14 hónapon keresztül minden nyugdíjjárulék az államé. A Fidesz soron kívül, egyetlen nap alatt verte át a parlamenten azt a törvényjavaslatot, ami megszűnteti a pályakezdők kötelező nyugdíjkassza-tagságát, illetve mindenkinek lehetőséget ad, hogy a számláján felhalmozott megtakarításait az államra bízza.

Forrás: adohirek.hu
Feltöltő: adohirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adohirek
Magánnyugdíj lenullázva. Véglegesen.
nyanya001
Kérdés? Mit szólnak ehhez az érintettek?
Dr.luigilongo60
Ebben a történetben még mindig ködösítenek, egyelőre csak az a biztos, hogy 14 hónapot elvettek tőlünk és aki akar átléphet az államiba.

A többi néma csend.
Dr.luigilongo60
Ezt a törvényt is aztán rettentő nagy felelősséggel hozhatták meg ennyi vitával, ennyi idő alatt.A nemzeti ügyek kormánya? Röhögnöm kell de inkább siralmas.
Tragikomédia az egész.
adohirek
Kellett a pénz a költségvetésbe. Csak itt volt. Ennyi az egész.
Dr.luigilongo60
@adohirek: Ezen az alapon bármikor , bármit elvehetnek tőlünk.
vukkocska
Gondolom, nagyon nehéz volt a szavazatokat összeszámolni, hogy meglegyen a törvény elfogadásához. .:( " mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy a számláján felhalmozott pénzt az államra bízza" - ez a teteje mindennek. Elvették
Csubaka
@vukkocska: @luigilongo60: Ezen az alapon fizettettek velem X-szer 300 Ft vizitdíjat, kórházi napidíjat.
Amikor kijöttem a kórházból egy vényt nyomtak a kezembe azzal el kellett mennem a gyógyszertárba ott 500 Ft-ot fizettem azért az injekcióért, amit aztán az orvosi ügyeleten adtak be 300 Ft-ért. Ezt eredetileg a kórházban kellett volna kapnom a távozásom előtt!!!!
Aztán kaptam 10 db injekciót (300Ft/db-ért naponta beadták az ügyeleten). Amikor eltörölték a törvényt az injekciót megkaptam ugyan ingyen, de közölték velem, hogy adja be valamelyik családtagom, vagy adjam be magamnak.
Akkor amikor ezeket törvényeket hozták miért nem tiltakoztatok ilyen hevesen???
Csubaka
@orogordog: Mert mennyi frankod van??
Amikor én az Eurot vettem (2008) 312, majd (2009) 284 Ft volt. A szemét FIDESZ miatt vesztettem egy csomót mert most az Euro "csak" 234 Ft-ot ér.....
marlin
Röviden!!
Volt Magyarországon egy nyugdíjrendszer!!
A fideszita képviselők(?) döntése után a gyerekeinknek meg unokáinknak meg vagy lesz nyugdíja, vagy nem lesz!!
Mit is mondott erre a "kapafogú kiflilopó" ??
csutak
Van véleményem már máshol leírtam.
A kormány elvesztette a jogát a jogkövetés elvárásához!
Ők ne kormányoznak csak kapkodnak és ötletelnek bolondember módjára és erre a nép is igen hamar rájön.
Akkor 1956 kutyafasza volt ahhoz ami itt lesz!
gabrella
Szabad nyugdijpénztár-választás! Ez azt jelenti,hogy ellopták?
csutak
@gabrella: Gabriella, ez egy komplex dolog amiről sokáig lehet tanulni, hogy ráláss vagy megértsd.
A hétköznapi ember számára ez a szinonima áll a legközelebb ahhoz, amit a kormány tett az emberek pénzével.
Másik topicban már leírtam a miértjét, lusta vagyok ide is leírni.
De a kedvedért:
@Csubaka: A gond ott van, hogy én nyolc éven keresztül azt hallottam, hogy van egy felkészült jó csapat, amely tudja mikor mit és hogyan kell tennie!
Ma azt látom, hogy mérgezett egér módjára kapkodnak ötletelnek össze vissza.

