Az alkotmányterv alig észrevehetően a szociális biztonsághoz való jogot egy szociális biztonságra való törekvéssé építi le. Tehát a szociális biztonsághoz való jog már nem lesz levezethető az alkotmányból - így jövőre az állam már nem is köteles azt nyújtani. Hasonló a helyzet a nyugdíjakkal is. A terv megszünteti az időskori megélhetéshez szükséges ellátáshoz való jogot, és ehelyett egy meghatározatlan és korlátlan flexibilitással értelmezhető nyugdíjkötelezettséget vállal. Két apró szó, de teljesen más világ. Így már egyből érthetővé és indokolttá válik az a passzus, hogy "nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni". Sok szülőnek valószínűleg ez lesz a legfontosabb támasza, hiszen az állam ezen felelősségét részben az állampolgárokra készül átruházni.

Forrás: tenytar.blog.hu
Feltöltő: ténytár
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ria677
És mennyi ilyen apró szó lehet még benne amit majd csak akkor veszünk észre, ha a saját bőrünkről lesz szó!! Milyen alkotmány az, amit csak egyetlen párt készít elő és szavaz meg????!!! Nyomorba dönti ezt az országot Viktorunk és mi ezt tehetetlenül nézzük!!
bra048
Jó lenne tudatosítani, hogy Magyarország egésze nem érdekelt az új alkotmány
megalkotásában. Ezt csak azzal lehet bizonyítani, ha minél kevesebben küldik vissza
a kiküldött kérdőívet, amely csak blöff. A választás lehetőségét is el akarják felejtetni a "zemberekkel". Azt pedig látjuk, hogy az UNIO lehetőségei korlátozottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.