Úgy tűnik idén nyáron az Orbán-kabinet nem nyaral, a sok kormányzati teendő mellett teljes gőzzel folynak a Nemzeti Ellenőrzési Hatóság (NEH) felállításának előkészítő munkálatai is. Az APEH és a VPOP összevonásával új hatóság jön létre, melynek meg kell határozni működési kereteit, feladatát és hatáskörét, végül személyi állományát is át kellene szervezni.

Forrás: adohirek.hu
Feltöltő: adohirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ezeket ha összevonják lesz ne mulass! Az ÁVH liberális kisdednevelde volt ehhez képest!:-(
adohirek
A nyomozati jogkör azt is jelenti, hogy nem kell az ügyfelet előzetesen tájékoztatni, ha viszgálatot kezdenek ellene. Valószínűleg a vagyonosodási vizsgálatok ismét előtérbe kerülnek.
csutak
@adohirek: Ugye Orbánnal és Pintérrel kezdik?
szaboria
@adohirek: Igen denem a csokos haveroknál hanem a kis embereknél.
@csutak: Ne álmodozz most az ilyen álom nem valósul meg.
@kevijeni: Nyertél csak más nevet adnak a gyereknek minden kezdődhet előről amit annó abba hagyott a fidesz.
inkvi
@szaboria: Tévedsz! A rutin ellenőrzéseket computerrel sorsolják. Ha jól emlékszem, akkor Orbánt jó néhány éve ellenőrizték és minden gilt volt (de lehet, hogy másik nagy embert ellenőriztek).
szaboria
@inkvi: Ne higyél a meséknek miden adóügyintéző jelezi a fönökségnek ha kirivóhibát észlel és a fönökségdönti el kithivnakbe. Sokszor voltam ismerőseimmel az ellenőrzéskor.Csak egy pl.a fiam vállalkozó volt a plusz befizetését véletlenül minuszba tették 3 évig görgeték mire egy főosztályvezetővel tudtuk csak rendbe tenni.A röhely az volt amikor elötte arra szólitoták fel azért a késedelmi kamotott fizesse márbe. Ekkor mentemén vele el és sikerült is helyre tenni .Aki meg nemért hozzá azt meg jól megszivatják.
inkvi
@szaboria: Ügyes vagy! Én nem is megyek utána: nekem is tartoznak; de a végén bebizonyítják, hogy én vagyok a hunyó, mert náluk a pénzem és azzal csak bajuk van, mert kezelni kell!

Félre értettél! Én nem a kirívó hibákról beszéltem, hanem a "rutin" ellenőrzésekről!
Dr.luigilongo60
@inkvi: Képzeld el, hogy ülsz egy gépnél az APEH-nél, megnyomod az entert a sorsoláshoz.
Kidobja,hogy Galambházi Bölömbér.
A főnököd megszólal a hátad mögött, oda nem.
Ez ilyen egyszerü.
adohirek
Az APEH-nél sok irigy ember dolgozik, akik nehezen viselik, hogy vállalkozók többet kereshetnek, mint ők. Ráadásul még egymást is erősítik ebben a meggyőződésükben. Ezek a veszélyesek, ezek azok, akik miatt sok vagyonosodási vizsgálat végződött családi drámával. Az ilyen emberek semmilyen munkahelyre nem valók. Sajnos többségben vannak.
szaboria
@luigilongo60: Fején találtad a szöget.
szaboria
@inkvi: Pedig egyszerű én af őosztlyvezetővel azt közöltem Önök vannak miértünk és nem forditva a mi adóforintjaikból vann az Önok fizetése úgy meglepődőtt, hogy semmi percalatt intézkedett .Igaz jótanitó mesterem volt amikor tanultam 1987 ben az adózásrendjét.
Dr.luigilongo60
@adohirek: Csak az az érdekes, hogy a vállalkozóknak könyvelő cégek alkalmazottai ugyanezt látják.Ők aztán igazán a sürüjében vannak és látják a trükközések, csalások százait.
Hallottam már bicskanyitogató történeteket, nem keveset.
Szerintem egy ember sem mosolyogna hozzá, ha könyvelőként dolgozik valakinek és azt látja, hogy az illető az Ő fizetésének a többszörösét keresi de kevesebbet adózik..
inkvi
@luigilongo60: 08 24: Rossz a tapasztalatod; Te is mindenben a simlit látod. Én azt gondolom, hogy tisztességes, becsületes emberek többsége dolgozik az APEH-nál: szinte nincs is korrupció, illetve néhány kis ember néha hibázik; a nagyok sosem. Szerintem a kisorsoltakról a gépben kitörölhetetlen lista van és azokat ellenőrizni is kell nekik és aláíratni a pácienssel, hogy megtörtént a kontroll! Van még becsület!!!!!!!!!!!!!!