Az én kis eszem pedig azt csengeti a piros csengővel, hogy nagyon nagy baj felé sodródunk!
Amit ma pótol a beszedett pénzből, másfél év múlva a duplája fog hiányozni!
Mert,
1, az ok nem lett elhárítva!
2, akkor a most ellopott pénzt is vissza kell fizetni és valahonnan annyi pénz kell ami
A, elég az ellopott pótlására.
B, a mai hiányt, ami akkor megint hiány lesz (!) fedezze!
Roppant röviden ennyi.
marlin
Csak addig "szabad nyugdíjpénztár választás" ameddig megszüntették a "kötelező" magánnyugdíj-pénztári tagságot!!
Onnan pedig "hol a pénz?? Még azt is érteném, ha "kölcsönveszik", de ki fizeti vissza?? miből?? mikor?? kinek??
És amíg erre nincs megnyugtató válasz, addig - bárhogy nevezzük - ez lopás!!
Csubaka
@csutak: @marlin: csak a kedvetekért :-)

Talán onnan kellene indítani, hogy a kötelezően fizetendő nyugdíjjárulák a bér 9,5%-a.
Ebből 8% megy most a magánba, és 1,5 az államiba.Csakhogy a nyugdíjrendszert eleve a 9,5%-os járulék befizetésre építették, amely a nyugdíjmatemetikai számítások szerint nagy biztonsággal fedezte volna a populáció ingadozás terhei mellett a gazdasági mutatók negatív változásainak várható hatásait is. Ez volt Európa egyik legstabilabb rendszere. Nos ebből a rendszerből vonták ki (tőzsdei spekulációs hozamokkal) kecsegtetve az aktívkorúak befizetéseit, TÖRVÉNYILEG KÖTELEZVE ŐKET A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRI TAGSÁGRA!!!!!!!!!!!!!!!!! (tiszta demokrácia).
Csubaka
csutak:

1, az ok nem lett elhárítva!-----------> az egyik ok a kötelező magánnyugdíjpénztári tagság tehát ez el lett hárítva.Aki az államiba akar oda fizethet.

2, akkor a most ellopott pénzt is vissza kell fizetni és valahonnan annyi pénz kell ami
A, elég az ellopott pótlására. ---------> tekintettel arra, hogy a nyugdíjjárulék kötelezően fizetendő és most az állami nyugdíjalapba folyik, nem ellopott hiszen a befizetések az állami nyugdíjszámítás része. Már most le lehet kérni az 1990-ig terjedő idószak óta befezetett nyugdíjakat. Csak tudni kellene róla!!!!!!

B, a mai hiányt, ami akkor megint hiány lesz (!) fedezze! -----------1, az ok nem lett elhárítva!
2, akkor a most ellopott pénzt is vissza kell fizetni és valahonnan annyi pénz kell ami
A, elég az ellopott pótlására.
B, a mai hiányt, ami akkor megint hiány lesz (!) fedezze!----------------> hiányról akkor beszélhetsz majd ha tudni fogod, hogy hányan mennének vissza a magánnyugdíjpénztárhoz. Addig ugyanis csak a spekulánsok zsebéből hiányzó pénzekről van szó.(Érdekesebbnek tartom, hogy miből fognak létezni 14 hónapon keresztül a magánnyugdíjpénztárak.Kiderül rövidesen, hogy hány ingyenélő kedves rokont,ismerőst rejtettek a működési költségeik.

Roppant röviden.....
Roppant röviden ennyi.
Roppant röviden ennyi.
sasi1115
@Csubaka: Örömmel látom hogy most már a 9,5%-ot írod a 8,5% helyett. Végülis ha már hozzászólsz és tudsz tényszerű dolgokat idézni, hát tedd azt. Már ez is haladás. Amúgy meg legyen igazad abban amit gondolsz, de szomorú lennék, ha pár év múlva ugyanígy felülírnád a mostani okfejtésedet, mint ahogy a 8,5%-ot most felülírtad és már 9,5%-ról beszélsz.
Csubaka
@sasi1115: Örülök, hogy észre vettél!!
Valóban történt egy elírás a múltkor, mentségemül szolgáljon, hogy nem a magán, hanem az állami rovására.Örömmel konstatálom, hogy akkori hibám nem vezetett félre, s így most könnyebb megértened álláspontomat.
sasi1115
@Csubaka: Csak a tényszerűség kedvéért:

"Csubaka 2010. október 22. péntek, 10:29 Jelentem Válasz erre
@sasi1115: Meg kell mondjam, ezt most olvastam végig először. Ez alapján be kell lássam igazad van, de ez a fajta kedvezmény 2009-ben még járt..
Most viszont így működik.....

