügyel rá, hogy az adó határ alatt legyen a bevallása! Ellenben egy bármilyen más irányú vállalkozónak 20 ft. után is adót kell fizetni.
Csizmás Kond
@kevijeni: lehet vitatni...viszont hány igazi őstermelőnek van kacsalábon forgó palotája, és hány 20 ft. adót valló másfajta vállalkozónak ?
luciferi
@Csizmás Kond: na, ez most öngól volt! Nézzél körül a falvakban, kisebb városokban. Persze ne csak keleten. És el fogsz csodálkozni, hogy kiknek van a legszebb házuk. Bár sztem tudod a választ.
Dr.luigilongo60
@kevijeni:
Hát ez az.
A zemberek egy része és az apeh csukott szemmel járnak, tán nem véletlenül.
Csizmás Kond
@kevijeni: Körülnéztem, amit meg láttam az nem az amit te képzelsz. Most akkor én kérdezlek, hány epertermelőnek, dinnyetermelőnek, krumplitermelőnek, tejtermelőnek (úgyértve tehéntartó gazdának), disznó hízlalónak, libatenyésztőnek láttál nagyobb, gazdagabb, cifrább házat, hajót, repülőt, mint zugügyvédnek, ócskavas lerakat tulajdonosnak, ócskavas begyűjtőnek, csődöt bejelentő válalkozónak, tanácsadással foglalkozó társaságnak....mindezeket persze leellenőrizve az adóhivatalnál bejelentett jövedelmük szerint.
Ha nézted a tv. gondolom tudsz az idei katasztrófákról is, gondolod, hogy mindez az őstermelőknek kedvezett ?...és végignézve szintén a tv-ben a korrupciós ügyeket, egy sem szól az uborkatermesztőkrül, inkább az ilyen olyan vállalkozókról....
luciferi
@Csizmás Kond: úgy tűnik, hogy elbeszélünk egymás mellett...no nem baj,....majd legközelebb..
Zsoel
Napra pontosan 10 évvel ezelőtt jártam Debrecenben, és már akkor is klasszisokkal szebben nézett ki, mint Budapest: tiszták voltak az utcái, szépek a közterei, fel voltak újítva az épületei, új villamosok és buszok jártak az utcákon. A főváros a (nemcsak fizikai, de szellemi) közállapotokat tekintve azóta szinte csak romlott, Debrecen pedig dinamikusan fejlődik (bár nem tudom, hogy ez kizárólag csak Kósának köszönhető-e). Úgyhogy csak húzd be füled-farkad, Demszky, van még öt hónapod, utána pedig takarodj a ... oda! Ideje lesz, ha elhúzol végre a főváros éléről, mert nálad csak jobb főpolgármestere lehet Pestnek.
Zsoel
Még annyit, hogy jobb helyeken, például tőlünk nyugatra, a polgármesterek 2-3 ciklus után maguktól félreállnak, hogy lehetőséget adjanak azoknak is, akik más szempontok szerint esetleg jobban tudnák végezni ezt a munkát. Budapest örökös főpolgármestere ezzel szemben húsz éven át két kézzel kapaszkodott a pozíciójába, miközben röhejes módon nem is a "világvárossá" tett Budapesten lakott. Most is csak azért nem indul már a címért, mert tisztában van (ahogy szerintem már 4 évvel ezelőtt is tisztában volt) vele, hogy ebből már eszméletlen nagy bukás lenne.
luciferi
@Zsoel: tán itt laksz Pesten? Nem védem a Demszkájt, de azért itt is szépült sok minden. Meg persze csúnyult is, (metró ép., Margit híd felúj., stb) de a csúnyulás után mindig a szépülés jön.:)) Ezt fogja a Tarlós elvtárs learatni. Ja, én meg nem szeretném követelni egyik városban, vagy faluban sem, hogy ki legyen a polgi, ha nem lakok ott. Az kicsit olyan....izé, na.
marlin
Debrecenben olvastam egy teherautó hátulján:
"Nem vagyok részeg, csak a "Pedálhős Kósa" kátyúit kerülgetem."
inkvi
@csutak: Ne légy negatív!

