Úgy tűnik idén nyáron az Orbán-kabinet nem nyaral, a sok kormányzati teendő mellett teljes gőzzel folynak a Nemzeti Ellenőrzési Hatóság (NEH) felállításának előkészítő munkálatai is. Az APEH és a VPOP összevonásával új hatóság jön létre, melynek meg kell határozni működési kereteit, feladatát és hatáskörét, végül személyi állományát is át kellene szervezni.

Forrás: adohirek.hu
Feltöltő: adohirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
inkvi
@szaboria: Mire válaszoltál? Én nem emlegettem a Pokornyit!

@Don Quijote: Google írta? Akkor nem dicsérhetlek meg, pedig nagyon tetszett a választékos szöveg! :(:(:(
Don Quijote
De látom Téged csak az Gyurcsány érdekel,mit mondok az sajnos a füledig nem jut de elnézem neked mert .....na nem folytatom az éneketmert meg leszek gyanúsítva:PP
inkvi
@Don Quijote: Megemlítettem én Gyurcsányt? Honnan veszed?
Engem csak a majom érdekel!
adohirek
Eddig is nagy volt az APEH arca, ha még nyomozati jogkört is kapnak, akkor mi lesz? Adósok börtönének visszaállítása?
varadipal
Ezt az összevonást 1995 óta tervezik. Nincs tisztázva, mi lesz a fegyveres rendvédelmi szervként funkcionáló VPOP állományának korkedvezményével, ki viselhet fegyvert az összevonás után, lesz-e hatásköre az ügyészségnek a nyomozati ccselekméynek felülvizsgálatára, és sok egyéb más személyi és gazdasági kérdés.
Az EU vámtörvénye meghatározza, hogy az egységes vámterületen milyen hatóságoknak milyen ellenőrzési jogköre van, megnevezi a vámellenőrzésre jogosult hatóságot, és emellett létezik egy nemzeti vámtörvény, mely jelenleg nem ellentétes az EU vámkódex előírásaival. Van itt dolog még bőven, egy nyár csak a fecske növekedésére elég.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.