Adókedvezmény és levonható költség

A magánnyugdíjpénztári tagság törvényileg egységesen meghatározott mértékű befizetést ír elő a tagok számára. A bruttó bérből levont nyugdíjjárulékot a munkavállalók gyakran adóként kezelik, azonban fontos tudni azt, hogy ez az összeg nyugdíjas évekre félretett megtakarítás, amely a nyugdíjkorhatár elérésével számos módon hozzáférhetővé válik. A munkavállalói nyugdíjjárulék (8,5 %), úgy oszlik meg, hogy abból 8% a magánnyugdíjpénztári tagdíjként a munkavállaló által választott magánnyugdíjpénztárba, 0,5% a társadalombiztosítási járulékként a társadalombiztosítási alapba kerül"

Eszerint a magán rovására, mert amit beidéztél az igen régi írás, mert 2008-ban változott a 8,5% és lett 9,5% (8+1,5).

Nem a "kinek a rovására írtam rosszul" számít, hanem a tényszerűség, mely a hitelesség alapja lehet bizonyos esetekben.
Csubaka
@sasi1115: Kár hogy kicsit késve értem vissza.
Nincs min vitatkoznom, tényleg rossz adatokra hivatkoztam akkori írásomban.
A számszerűség tekintetében a hitelesség valóban megkérdőjelezhető ám a vitánk lényege nem az ide vagy oda utalt %-ok mérték volt, hanem a nyugdíjbiztosítási rendszerekbe utalt pénzek aránya. A magánnyugdíjpénztárak esetében a 8% jogos, az államiba utalt 1,5% viszont (amit én rosszul 0,5%-nak írtam) valóban magasabb összeg.
De!!!
A lényegen nem változtat! A magánnyugdíjrendszer létrehozása ugyancsak sebtében összetákolt, részleteiben és hatásaiban nem tanulmányozott intézkedés volt, amely ráadásul a saját hiányosságai mellett súlyos veszélyhelyzetbe sodorta az állami nyugdíjrendszert, jogtalanul kötelezte az állampolgárokat a magánnyugdíjpénztárakba belépésre úgy, hogy sem rövid, sem hosszútávon nem garantálta nyugdíj megtakarításuk biztonságát.
sasi1115
@Csubaka: Én amit írtam neked, abban igazam volt, bár te azt írtad hogy részben. Nem. Amit leírtam neked abban teljesen igazam volt.
Az pedig hogy a lényegen mi mit változtat, az majd akkor derül ki, amikor látni fogják azt hogy hányan lépnek vissza az államiba. Mert gondolom azt te is elismered hogy a változtatás sikere ebben rejlik elsősorban.
Amennyiben tényleg külön számlán lenne az emberek pénze, akkor többen lépnének vissza, ezt garantálom neked. De addig amíg ezt visszavonhatatlanul és félremagyarázhatóság nélkül nem jelentik ki, szerintem kicsi lesz az érdeklődés. Ja és ezért valami felelősséget is illik vállalni, ha már ezt ilyen módon teszik, ahogy teszik.
Amennyiben korrekten lenne ez a probléma kezelve, akkor lenne bizalom. Ellenben akkor a magánynugdíjpénztárakat is megtarthatták volna, csak rendesen kellett volna fogni a töküket. Ahogy most intézik ezt a történetet, számomra nem bizalomgerjesztő. De te nyugodtan lépj vissza, ha a te szakértőid leírása alapján szerinted ez a helyes. Én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy helyes információkat közölj.
Csubaka
@sasi1115: Két interjút néztem végig és néhány hete több újság is arról cikkezett, hogy "jön a svéd nyugdíj".
Ez egy marhaság. Varga Mihály nyilatkozta azt, hogy a svéd nyugdíjrendszerhez hasonlóan az állami nyugdíjrendszert is átalakítják egyéni számlás rendszerré.
Selmeczi Gabriella sajtó tájékoztatóján is egyértelműen és félreérthetetlenül arról nyilatkozott, hogy a háttérben gőzerővel folyik az egyéni számlás rendszer kialakítása.
A magánnyugdíjpéztári befizetések átirányítása is ilyen egyéni számlára történik.
Én kiváncsian várom a fejleményeket.
sasi1115
@Csubaka: Én kivárom a 14 hónapot és benyelem amit azemberek szeretnének. Nemzetiegyüttműködök ha tetszik, ha nem. Addigra sok minden el fog dőlni, kitisztulnak a jelenleg puskaporos felhő mögött megbúvó tényleges szándékok. Ha akkor még lehet visszalépni és betartják azt amit ígértek, talán beadom a derekam. Arról is csak beszéltek hogy valami kamat lesz a 14 hónapra, aztán most szó sincs róla, de mindegy. Én csak azért mertem jelezni tévedéseidet, mert azt éreztem a kommentjeidből hogy mindenki más hülye, aki valamit is másképp gondol mint Te.
Jelentem a kályha mellől, hogy ez nem így van. Nem elsősorban miattad teszem ezt vagy a Fidesz ellen. Csak a magam megnyugtatása miatt. Ha úgy igazam van, kiállok érte, de mindenképpen tényszerű és korrekt próbálok maradni.
kiscserkész
Hány ezermilliárdot is buktak 2008 ban a magán nyugdíjpénztárak? Mennyit is nyúlnak le évente a befizetésekből kezelési költségre? 25 milliárdot. Ezt a munkát a közösben is megcsinálják és nem kel kétfelé fizetni + élősködőket eltartani. Többség visszamegy az államiban és ez a biztosabban járható út. Gyurcsány és bandája meg Lottózón a saját pénzükön.
kiscserkész
@sasi1115: Én azért jobban bízom az állami rendszerben mit a kalandor bankárosokban.
Felteszek egy kérdést? Ha olyan jó a magán nyugdíjrendszer, akkor a régi EU államokban miért nem alkalmazzák? Miért csak az újonnan belépőkkel? Itt a kutya elásva. Még itt is nyúlnak le bennünket.
Dr.luigilongo60
@benhur: Én egyáltalán nem ezt vettem észre a számlámon évről-évre.
Az igaz hogy 2008 -ban buktam egy nagyobb összeget de azt 2009-ben visszakaptam.