@szaboria: 08 31: Lásd előző LL-nek írottakat!

@szaboria: Az adózás rendjét folyamatosan kell tanulni, ha az embernek cége van. Mint magán személy is jó, ha tudja az ember. Szövevényes világ az biztos!
szaboria
@inkvi: A fiamék miat én is minden évben megveszem a kiadott adójogszabályokat. Mert ebben az egyben nem lehet lemaradni. A másik LL-nek irottakhoz csa annyit APEH ellnörtől hallotam nem mindig azt ellenörzik az is csak egy kis idieg müködött a sorsolás. A boltokat is úgy ellenőrzik kiadják az utca nevet és azon mennek végig.A menyemet aznap azért nem tudták ellenőrizni mert ben voltam a boltba és mindkét ellnört ismertem betelefonáltak , hogy személyes ismeretség van és azt mondát ott ne ellenörizzenek és rá 3 napra mások mentek ki.
inkvi
@szaboria: Meglepsz! Akkor leváltani az egész bagázst! Megbüntetni őket! Vagy elverni a port a szabály alkotókon! Pont az ösmerettség a jó, hiszen akkor biztonságosabb a "kenyés"!
szaboria
@inkvi: Na ez a baj,hogy sokan igy gondolkodnak ezért tart itt az orzág ahol most van. Az aki kiakarja használni igy az ismeretséget a legnagyobb csaló a szememben .Ja csak megjegyzem nemtalált a másik két ellenőr semi hibát.
inkvi
@szaboria: Ez már gyanús! Szóltak nekik, hogy ösmerős: hunyjátok be a szemeteket!

Nem vetted észre, hogy fehér bottal jöttek???????????
szaboria
@inkvi: Akkor már nem voltam pesten . Mindent leellenőriztek kár ezen lovagolnod.
furfang
@inkvi: jól emlékszel.Orbánt, Simicskát A szépreményű Keller és hivatala. És külön menetben sorsolás alapján - és láss csodát éppen Orbánt dobta ki a gép - az Apeh is ellenőrizte. Nem találtak hibát.
szaboria
@furfang: Kár ezen lovagolni a személyes elszámolásba vannak emberek a parlamentben akik segitenek a kitőltésbe. Emlékezzetek,hogy volt valaki aki azt sem tudta mit irt alá,mert a titkársága intézte.
Dr.luigilongo60
@furfang: Érdekes is lett volna, ha egy jogvégzett embernél találnak hibát.
inkvi
@szaboria: 10 52: Nem lovagolok; már azért sem mert bennfentes vagyol! :):):)

@furfang: Hogyan is találtak volna hibát: ezek nem szélhámosok (ezért is vannak ott, ahol)!

@szaboria: 11 08: Látom a furfang is lovagol?

@luigilongo60: LL: nem egynél találtak (pl: lakásmaffia)!
Sííva
Remélem, most majd sorra kerülnek a szép nagy autókon rohangáló, szép nagy házakban élő bodzások! Ja, hogy ők nem ellenőrízhetők?! Ja mind védett fogyasztó!
adohirek
Az a nagy harci helyzet, hogy rosszindulattal majdnem bárkinél lehet találni adóhiányt a mai jogszabályok szerint. Amennyiben nem vettél fel a bankból annyi készpénzt, amennyi a KSH szerint megélhetésedhez szükséges, adócsaló vagy. Természetesen bizonyítanod kell, hogy a bankba is adózott pénz került. Szóval sokszor az adóellenőrön múlik a dolog. Ráadásul visszamenőleg legalább 5 évre.
inkvi
@adohirek: Bizony! Mindenkit meg lehet mogyorózni!
luciferi
Hosszú bit-ek éjszakája! Ugye emlékszünk még rá? Már aki a k a r !!! A hályog csúnya betegség, de ma már gyógyítható.:)
inkvi
@kevijeni: Én nem emlékszem rá; de nagyon sokszor hallom és jól hangzik!
Don Quijote
Az említett dologról:

