Az orosz-grúz konfliktus új törésvonalakra mutatott rá a magyar belpolitikában. Míg a Gyurcsány-kormány a semlegességet választotta, a Fidesz tovább erősítette atlantista arculatát, s ebben újabb közös pontot talált az SZDSZ-szel. A jobboldali és szélsőjobb sajtó azonban Oroszország mellé állt – áll a Nézőpont Intézet elemzésében.

Forrás: fn.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Daddy
Hihetetlenül színvonaltalan külpolitikai megnyilatkozás. Ez az ember nem alkalmas a miniszterelnöki posztra.
zsolti
másik: www.propeller.hu/belfold/139953-deutsch-fur-tamas-a-kommunizmus-szelleme-koszon-vissza

kicsit ilyen "kisegér húzogatja az oroszlán bajszát" szaga van a dolognak... majd párszor elzárják a gázt megint, hogy tudjuk hol a helyünk, de legalább az orbánisták megkapták a heti mantrát.
Daddy
Igen, az egyik probléma az, hogy Oroszország igen fontos gazdasági partnerünk - ha nem tetszik, amit csinál, akkor is árnyaltabb fogalmazást érdemelne.

De egyáltalán nem egyértelmű a helyzet, Grúzia a háború kirobbantója, az orosz válasz arányosságán lehetne csak vitázni.

És Grúziának amerikai katonai tanácsadói vannak: A konfliktus mögött a Birodalom árnyéka sötétlik. Ki volt ez számolva rendesen: Beáldozták a grúzokat, hogy megcsinálhassák a régóta sóvárgott radarállomásukat és rakétaelhárító-bázisukat Kelet-Európában.
Ezekre meg azért van szükség, hogy gerjesszék-fönntartsák a feszültséget Európa és Oroszország között: Amerika mindennél jobban fél az európai-orosz közeledéstől, mert egy ilyen közeledés egycsapásra véget vetne egyeduralmának a világszínpadon...

mjj.hu/EU%20a%20szuperhatalom.htm

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.