Egekben az alma ára, sok piacon a napokban 350-400 forintért kínálták az alma kilóját, ez pedig már vetekszik a banán és a narancs árával. És a kofák szerint nem kizárt, hogy a gyümölcs a nyáron tovább drágul, ha jön a meleg, mert egyre költségesebb lesz a tárolás, igaz, hozzáteszik azt is, hogy az áremelkedésnek rendre gátat szab a magyar almára ömlő import.

Forrás: hunhir.info
Feltöltő: dragonita
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Pedig anno alma "nagyhatalom "voltunk.Például a szabolcsi almafákat kivágatták az UNIÓ-s elvárásnak megfelelően.Tonna számban exportáltunk belőle a volt Szovjetunióba. Várható volt egyszer vissza fog ütni e dolog is,mint a szarvasmarha kvóta is /+ tízezer forintot fizettek ki az áron felül aki levágatja a szarvasmarháit/ Most legalább import tej,meg sajt,stb. A rendszerváltás előtt alacsonyak voltak a gyümölcs,a hús és egyéb termékek.Most nem az inflációt követő ár emelkedések vannak,hanem a hiány megteremtése,majd az kihasználva búsás haszonszerzés.
nyanya001
@Feraj49: Bizony, a finom jonatánalmát kiírtatták
pedig állítom, hogy a világon a legfinomabb almafajta.
Az unió tagjának lenni egyre rosszabb!
Viszont olyan helyzet állt elő, hogy mér nélküle sem tudunk létezni.
marlin
Mondja már meg neki valaki, hogy nem a "gyümölcs", hanem az "alma", ami szintén gyümölcs, de speciel a cikk az ALMÁRÓL íródott!!
Sííva
@Feraj49: Kedves Feraj49 a szívemből szóltál! Gyermekkoromban a tsz-nek volt saját gyümölcsöse, és minden ősszel ládaszám kapták és vették az emberek az almát (nekem a kedvencem a "lyánycsöcsű") starkingot, jonatánt! Ma ha megveszem (ha meg tudom) az ize közel nincs ahhoz a régiéhez! A tehenek, sertések, baromfi ........ növénytermesztés! Az unió fizetett és a kormány segített szétverni, tönkre tenni a magyar gazdaságot! Minnél jobban belelátok a dolgokba, annál jobban fáj ami itt történt! Az országunk nagyon gazdag volt az "átkosban"! Az emberek pedig nem éltek létbizonytalanságban!
Feraj49
@nyanya001: 09.48-ra.Mind a ketten tudjuk hogy az utolsó sorban általad leítak volt a céljuk,és elérték.
Csubaka
Nekem pedig az jut az eszembe, amikor tavaj egy gazda a TV hiradó kamerái előtt öntötte a disznói vájujába az I.osztályú almát, mert a felvásárló nem volt hajlandó csak lé alma áron 20-50 Ft/Kg átvenni!
Azt gondolom, hogy ezek a történetek kicsit többről szólnak mint kedvezőtlen időjárás, vagy a "lusta" méhek, bár abban sem kételkedem, de ha belegondolok abba, hogy 1978-ban Magyarország alma (hazai)fogyasztásban megelőzte az USA-t, és állítom, hogy abban az időben is volt kedvezőtlen időjárás meg jégverés, seregélyek és "tűzhalál" akkor talán érthető a szkepticizmusom. A külföldi olcsó gyümöcsről (főképpen a déliről) a véleményem és tapasztalatom az, hogy olyan, a szüretelés időszakában fogyasztásra alkalmatlan,ellenőrizetlen vegyszerekkel kényszer érlelt termények amelyeket felelősség teljes komoly gazda, termelő nem visz a piacra.
Ezek fogyasztása kockázatos, a világ szemetei....
Mindazon által még egy fontos megállapítást kell tennünk. Nem a gyümölcsök ára a SOK, hanem a magyar NETTÓ KERESETEK DÖBBENETESEN ALACSONYAK!!!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.