Mikor tervez gyermeket? Hangzik el nem egyszer már az állásinterjún. Nem csak ez a kérdés diszkriminatív az esélyegyenlőségi törvény szerint, hanem vallási, politikai meggyőződésről vagy származásról sem lehet érdeklődni a megfelelő munkavállaló kiválasztásakor. A munkaügyi bíróságok és az Egyenlő Bánásmód Hatóság is elmarasztalta már emiatt a munkáltatót.

Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cadmagician
értem én, de akkor felveszi, elmegy szülni, 4 honap mulva, odalesz 3 évig, és akkor mivan?
csutak
A közgazdasági racionalitás nem = a profitéhséggel!
zsbela
A jogszabályokban foglaltakon kívüli korhatárok meghatározása is büntetendő cselekmény. Vagyis nem szabad úgy hirdetni, hogy xy. munkára, felveszek 40 éves korig.
Dr. Akula
@zsbela: Te itten élel? Hiszen minden így történik! Úgy ahogy nem szabad, ahogy írod!
Miért nem tesznek ellene az elvtársak????
zsbela
A munkaügyi és egyéb jogszabályok kijátszása Magyarországon a rendszerváltozásnak nevezett veleminek a kezdete óta egy nemzeti sport. A mindenkori kormányoknak lett volna feladata ezen jogszabályok betartatása. A gond ott van, hogy nagyon sok vezető politikusnak is volt, vagy van érdekeltsége a vállalkozásokban, tehát ha tettettek volna valamit, akkor saját maguk ellen tették volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.