Közösségi célokra - például "roma kulturális központ" létrehozására - fordítják a kármentő alapban összegyűlt 1,7 milliárd forintot - tájékoztatta Lasztovicza Jenő, a kármentő bizottság elnöke csütörtökön az MTI-t. Erről a kármentő bizottság döntött az Orbán Viktor miniszterelnök részvételével tartott legutóbbi ülésén.

Forrás: privatkopo.hu
Feltöltő: media1212
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csikknorisz
Egyertelmu a valasz: NEM. Mar megint atvagtak az embereket.
sasi1115
Brumi! Itt a válasz amit mindenkitől kérdeztünk, hogy hol a lé!
Erre mit mondanak az okosok? Pl. a nemzet macskája hányszor állította hogy nem ez lesz? Pedig jogsértő is:

"A kármentő alapról szóló kormányrendelet (252/2010. (X. 21.) a következőket rögzíti: A rendelet a "Magyarországon eddig bekövetkezett legnagyobb ökológiai katasztrófa, az ajkai térségben 2010. október 4-én történt, veszélyhelyzetet előidéző vörösiszap-ömlés" károsultjainak széles körű nemzeti és nemzetközi összefogással való megsegítése érdekében a kormány által alapított Magyar Kármentő Alap bevételeire, működésére és az annak terhére nyújtandó támogatásra vonatkozóan írja elő az alkalmazandó szabályokat.
A kormányrendelet rögzíti, hogy az alap forrásait - a fentieken túl - a katasztrófával érintett személyek átmeneti elhelyezésére, ellátásuk feltételeinek megteremtésére, a katasztrófa hatásai által előidézett egészségkárosodás megelőzésére, a katasztrófában megrongálódott közterületek, közutak helyreállítására, illetve a katasztrófával érintett térség revitalizációjára lehet felhasználni. A veszprémi székhelyű alapból a katasztrófával érintett Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely helyi önkormányzatai igényelhetnek támogatást.
Az alap részére juttatott adományok nem vonhatók el, és a meghatározottól eltérő célra nem használhatók fel - rögzíti a rendelet."
Megreformálták a kármentő alapot, megvédték attól, hogy nehogy összevissza szétosszák a rászorulók között. Meghogy nehogy ellopják a tőkésbolsilibsibibsi és egyéb nemzetietlen hazaárulók. Biztos ez az Isten akarata, hogy ezzel a pénzzel
az áldott kétharmad ezt tegye.
nyanya001
Ébresztő Kolontár, Devecser és Ajka!
Itt nektek kell s
sürgősen protestálni, mert ti kaptátok
ezt az összegyűjtött pénzt!!!!!!!!!
De nem roma kulturális központra!
Meg egy ló.............
nyanya001
Addig dugdosták a pénzt,
amíg ezt az égbe kiáltó aljasságot kitervelték!
Döbbenetes és felhábotító!
KöBüKi
Ezt a bandát sürgősen el kell zavarni.!
Itt mig ezek hatalmon vannak nem lesz,csak lopás,lenyulás és zsarolás.!Az elejétől fogva sejtettem hogy igy lesz,csalódottság ezért nincs bennem.
@gyík59: Hogy a romáknak mi kell azt a törpecsásszar nem tudja,Én viszont igen.!!!!
dr. prédikátor
Egérhajkurászó vágottfarkú Macsek! Erről mi a véleményed???Vagy most az egérjukba bujkálsz??
feketeözvegy
A kurva életbe!
Majd még kiderül, minden amit elvonnak tőlünk, a cigányokat gazdagítja!