@kevijeni: Tök mindegy! Kit érdekel, hogy a xart a fossal hasonlítja a Demszky. Bár a fővárosi kutyaxart, ha takaríttatná; de ne legyek ennyire követelőző; elég lenne, ha a Tanácsházán kisöpörte volna a ganét: azt sem tette meg! Felvette a nagy lóvét és most a Rendőrség, ügyészség, bíróság fog helyette takarítani. Megérdemelné, hogy őt is (ki) majd (be)takarítsák.
luciferi
@inkvi: A kutyaxart nem neki kellene felszedni, hanem a sok hülye kutytulajnak! A többiben kivételesen igazad van!:)
inkvi
@kevijeni: Nem kell a kutyának az utca kövezetére xarni, mert hiába szedi fel a tulaj; a fertőzés egy része ott marad és száll a légy ... A FőPM hozzon rendeletet, vagy kérje a trv. alkotókat trv-k gyártására és szervezze meg, hogy érvényt lehessen szerezni! Vegye magához a KtérFennneket és csináljon rendet! Ha erre képtelen, akkor söprögesse az utcákat!
csutak
@inkvi: ma, 17:33
Mihez képest negatív?
inkvi
@csutak: Megéled! Erre mondtam! 4 év és itt van a Kánaán!
mandiner
Szóval ott fizetnek több adót az emberek ahol több a munkalehetőség, és ahol magasabbak a bérek! Meg lehet nézni a Bp vidék viszonylatot, pont tegnap jelent meg a besorolás a települési átlag jövedelmekről! Az első 20-ban van 12 Bp-i kerület, meg öt agglomerációs település mint Budaörs, Budakalász, Telki, Solymár, Nagykovácsi stb! Ha megtalálom belinkelem!
inkvi
@mandiner: Nem a munkás kerületekben van a sok zsozsó Bp-n, hanem ott, ahol a komálósok vannak! 1.; 2.; 5.; 12. kerületek! Ebből is látszik, hogy a kétkezi munkát háttérbe szorítja a nyelvelés! Felsőbb tízezer kísért! Ez az igazi lenyúlás; nem a Hagyó-féle piti ügylet! Ez kerül nekünk havonta 100 milliárdokba! Ezt kell a FIDESZ-nek megszüntetni a tisztviselői gárda nagy részének munkába állításával! Mindenki mesélhet: itt folyik el az arany-tík arany tojása!

luciferi
@inkvi: "itt folyik el az arany-tík arany tojása!"- a fütyesz kosarába, sej, haj!:))
mandiner
@kevijeni: ??? Szerinted oda folyt 8 éven át??
luciferi
@mandiner: igazad van! A fideszes kerületekbe csak 4 éve. És majdnem mindegyik az! Egyébként hjumornak szántam, de vehetjük komolyan is.:)
inkvi
@kevijeni: Vigyázz! Ezek MSZP-s korifeusság adatai!
De jó az ötleted! Most befolyik a FIDESZ kosarába ahonnan visszakerül a néphez!

www.youtube.com/watch?v=3GsvlXoOM9E

Ajánlom figyelmedbe a KFT dalát!
Zsoel
@kevijeni: Alapjában hál'istennek, nem, de egy-két évet lehúztam ott, és manapság is fel szoktam még járni néha. Egy pillanatig sem mondom, hogy semmit nem fejlődött a város, de összességében erősen a hanyatlás jeleit látom - és ebbéli véleményemet erőteljesen alátámasztják a pesti lakos(!) ismerőseim is, akik igencsak hasonló állásponton vannak, tekintve, hogy ők a bőrükön tapasztalják azt, amit én szerencsére csak távolról kell hogy nézzek.
Különben meg én sem akarok beleszólni egyetlen település életébe sem, de azért Budapest helyzete egy kissé mégis más; elvégre a fővárosunkról, Magyarország első számú településéről van szó, amely nemcsak a pestieké, hanem egy kicsit mindnyájunké, magyaroké is. De még így sem akarom megmondani, hogy ki legyen a polgármester, csak azt, hogy ki NE legyen többet, és sajnálom, de ez a személy Demszky Gábor.
luciferi
@inkvi:" Most befolyik a FIDESZ kosarába ahonnan visszakerül a néphez!"

Mindig meg tudsz nevettetni! Pedig elég ramatyul vagyok, ezt külön köszönöm Neked!

inkvi
@kevijeni: Nem a 20 04-re írtam az előzőt!
inkvi
@kevijeni: 20 12: Nincs Fideszes kerület! Itt jövedelemről van szó és nem pártszimpátiáról! Tényleg nem vagy jól! Javulást kívánok Neked barátom!
luciferi
@Zsoel: Demszky nekem sem fog hiányozni, elhiheted. De(!) nem ő volt a főördög itt Pesten!
inkvi
Szerintem a debreceni sokkal jobb a virslinél!
luciferi
@inkvi: debizony van fideszes kerület! Egyes egyedül a kis csipás Rogán mondta, hogy az általa irányított kerület minden(!) lakosának szeretné az érdekeit képviselni. Nőtt is a szememben, legalább 2 centit. A többiek szigorúan pártkatonaként polgármesterkednek. Ez biza így van, ha tetszik, ha nem.
luciferi
@inkvi: a debreceni tele van mócsinggal!
inkvi
@kevijeni: 20 19: Talán tett is valamit?! Parkolási monopolium ..........

@kevijeni: 20 20: Volt! Mert lesz remélem minellenőrzés, ha eltüntetik ezt a beágyazott fogyérdekvéd-et!
mandiner
@kevijeni: Van is min rágódnod látom((
luciferi
@mandiner: a szentjános bogarad kezdte! Világít, mert párzási idő van. Úgyhogy figyelj!:)))
inkvi
@mandiner: Van! 4 fogam van, hasonlítok a Demszky Metrójára!
inkvi
@mandiner: Küldj a Jeninek világító bogarat, hogy tudjon tájékozódni a sötétségében! Nem esne jól, ha a negró világítana a szájában!
inkvi
@mandiner: Bár, ha bogaras, akkor már reménytelen eset. :(:(:(
luciferi
@inkvi: mandíner léptetett elő Téged szt.jános bogárrá!! Becsüld meg!
inkvi
@kevijeni: De hiába világítok egyeseknek. :(
luciferi
@inkvi: és csak párzási időben világítasz ráadásul! Minő blama.
inkvi
@kevijeni: Akkor állandóan! :):):)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.