Megállíthatatlanul menetel tovább a svájci frank az euróval szemben, ahogyan az elmúlt napokban, úgy ma is újabb történelmi csúcsot döntött. Az alpesi valuta drágulása a magyar devizahiteleseknek nagyon rossz hír, hiszen nemcsak az euróval, hanem a forinttal szemben is felértékelődik a frank: a devizapiacon már 205 forint fölött van az árfolyama.

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moncsi
hát mi vállaltuk tul magunkat : mert hát kell az uj autó a szomszédok és a rokonok miatt
kell a nagy ház az ilyen olyan lakás mert a sogorom öccsének még ilyenje sincs pufff most meg vakarozunk? de sebaj a szomszéd azota is rágja a kefét az uj autónk láttán :D
mégha bele szakadunk akkor is megvesszük ..... persze hitelre mert soprolni azt nem tudunk
Kakastoll

Csak az szív aki fejetlenül vett fel hitelt.
Január
@moncsi: Képzeld el 2,5 év alatt csak 33%-al emelkedett a svájcifrank árfolyama, ami jórészt nem a hitelfelvevők hibája.
Igen, bizonyára volt olyan hitelfelvevő, aki hasonlóan gondolkodott, mint az általad leirtak.
De Tedd a szivedre a kezed, - amikor ezeket a hiteleket felvették többféle hitelből lehetett választani, akkor a CHF volt a legolcsóbb - Te melyiket választottad volna?
Én inkább hibáztatom azokat a bankokat és kereskedőket, akik úgy rászálltak a vevőre, hogy lélegzethez sem jutott. A bankok ugyanis a hitelezésből is élnek, és bizony adták a hitelt mindenkinek, mindenfajta hitelképesség vizsgálat nélkül. Hibáztatom a politikai vezetést, hogy ennyire rászabadították a kapitalizmus hiénáit a szocializmusban szocializált emberekre, mert ezeknek az embereknek minimális pénzügyi ismerete sem volt.
Kérdem én, ki tudta 3 évvel ezelőtt, hogy ilyen válság fog kialakulni, igaz ezt a válságot már jobb helyeken rég elfelejtették, kilábaltak belőle, míg itt még évekig ez lesz a retorika témája.
Hibáztatom továbbá a politikai haszonszerzés céljából meggondolatlanul nyilatkozókat, mert ez is 10 Ft-al vitte fel a svájcifrank árfolyamát - sajnos a tanulópénzt - hogy hogy, és mit lehet nyilatkozni - megint csak a CHF hitelesek fizetik.
És nem uitolsó sorban hibáztatom még pedig az elmúlt 20 évben regnált politikai vezetőket, akik kiárúsították az országunkat potompénzért, mely eredményeként lett gyenge államunk, amely nem tudja megvédeni az állampolgárait.
Dr.luigilongo60
@stirlitz: Senki nem kényszerített, ez így van, csak Én nem ácsingózok az állam segítségére.
Az a legérdekesebb, hogy most azok törnek pálcát a devizehitelesek felett, akik a Gyurcsány kormány alatt könnyeket ejtettek értük és az állam beavatkozását követelték.
barnan
A jelenlegi helyzetet nem lehetett előre látni. Azon időben, amikor tömegesen kerültek felvételre a CHF kölcsönök, az akkori viszonyokat mérlegelve kellett dönteni, s akkor logikusabb lépésnek tűnt CHF-ben eladósodni, logikusabb, mint forintban. Nem véletlenül. Aki nem rendelkezett családi támogatással, megfelelő önerővel, lakáshoz sem takarékoskodással sem forint hitellel nem juthatott volna. Két lehetőség volt sok esetben: CHF hitel saját lakással párosítva vagy semmi (illetve albérlet, alias pénzkidobás helyből a teljes lenullázódásig, ahol lehetőségként ez felmerülhetett). Sokan a takarójuk végéig nyújtózkodtak, természetesen nem jókedvükben. Családot eresz alatt, fészekben nem lehet minden esetben felnevelni. S persze voltak azok, akik nem a szükséges minimumot célozták meg, de ez egy másik történet, kevésbé megérintő, de ez is sajnálatos.

Egy megoldás van. Egy olyan erős gazdaságot építeni, ahol nem jelent gondot családot alapítani, fenntartani. Azok, akik ott fent vannak, voltak az elmúlt húsz évben, fizikailag ez problémát nem jelentett, nem érezték át ennek húsbavágó súlyát (többségükben). HÚSZ ÉV. Egymás előtt "túrják" a talajt jelenleg is, egy külön világban, ahelyett, hogy egyesült erővel felrángatnák, felrángatták volna ezen országot, megcélozva az EU átlagot alulról. Persze ezt megtehették, mert megvolt/van hozzá a szükséges asszisztencia, sokszor bólogatunk, tapsolunk mindenhez. Színházi produkciónak nem utolsó, de ezen ingyenjegy nem CHF konvertibilis. Jó lenne politikai ambícióktól mentes szakértőket látni a tisztelt házban minden oldalon, akik mentesek a hátsó szándékoktól, akik nem félnek elveszíteni a következő választásokat, átérzik lehetőségeik felelősségét, akiket a kompromisszumok keresése és nem a gáncsoskodás jellemez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.