Egyébként nem szabad így adakozni, ha segíteni akarsz add a kezébe annak akinek szánod, különben lenyelik
dr. prédikátor
Felháboritó és undorító amit a cigus fecalicus és bandája müvel!Milyen jogon adja az én a,mi pénzünket a cigányoknak! nem kapnak elég segélyt?A devecseri és kolontári embereknek meg nem segitenek?teli pofával ugatták hogy mindenben a segitségükre lesznek a károsultaknak most meg ellopják a részükre gyüjtött adományt!!Nwem elég hogy lenyulták az mnyp, háromezer miliárdját most még ez is kellene nekik??!!
meddig türjük még hogy ez a mocskos banda szívja a vérünket??! Miért nem zavarjuk el őket már a fenébe.Miért vagyunk ilyen birkák???Miért nem merünk kiállni az igazunkért?Mi nem veszíthetünk,csak a milliomosoknak van félteni valójuk!!!
Jóságos Feri
Az hát! Az kell ezeknek,kulturális központ! Hogy legyen hol a teremben levágni a disznót,meg felszedni és eltüzelni a parkettát! Meddig lehet még a magyarok birka (nagyon birka) türelmét próbára tenni?
vukkocska
Én a nagy nemzeti 1752-re egy fillért sem adtam, nem hítam. A 1749-es vöröskeresztes számra telefonáltam, mert tudtam abban hiba nem lehet, oda kerül a pénz, ahová szánták. Előre látó voltam, bár nem vagyok rá büszke, mert ettől sokkal optimistább alkat vagyok. Ígylépni sem tudok. Biztos, hogy beperelném a kormnyt, hogy visszaélt az emberek bizalmával, együttérzésével. Intő példa arra, ha ez a kormány még egyszer segítséget kér az emberektől, messz nagy ívben sz.....janak az egészre.
Csizmás Kond
@prédikátor: Ha hozzám oltárkövön térdeplő kérdésedet, akkor felvilágosítalak, hogy nem hiszek az ilyen jött-ment blogerhírverésnek.
Atomqkac azaz EbUraFakó
Már megint miféle ocsmányságot kell hallanom? Az adományozott pénzeket tetves cigányokra költeni? Kultúrális központ, EZEKNEK? Két év múlva meg egy nagy disznóól az egész????!!!!
A jó durva anyját az összes mocskos szemétnek! Az ország negyede víz alatt van, ott vannak az iszap károsultak, úgy gondolom annak a pénznek jobb helye is van. Ennyi erővel a kukába is dobálhatjuk a pénzt.....rohadékok...takarodjon Zorbán a bandájával a vérbe....!!!!!
csikknorisz
@Csizmás Kond: Nem is tudtam, hogy az MTI egy blog. :)
nyanya001
@csikknorisz: Honnan tudná:?

Ahhoz el kellett volna olvasni a cikket is!
Csizmás Kond
@csikknorisz: Akkor okosodj.


Privát Kopó online bűnügyi magazin
Lapigazgató: Valencsik Ferenc
Szerkeszti: a szerkesztőbizottság
csutak
@Atomqkac azaz EbUraFakó: ma, 17:30
Azért nem kellene túlozni azzal a kettő évvel!
Csizmás Kond
@nyanya001: Ne kezd öreganyó...az előbbi neked is szól.
nyanya001
@Csizmás Kond: Az MTI-t tájékoztatta Lasztovicza Jenő a kármentő bizottság elnöke!
Dr. Akula
"Erre adakoztak az emberek? „Roma kulturális központot” hoznak létre a kármentő alapból
MTI 2011.02.07.

Közösségi célokra fordítják a kármentő alapban összegyűlt 1,7 milliárd forintot - tájékoztatta Lasztovicza Jenő, a kármentő bizottság elnöke csütörtökön az MTI-t. Erről a kármentő bizottság döntött az Orbán Viktor miniszterelnök részvételével tartott legutóbbi ülésén. "

Mit nem lehet ezen érteni?????????