A hibbant Vezír meg ellopja a pénzemet és slussz.

Azt, hogy az államiban mennyit vonnak le kezelési költségre, az életben nem fogod megtudni.

A többség csak azért fog visszamenni az államiba, mert nem lesz más választása.
Dr.luigilongo60
Érdekes, hogy 12-évig mindenki kussolt a pénztárakkal kapcsolatban.
A Vezír kiadta a jelszót:Csak az állami jó!

Mostantól minden fütyesz fannak csak az állami jó.

Eddig miért nem csacsogott senki?
sasi1115
@benhur: Lenyúlnak, én is azt mondom. Mindketten szenvedélybetegek vagyunk, te Vegasba jársz szórni a pénzt, én meg lottózom. Feltenném ugyanazt a kérdést amit luigi tett fel, de ő már feltette.
Csubaka
@luigilongo60: Melyik magánnyugdíjpénztárnál vagy?

@sasi1115: "Én csak azért mertem jelezni tévedéseidet, mert azt éreztem a kommentjeidből hogy mindenki más hülye, aki valamit is másképp gondol mint Te."

Érdekes érzéseid vannak. Azért, mert te szkeptikus vagy én nem állítottam, hogy hülye is. Csupán az érveiddel ellentétbe próbálok állítani olyanokat amelyek az én reményeimet táplálják.Lehet, hogy pontatlan voltam, de ha ilyen alapossággal olvasod írásaimat talán felfedezted azt is, hogy nem kitalált hanem több, egymástól eltérő ideológiáju forrásból származó információk alapján alakítom véleményemet.

