Kilenc várólista esetében nőtt, míg hat esetben csökkent a várakozási idő az utóbbi három hónapban. Június végén csaknem tizenegyezer beteg szerepelt valamelyik intézményi várólistán; közülük 5669-en nyolc hétnél is régebben kerültek fel.

Forrás: eger.hir6.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zrinyi
A jelenség neve TVK (Teljesítmény-Volumen-Korlát). Megszabja, hogy adott intézmény milyen számú műtétet végezhet finanszírozás mellett. Ha túllépik a megadott keretet, akkor kvázi "ingyen" műtenek, azaz nincs fedezete. Vagyis adósságot termel, mivel senki nem fizetett érte. Valószínű, hogy Szolnokon még van elég TVK (műtéti keret), mert nem használták ki (kevesebb az ilyen műtét). A kapacitás-hiány nem ismeretlen jelenség Európában sem, angol betegek előszeretettel járnak francia kórházakba műttetni magukat. Párizsban még van hely. Persze ez RÖHELY :-)
zsolti
zrinyi: ahha, így világos. köszönöm!

(mondjuk az talán akkor megoldás lehetne, ha a kórházak egymás közt "elcserélhetnék" műtéteket... mint ahogy országok most széndioxid-kvótákat adnak-vesznek.)
amnu
Szégyen !!!!!!!!
az 5 év lehetetlen !!!!!!!!
Zwei
@amnu:)
pontosan 5 év!:P
gyanús!:@
ez azt jelenti, nem szerepel középtávú terveikben ilyen műtétek végzése:-o

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.