KöBüKi
@Csizmás Kond: A helyben Én nem lennék ilyen nagyképü!!Pláne nem ha nincs mire.!!
nyanya001
@Csizmás Kond: Neked meg az értő olvasás:))
Dr. Akula
@brumi58: folyt: hacsak azt nem, hogy miért vertek át megint rengeteg embert! Adakozókat is, és rászorultakat is!! Szemét banda! Tetvek...
kergerozi
Csizmás Kond, és te ki a fax vagy, hogy itt osztod az észt? Leoltogatsz itt embereket, közben meg olyan setét lehetsz, hogy csak stadion világítás segítségével találsz bele a szádba - már amikor a segélyből fussa vacsorára. Légy szerény, mint a képességeid, kondocska!
dr. prédikátor
@kergerozi: Ne szóld le a macsekot!Nélküle semmit sem érne ez az oldal,ő a mi bohócunk!:):):):):)
csikknorisz
@Csizmás Kond: Miert, ha valaki idez egy MTI hirt, akkor az azt jelenti, hogy o talalta ki? Egyebkent elegge el lett ez sumakolva a hiradasokban, holott mar mult heti. Itt is osszesen 2, azaz ketto darab talalatot ad ki ra a kereso mult hetre. Az mr1-kossuth.hu es a hirado.hu nevu ''blogokat''.
Csizmás Kond
@nyanya001: Te nyanya, azt kell nézni ki mondja nem azt mit mond.
A ki mondja a privát kopó, a mit mond az már az ő dolga.
Csizmás Kond
@KöBüKi: A helyembe nem is tudnál lenni.....
Csizmás Kond
@kergerozi: ...hát nem kerge mint te...rozika.
kergerozi
@Csizmás Kond: igaz, te nem vagy kerge, csak agymentes. Ha nem így lenne, akkor már rég felfogtad volna, hogy ez egy M T I hír. Megismétlem, hogy legyen sanszod felfogni: M T I hír.
Csizmás Kond
@csikknorisz: Itt sokak, nagyon sokak által nem mindegy, hogy ki mit mond, mert még ha ne adj Isten az valóság volna akkor is hazugságnak tűnne az ő szájából.
Ez ugyan idézet de nem körmöztem mert nem emlékeztem a pontos szövegre, azért gondolom érted, hogy mire akartam kilyukadni.
nyanya001
@Csizmás Kond: Na jó, akkor ez a Lasztovicza államtitkár egy hiteltelen
alak! Orbánnal együtt, mert a gyűlésen ő is ott volt a legutóbbi ülésen!
Ezt te állitottad, bravó, kinyílt a szemed végre:)
kergerozi
Kondérka! Magáról a hírről egyébként van véleményed? Vagy értelmezhetetlen számodra, ami a cikkben van?
MNG
Menjenek a búsba, ha ez a hír igaz. Én is hívtam a telefonszámokat nem is egyszer....ekkora barmot :(.

Tényleg az kell: menj oda és adj pénzt vagy valamit, amire szüksége lehet. Akkor ezek a tetvek nem nyúlnak le.....ráadásul retkes lábúaknak kultúrközpont----haha.
kergerozi
@gyík59: Ez a lényeg: "De a HÁZAIKAT! Nem kulturális központot. Mert nem arra gyűjtötték azt a pénzt."
Becsapták az adakozókat Orbánék.
MNG
@kergerozi: és még hány ilyen átverés lesz...ha hagyjuk magunkat.
Atomqkac azaz EbUraFakó
@kergerozi: Hanyadik alkalommal is? Számolja valaki? Én nem. Engem nem csaptak be, kezdettől fogva tudtam, hogy semmi jó nem várható tőlük. Néha a pesszimizmus a jó, mert nem váratlanul esek pofára.....:)))
MNG
szívesen mennék tüntetni ez ellen!
Csizmás Kond
@nyanya001: Még nem heverted ki a tegnapi bulit ?
Csizmás Kond
@kergerozi: Nekem egyébként rólad is megvan a saját véleményem....úgyhogy ne ragozd.
nyanya001
@Csizmás Kond: Nincs mit kihevernem.
Miután absztinens vagyok:)
nyanya001
@Csizmás Kond: Ide figyelj Macska! Idd ki vagy vidd ki nem ugyanaz:www.alkoholizam.com/magyar/pojmovi3.htm
Csizmás Kond
@nyanya001: Már értem, te nem vitted ki....:))
kergerozi
Csizmás kondod bizonyára sok mindenért lehet(ne) szeretni, csak az eszéért nem.