Nyilatkozott erről Király László György, az adóhivatal elnöke, hozzátéve azonban, hogy a vizsgálat várhatóan csak október közepére zárul le. Az elnök csütörtökön újságírókkal beszélgetve hangsúlyozta: már sokat tudnak arról, hogy mi történhetett a hosszú bájtok éjszakáján, cáfolhatatlan bizonyítékaik azonban nincsenek. Annyi azonban biztosnak látszik, hogy törölni csak több ember összehangolt munkájával lehet az adóhivatal rendszeréből, ami igen megnehezíti, hogy ezt nyom nélkül meg lehessen tenni.

Az APEH számítógépes rendszerének vizsgálata során kiderült, hogy 1999 májusától több száz lekérdezésnél felmerülhet a jogosulatlan adatkezelés. Az elnök közölte, hogy ezeket a lekérdezéseket egy elnöki tanácsadó végezte, akinek ez volt a feladata az adóhivatalnál. A lekérdezések mintegy százas nagyságrendű kört érintenek, amelyben politikusok és újságírók is szerepelnek. A politikusi és újságírói kör azonban kisebbségben van - mondta az APEH elnöke. Király László György hozzátette, hogy a listát csütörtökön átküldi a pénzügyminiszternek, majd ezt követően közösen döntenek arról, hogy mi legyen a sorsa. Addig azonban az adóhivatal nem hozza nyilvánosságra az érintettek nevét.

A listával kapcsolatban az APEH elnöke még annyit árult el, hogy sok lekérdezett cég mögött nem is tudják, hogy kik állnak, illetve sok magánszemély nem is ismert az APEH elnöke számára. A vizsgálat arra is fényt derített, hogy az adóhivataltól titkos adatok kerültek ki a Magyar Fejlesztési Bankhoz. Ezért fegyelmi vizsgálatot kezdeményeztek az adóhivatal egyik dolgozója ellen. Ezzel kapcsolatban Király László György annyit árult el, hogy 6 személy adatai kerültek a Magyar Fejlesztési Bankhoz. Az MFB tájékoztatása szerint az adatok a Defend Kft.-n keresztül kerültek az állami tulajdonban lévő pénzintézethez.
Don Quijote
és hogy van vaj a fülük mögött azt ez is bizonyítja:

Pokorni elszólta magát

Pokorni Zoli elkúrta. Nem kicsit, nagyon. Pedig ő még nem is tartrozik igazából a Fidesz hülyéi közé. Dehát úgy látszik, az ember márcsak olyan, hogy idomul a környezethez, amiben mozogni kénytelen egzisztenciális okok miatt. Még arról nem tudok persze, hogy már lopna is, de az biztos, hogy nem tud vigyázni a szájára. Elszólta magát a sajtótájékoztatóján és ezzel lebuktatva fönökét Orbán Viktort is, akinek miniszterelnöksége alatt törvénysértő módon lehallgatták a minisztériumokban dolgozókat. Demokráciában elképzelhetetlen, hogy a minisztérium nyomoztat munkatársai után. Hogy törvénysértő módon, illegális lehallgatásokat követ el. Ez a demokrácia megcsúfolása és szégyene.
Megfigyelési ügyek. Ugye majd mindenkinek azonnal beugrik erről Deutch Tompika könnyes szeme, amikor arról panaszkodott 98-ban, hogy az ő drága jó nagymamiját az előző években a gaz kommunisták megfigyelték. Minő borzalom! Az azóta Fűré is váló Deutch minden szaváról később kiderült, hogy alantas hazugság minden alap nélkül. És lám most kiderült, hogy a farkast kiáltók azok, akik maguk voltak farkasok.

Az SZDSZvolt az első, aki amint kiderült mit művelt a Fidesz, felháborodásának adott hangot . Kicsit előbb megriadtam, mert mások elfelejtettek az SZDSZ-hez hasonlóan tiltakozni. Aztán kicsit később már voltak hangok. Mondjuk az érdekes volt, hogy az MSZP leginkább azt sérelmezte, hogy Szilvásyt hallgatták le vagy nem hallgatták le. Tehát elsőnek nem a lehallgatás ténye vágta ki náluk a biztosítékot. De utána rátaláltak a helyes ösvényre. Az MDF korrekt módon erősítette meg az SZDSZ álláspontját és csatlakozott ahhoz. Tömjén Zsolt és a KDNP csuhás frakciója, érdekes módon mély hallgatásba menekülnek. Három majom. Nem lát, nem hall, nem beszél.