@luigilongo60: @sasi1115: egy válasz longó kérdésére.
szaboerika.fidesz.hu/index.php?id_cikk=2490
luciferi
@Csubaka: "felfedezted azt is, hogy nem kitalált hanem több, egymástól eltérő ideológiáju forrásból származó információk alapján alakítom véleményemet."
:)))))))))))))))) Ez megnevettetett!!! Kösziiiiiiii:))))))))
kiscserkész
@luigilongo60: Visszalépni nem lesz kötelező, mit belépni. Te maradhatsz, sőt ilyen hózzam, mellett javaslom is az ott maradásod, de én és a környezetem mivel nem hozakodhatunk, elő ilyen hozammal mi visszalépünk. „Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok”.
luciferi
@benhur: ez a mondásod mellé trafált! Éppen a holnapról, a jövőről szól ez a dolog!
Vagyis ma egy veréb se, holnap meg lótúró!
gabrella
@benhur: Egyetértek veled én is lépek vissza az államiba az én pénzemet ne tőzsdézzék el különbözö érdekcsoportok!
Aki akar maradjon, az ellenzők nyugodtan maradjanak.
gabrella
@benhur: Egyetértek veled én is lépek vissza az államiba az én pénzemet ne tőzsdézzék el különbözö érdekcsoportok!
Aki akar maradjon, az ellenzők nyugodtan maradjanak.
kiscserkész
@luciferi: Nem baj. Járja mindenki a saját belátása szerint útját. Majd odaát megbeszéljük ki meddig jutott el. Várj rám türelemmel. Én állami nyugdíjas leszek.
gabrella
Csak a maradóknak nehogy a mi pénzünkből kelljen méltányos nyugdijat adni.
kiscserkész
@gabrella: 2008 ban lenullázták úgy a számlámat, hogy az óta minden rubrika üres a számlámon. Lottózón mindenki a saját pénzén. Nem nagyon kel győzködni az embereket hogy lépjenek vissza, kíváncsi leszek, akik maradnak, azok merik e majd a saját pénzüket kockáztatni? Mert a milyenkel nagyvonalúak voltak.
kiscserkész
@gabrella: Remélem, addigra tökéletesítik a közhasznú munkát.
KöBüKi
Én csak ugy óvatosan megkérdezem : mmikor is alakultak a magánnyugdijpénztára? Mikor is volt kötelező belépni ? HE?
kiscserkész
@KöBüKi: Nagyon sok szart lenyomót már az unió a torkunkon, most jön a visszaöklendezés. Az a tisztességes ha az kezdi aki tanuló korában bedőlt nekik.
csutak
@benhur: ma, 21:57
Konkrétan párat felsorolnál?
Direktíva számmal, ha kérhetem.
luciferi
@benhur: a magánnyögdíj pénztár jóval az uniós tagságunk előtt datálódott!
nyanya001
Azért ezt is érdemes még megnézni:www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=117920 csak ennyire felkészültek, túrkálnak az emberek zsebében:
inkvi
Csak ennyi jut erről eszembe:

"Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszú harc alatt.

És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán."
Nemezis
De jó hogy azt sem tudom mi az a magánnyugdíj pénztár. Már úgy értem, hogy közöm sincs hozzá.
inkvi
@Nemezis: Akkor Te sem szoptad be azt a cuclialista horgot?
Nemezis
@inkvi: Nem bizony. Mert nekem nem volt kötelező, magamtól meg be nem léptem az hétszentség. Tudtam én mi a lénye. Csilli-villi irodaház, állás a haveroknak, menő járgányok, korlátln telefonhasználat, mindez a biztositottak befizetéséből, mint működési költség. Na belőlem ne dőzsöljenek.
kiscserkész
@luciferi: Poklok királya! Ugye nem felejteted el hogy belépési feltétel volt.
kiscserkész
@csutak: Amit nem az könnyebb felsorolni.
luciferi
@benhur: éspedig?? mi volt a feltétel???
KöBüKi
@benhur: Vannak igazságok abban hogy a mnyp-vezetők jól éltek és herdáltak,de ha visszalépsz az államiba,már fel van cimkézve a pénzed hogy hova ill. kinek a jutalma lesz és másnap már pénzed sincs.
Egyébként az "amit nem"-ből kérnék néhányat.
inkvi
@KöBüKi: Hogy Te milyen vad dolgokat írsz! Eszméletlen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.