Csizmás Kond
@kergerozi: Áruld már el, mikor léptem a lábadra ?
kergerozi
Bocskoros Kond! Nem léptél a lábamra. Csak gyűlölöm azt a leoltogatós stílust, amit te próbálsz előadni. Csak ahhoz több IQ kellene, mint amennyivel te rendelkezel. Ennyi. Részemről a dolog lezárva.
51kacsa
Én kérfem vissza a pénzemet, amit eltelefonálgattam! Ez a pofálátanság teteje, nem erre adakoztam! Milyen alapon meri a kormány más célokra felhasználni, mint amire összetelefonálta a nép! A rohadt életbe! Mit mernek még megcsinálni?
Csizmás Kond
@kergerozi: Ja eeftárs, ismét más bőrbe bújtál ?
kergerozi
Bocskoros! Ne igyál többet, mert kómába esel. Vagy inkább a drogot csíped?
Beszűkült tudatú.
Dr. Akula
@benhur: én megtettem, többször is hívtam a segélyvonalat. Többet soha Köszönjék meg a vajdának.
@51kacsa: én is erre gondoltam! Kellene egy kis mozgósítás ez ügyben!
Csizmás Kond
@kergerozi: Sajnállak, de aki már indulásból kergének nevezi önmagát azt még nem is anyázom.
.
kergerozi
@Csizmás Kond: pedig valójában az a te stílusod. Ne fogdd vissza magad, mert még valami maradandó lelki sérülés ér :-)
sasi1115
Természetesen a hozzászólásaidra gondoltam, a cikk az hazugság!!!
Atomqkac azaz EbUraFakó
@Csizmás Kond: @kergerozi: Már ne is haragudjatok, de nem zavar benneteket, hogy abszolút nem a cikk témájánál vagytok? Öljétek egymást privátban!

Ha még egy qrva internetes felületen sem tudunk összefogni, Mi Magyarok a fekák ellen, akkor mit várunk? Ez a mocsadék kormány mindent megtesz, hogy eltaposson bennünket, ti meg egymás hülyeségével vagytok elfoglalva!
kergerozi
@Atomqkac azaz EbUraFakó: igazad van. Részemről lezártam. Elnézést!
Dr. Akula
@Atomqkac azaz EbUraFakó: mozgalmat kéne indítani, hogy a pénz oda kerüljön, amire odaadtuk nagyon sokan, nagyon sokat! Ezt nem kéne hagyni! Kellene a fészbúkon is mocorogni!
Atomqkac azaz EbUraFakó
@brumi58: Ha fenn vagy, kezdd el! Én is fenn vagyok, de még nem nagyon ismerem, számomra elég barátságtalan felület. Ha meglátok egy ilyen felhívást, biztosan csatlakozni fogok, azt már tudom, hogyan kell! :)))
nyanya001
A legelején írtam, Kolontár Devecser, Ajka lakosságának
kellene elsősorban megmozdulnia.
Aztán ahol tudunk ott besegítünk!
Nekik adakoztunk! Nem roma kulturális központra!
Csizmás Kond
@sasi1115: Nem tudom mitől képzelitek, hogy ti (tömegesen)támadhattok, lehülyézhettek, de nektek senki nem mondhat semmit.
Ha nem vennéd észre úgy 99%-ban mindig te kötsz elsőre belém, és most ez a kergemicsoda is fenékkel jött be az ajtón.
Nem fogok sem tőled sem egyik kötözködőtől sem megijedni vagy meghunyászkodni.
..és illenék közben némi szót a témáról is ejteni.
