A kezdő bér 180 ezerre emelkedhet, a legjobb tanárok pedig akár 477 ezret is kereshetnek havonta.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
@benhur: A hatalomnak tulajdonképpen nem is fontos, hogy kiművelt emberek sokasága alkossa a nemzetet, hiszen igy lehet a többséget orránálfogva vezetni. Elég annyi, hogy alkalomadtán meg tudják számolni az emberek azt a csekély pénzt, amit fizetnek nekik és, hogy odategyék az x-et ami biztosítja a hatalmat a továbbiakban is.

Ezért aztán gondoskodik a hatalom az oktatási programok változékonyságáról, olyannyira, hogy ma már az egyetemisták is olvasás értelmezési gondokkal küszködnek.
kiscserkész
@Január: Nem csak azok küszködnek írási, olvasási gondokkal, hanem a jelenlegi K. K elnök is.
A másik. Az analfabetizmus sokkal veszélyesebb a társadalomra, mint a műveltség. A tudatlan gondolkodás nélküli egyedek, ha sarokba szorítják, őket küzdenek, mint az oroszlán. Csak a cél a szent. Lásd a cigányainkat. Míg a művelt egyedekkel meg lehet értetni, hogy mi, történik. Ezért kellene igazi tudással rendelkező tanárokkal feltölteni az oktatást, és a tudásukat vett, vagy kapott tanároktól megtisztítani. Olcsóbb, magasabb szintű oktatás volna.

És ahogy írod „írás, olvasás, szövegelemzés” hiányossága mind abból fakad, hogy a tanárok T. Kivétel, az oktatás helyett öröké a fizetésükkel vannak elfoglalva. Más szakmákban ennek a fizetés feléért magasabb szintű munkát és többszörösét végezik. Lásd egészség ügy.
hocipo
@benhur: Ne felejtsd el, hogy a tanárok "hozott anyag"-ból dolgoznak! Bármennyit is küzdenek egy gyerekért, döntő hatása a családnak van, ahová este hazamegy. Az eredményességet pedig nem biztos, hogy mérni lehet egyik napról a másikra, de még sokszor évek alatt sem derül ki, melyik gyerek kinek, minek köszönheti, ha vitte valamire.
kiscserkész
@hocipo: Nem egészen úgy van, ahogy írod. Rósz tanuló nincs, csak rósz és elfogult tanár. Ezt még annak idején mondák a tanáraim mikkor még én voltam nebuló. Azon kívül, ahogy már írtam T. Kivétel, de a mai főleg fiatal tanárok maguk is tanulásra szorulnak, ő maguk sem tudnak megburkozni a feladattal így könnyebb nekik magántanárhoz irányítani a gyereket az így is kevés szabadidejük terhére. És az, az egésznek a pikantériája hogy azok az idős nyugdíjas tanárok végzik el helyük a munkát, akiket épen miattuk túrtak ki az állásukból. Fogalmuk sincs a mai tanároknak az oktatásról. Pedagógusi szakma valaha egy kiemelt tekintéllyel, elismerésen alapuló összetett szakma volt. A tanárok beleláttak a tanulok lelkében és a fejében is. Nem híjában voltak a falvakban, városokban az elöljárók között a tanárok is. És ma hova züllesztették az oktatást? Ennek nagy szerepe van a tanároknak is. Nem állandóan az állam bácsi zsebében kellene kotorászniuk, hanem előbb, nézzék meg a munkájukat és utána követelőzzenek. Vissza kellene hozni a nyugdíjas tanárokat a maiakat pedig beültetni az iskolapadba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.