Az ügyet csak rontja, hogy miután lebuktatta pártját és egykori miniszterelnökét Orbánt, elkezdett magyarászkodni. Arról beszélt az egykori miniszter, hogy ő nem is azt mondta, illetve, jó, jó persze, hogy azt mondta, de nem úgy gondolta, illetve hát úgy gondolta, de alapjában véve ez nem is így volt, csak ő emlékszik rosszul, tévedett. ..

Hogy milyen a Fidesz viszonyulása a demokráciához, Köztársasághoz azt eddig is tudhattuk. Nagy ujdonságot nem mutattak ezzel a lebukásukkal, ez csak egy újabb adalék ahhoz, hogy kik is ezek valójában és miért nem szabad soha megengedni, hogy ez az arcátlan társulat a hatalom közelébe kerülhessen. És, hogy ne legyen senkinek kétsége elmondanám, hogy a lehallgatásokkal Orbánék jogtalanul kezletek személyes adatokat. A Magyar Köztársaság BTK-ja egyértelműen kimondja, hogy ha valaki hivatalos személyként jogtalanul kezel személyes adatokat, információkat, köztörvényes bűncselekményt követ el. A Fidesz ujabb köztörvényes bűncselekményt követett tehát el. Nem az elsőt. De most már nincs Polt Péter aki megvédje őket, meggyalázva ezzel az ügyészség függetlenségét, így talán ebben az ügyben már Orbánéknak bíróság előtt kell feleniük. Persze nincsenek illuzióim, hogy ez így fog történni. Hiszen ezek minden árulkodó nyomot rég eltüntettek. Pokorni vallomása pedig egyszerű hazugságnak lesz elkönyvelve, ha kell beáldozzák, Viktorért mindenki, Viktorért bárkit.
inkvi
@Don Quijote: Ezt vetted valahonnan vagy Te írtad?
Dr.luigilongo60
@inkvi: A lényeget tekintve teljesen mindegy, hogy saját kútfőből jön e az információ, vagy máshonnan.
Te utánnanéztél hogy a Fittelína ügyben mi igaz és mi nem?
Halvány fogalmad sincs róla, csak abból tájékozódsz , amit a jobbos média eléd rak.
Abból válogathatsz kedvedre.
És akkor még nem is beszéltem a Wallis ügyről.
Ügyek mindenhol vannak, csak az a kérdés, mi igaz belőle?
szaboria
@inkvi: Pokorni már többször elszólta magát pl.a köz.elnökkel kapcsolatban .Volt egy kis cáfolás de bejött amit mondott.
inkvi
@szaboria: Mire válaszoltál? Én nem emlegettem a Pokornyit!

@Don Quijote: Google írta? Akkor nem dicsérhetlek meg, pedig nagyon tetszett a választékos szöveg! :(:(:(
Don Quijote
De látom Téged csak az Gyurcsány érdekel,mit mondok az sajnos a füledig nem jut de elnézem neked mert .....na nem folytatom az éneketmert meg leszek gyanúsítva:PP
inkvi
@Don Quijote: Megemlítettem én Gyurcsányt? Honnan veszed?
Engem csak a majom érdekel!
adohirek
Eddig is nagy volt az APEH arca, ha még nyomozati jogkört is kapnak, akkor mi lesz? Adósok börtönének visszaállítása?
varadipal
Ezt az összevonást 1995 óta tervezik. Nincs tisztázva, mi lesz a fegyveres rendvédelmi szervként funkcionáló VPOP állományának korkedvezményével, ki viselhet fegyvert az összevonás után, lesz-e hatásköre az ügyészségnek a nyomozati ccselekméynek felülvizsgálatára, és sok egyéb más személyi és gazdasági kérdés.
Az EU vámtörvénye meghatározza, hogy az egységes vámterületen milyen hatóságoknak milyen ellenőrzési jogköre van, megnevezi a vámellenőrzésre jogosult hatóságot, és emellett létezik egy nemzeti vámtörvény, mely jelenleg nem ellentétes az EU vámkódex előírásaival. Van itt dolog még bőven, egy nyár csak a fecske növekedésére elég.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.