Csizmás Kond
@Atomqkac azaz EbUraFakó: Tenném de rám ragadtak mint gatyára a szar....elnézést.
sasi1115
@Csizmás Kond: Éppen azt tettem a témával kapcsolatban. Én még emlékeztem arra miket írtál, így gondoltam felfrissítem a memóriádat. Azt mondtad nem ez lesz, most ez van, aztán most előadod itt az ártatlant. Gerinces eljárás. De akár azt is mondhatod: "Ezt nem gondoltam, igazatok lett, nagyon úgy néz ki."
De nem, Inkább védjed csak őket.
Ja és nem meghunyászkodni kell csak elismerni ha nincs igazad.
Mert így korrekt.
Mellesleg veled bármikor kötözködöm, ha úgy érzem hogy kell. Ha meghunyászkodsz, ha nem. Csak azért, nehogy azt higgyed hogy minden úgy van ahogy ti elképzelitek.
sasi1115
@Csizmás Kond: Ja és ha a tömeges támadásnál tartasz, kérlek nézd meg a 2. kommentet! Egyből Te jutottál eszembe. Ja és nem hülyéztelek le.
Csak az igazat, tudod!
Sííva
Hogy az ég szakadna rájuk! Lesz valaha normális kormányunk?
Csizmás Kond
@sasi1115: Mindig is állok elébe, ha a témáról van szó. De csak akkor.
sasi1115
@Csizmás Kond: Olvastad miket írtál ezzel a témával (Kármentő Alap, linket megadtam) kapcsolatban?
Nem érzel a hozzászólásaiddal kapcsolatban valami furcsát?
Az lenne a lelkiismeret.
Még mindig a kármentő alap és a jószándék a téma.
Én azt gondolom, amit akkor is. Az a pénz a rászoruló embereké, nem "a zembereké" (a szakértő gazembereké.)
Ennyi. Tekintsd ezt annak aminek, de elgondolkozhatnál ezen egy kicsit.
Csizmás Kond
@sasi1115: Az akkori véleményemet is tartom és a mostanit is....ha elolvastad.
Nem tudom elhinni, hogy egy károsultakért összegyűjtött összeget, nyíltan kikiáltva költenének más célra, erre még a Fidesz sem lehet képes. Azt elhiszem, hogy titokban másfelé is csurran belőle, de hogy nyíltan azt már baromságnak tartom.
A többit meg mi ragasztjuk mellé.
sasi1115
@Csizmás Kond: Sajnos én el tudom hinni.
Remélem azt, ha esetleg tényleg lesznek annyire pofátlanok hogy egy az egyben lenyúlják, azt nem fogják Isten akaratának aposztrofálni.
Csizmás Kond
@sasi1115: Neked mániád mindig belekeverni olyanokat is akiknek semmi közük hozzá ?
sasi1115
@Csizmás Kond: Ja és a mostani véleményed az hogy bloghír.
Akkor itt a nemzeti forrás, ez is elismeri, de mellette állami átvállalásról is beszél.
Mi lenne ha tényleg arra fordítanák, amire az emberek adták. Jelenleg nem megfelelően kártalanítják őket. Ez tény.
A többi az elterelő maszlag.
Ne roma központot építsenek, "azokból így is egyre több van". Nő a számuk maguktól.

mti.hu/cikk/530129/
sasi1115
@Csizmás Kond: Kit kevertem bele? Miről beszélsz?
kiscserkész
@brumi58: Mozgósítás? Pajtás a magyar képernyő elöl székben ülve nézi a fejlemények. Itt ha valaki az utcáraviszi a népet az egyedül a jobbik. De akkor mögéjük kel állni.
Dr. Akula
@sasi1115: adják oda a lóvét az iszapos károsultaknak! Ha meg nem, akkor költsék gyógyszerre, és tömjék magukba!
Csizmás Kond
@sasi1115: Látod ezért nem hittem már eleve a leírtak szó szerinti valóságában, mert, amint írjál az állam a kártalanítást magára vállalta 100%-san csak levonja a begyűlt összegből. Szóval ha tényleg más célra akarja fordítani a pénzt akkor a magára vállalt feladatot a begyűlt pénzből finanszírozza és mellette megépíti a cigányközpontot is mind velejáró beruházás és akkor nincs ekkora mellébeszélés. Így nagyon szarkavaró íze van az egésznek.
sasi1115
@Csizmás Kond: A Kármentő alap az egy extra segítség volt, az állami teendők mellett. Hajtsa be az állam a MAL-on. Eddig támadtátok a MAL-t, most kellene megmutatni. Ehelyett az egyszerűbb utat választják.
Mindet adják károsultaknak, mivel ők károsultak.
Az állam továbbra is húz a MAL-on.
Rokon is érintett úgyhogy tisztában vagyok az állam átvállalásával. Túró konkrétan. Na azt lehetne a kármentő alap pénzével kisegíteni. Amire adták.
A többi csak szarkeverés a túloldalról. Képzeld, ennek még a szaga is olyan mint a szar, nemcsak az íze! Bár én még sose kóstoltam, de ezek szerint te ebben is előttem jársz.
Csizmás Kond
@sasi1115: "Kit kevertem bele? Miről beszélsz? "
"...azt nem fogják Isten akaratának aposztrofálni. "
Csizmás Kond
@sasi1115: A MAL-t tényleg támadt(uk)am, de sokan azon a véleményen voltak, hogy azért van az ügyészség, hogy ő mondja ki az utolsó szót. Ezért meg kell várni mit mondanak azok.
Amit említesz azt én sem kóstoltam, de azt látom, hogy pl. te is miként kevered nagyon sokszor.
sasi1115
@Csizmás Kond: Nemrég olvastam velük kapcsolatban erről, hogy az, hogy most ők vannak, az valamiféle Isteni dolog lenne.
Amit most csinálnak, az Istennek nem tetsző. És még jó pár embernek nem tetszik itt az országban. Elsősorban a károsultaknak.
De ha jól látom mégis még sokan el sem merik ezt hinni.
sasi1115
@Csizmás Kond: Kavarásban is beelőztél. Nemhiába mondják: aki tud, az tud.
Csizmás Kond
@sasi1115: Ennyi győzelemmel ideje lefeküdni...jóéjt.
sasi1115
@Csizmás Kond: Tényleg a "csúcson" hagytad abba. Ma ennyire futotta. Pihend ki magad.
marlin
@Csizmás Kond: Csacska Macska!!
Pedig aki nem mond (ír) igazat, az hazudik!!
szaboria1
@Csizmás Kond: Tegnap 20.53-ra "nem hiszem,hogy a Fidesz ezt megteszi". Sajnos megteszi mint mindent mert az isten felhatalmazta őket
Don Quijote
@Csizmás Kond: anélkül hogy azt hinnéd hogy haragszom: semmilyen tény nem tud eltántorítani attól hogy jó mélyen és folyamatosan benyalj a barnatestvérnek és tettestársainak,annak ellenére hogy nem vagy fideszes: DD Egy hozzászólásod nincs ahol beismernéd hogy ezek valamit nem úgy tettek mint ahogy elvárható lenne. És ha tizen mondanak negatívumot te biztos hogy azonnal ellene beszélsz, és ez is tény csak vissza kell olvasni a hozzászólásaidat. Közben meg rosszul esik ha lehülyéznek........
szaboria1
Csak elkezdtem gondolkodni mire is emlékszem például a VIII.ker.milyen ingatlanokat kapták a romák. A népi együttes székházát a Vajdahunyad u.ez volt az első leamortizálták,Tavaszmező u. Déri Miksa u. Kultúra nyista. Csak zajongani járnak oda.
vukkocska
@Csizmás Kond: 21.59 Az utolsó szót a bíróság mondja ki, nem az ügység, méghozzá jogerős ítéletével vagy végzésével. Ennyit azért illene tudni.
nyanya001
Ez bizony sikkasztás lenne a javából,
mert az emberek nem erre adakozta!!!!!!!!
sasi1115
@nyanya001: A magánnyugdíjukat sem erre tartogatták!!!!!!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.